Information från Unionsprogramledarna Soroptimist Sweden. Problem att läsa mejlet, saknas det bilder? Klicka här för att se det online.

Dags att rösta på Bästa klubbprojekt 2019


Kära systrar och kära programledare*

Nu är det dags att rösta på Bästa klubbprojekt 2019 och i det här utskicket får ni all information som behövs för hur ni ska gå tillväga. Vi har också med inspiration kring Internationella Kvinnodagen och Världsvattendagen längre ner.

Vi Soroptimister är engagerade i projekt på olika nivåer i hela världen med syfte att förbättra kvinnors och flickors villkor, det gör vi också i Sverige. En viktig del är att vårt arbete syns internt! Att skriva och lägga in en PFR (Programme Focus Rapport) i vår europeiska databas är därför ett viktigt uppdrag och det är vårt sätt att dokumentera vad vi faktiskt gör. Den kunskap om projekt som ni lägger in som PFR-er utgör grunden för bl a vårt påverkansarbete (advocacy) på FN-nivå.

Bästa Projekt är Unionens sätt att lyfta fram det arbete som görs runtom i landet och hylla de insatser som görs för att göra verklig skillnad för kvinnor och flickor. Pris kommer att delas ut under Unionsmötet i Lund 24-26 april 2020.

Med vänliga hälsningar Sara Nilsson och Sandra Gonzalez Sköld

Kontakta oss gärna på:

Sara Nilsson, Programledare, sara@jamsa.se

Sandra Gonzalez Sköld, Programledare sandragskold@gmail.com

*Meddela oss gärna om ni har bytt programledare eller om ni vill att fler i klubben ska ha detta utskick.


Så här röstar ni:

Det finns 11 projekt som ni kan rösta på, se nedan för respektive klubbs sammanfattning som PFR. Vill du veta vilka kriterier som gällt? Här kan du läsa mer information kring det.

1. Ett inskick/omröstning per klubb
2. Ni väljer ut de 5 projekt som ni tycker är bäst.
3. Av dessa 5 projekt rangordnar ni. Det projekt som ni anser är bäst = 1, det projekt som ni vill ska hamna på andra plats = 2 osv.
4. Det måste vara olika projekt dvs ni kan inte ha samma projekt på plats 1, 2, 3, 4 och 5.
5. Ni använder formuläret för att skicka in er röst, klicka nedan för att komma till det.
6. Sista röstningsdag är 31 mars.

Nu är det dags för er att rösta och låt er samtidigt inspireras till en ny projektidé!


En kort summering

Genom att klicka här får nu en kort summering av respektive klubbs projekt. Till översikten >>


Här finns mer information om klubbarnas projekt. Det ni kommer till är klubbarnas egna PFR med eventuella bilagor. Notera att det är i bokstavsordning, ingen inbördesordning!


Ta chansen och berätta om oss och vår verksamhet på Internationella Kvinnodagen! Klicka här eller knappen nedan för en film som är för just denna dag (ni kommer till YouTube) 

Snart aktiveras en ny del på hemsidan där vi listar de klubbar som har en aktivitet. Vill ni i klubben också vara med där? Kontakta webbredaktion@soroptimistsweden.se

Material för att prata om vårt Unionsprojekt SNLA finns här och det finns också uppdaterat material kring Rent vatten från Kvinna till Kvinna. Se också separat info i detta utskick.

Ett annat tillfälle är Världsvattendagen den 22 mars. Ett tips från förra året är att faktiskt vara på ett badhus! En ny arena att träffa potentiella medlemmar!

Ta kontakt med någon i Solvatten-gruppen för att låna en dunk och det finns också broschyrmaterial. Vill ni ha broschyrer kontaktar ni Eva-Lena Karlsson via evalenak@telia.com 

På den uppdaterade hemsidan finns det mycket bra information och här får ni också en presentation i PPT  att ladda ner direkt och själv kunna lägga till er klubbs information.


Tillsammans kan vi skapa projekt som gör skillnad idag och för framtiden. Här får ni inspiration för att komma igång med ett nytt projekt eller ta ert nuvarande projekt till nästa nivå.

Här ser ni en överblick på de områden med konkreta tips som vi Soroptimister har i fokus, klicka här

Ni vet vill om att det finns en europisk projektdatabas? Läs mer på https://soroptimist-projects.org/

 


Du får det här mejlet då du är registrerad i vårt medlemsregister som assisterande programledare eller programledare alternativt klubbkontakt. Vill du inte ha detta mail, klicka här.

facebookinstagramlinkedin
Sent with Get a Newsletter