Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Lars Persson (t v) avtackades med blommor och present. Tom Arnbom höll tacktalet.

Årsmötet 10 februari 2020: Reviderade stadgar och bibehållen medlemsavgift

Ett 30-tal medlemmar deltog i årsmötet, som hölls i Kyrkettan i Gustavsberg. 
Årsmötet antog förslaget till reviderade stadgar samt verksamhetsplan och budget. Mötet beslutade också att medlemsavgiften kvarstår. Arbetsgruppen – eller styrelsen, som vi numera kallas – hade föreslagit en sänkning av medlemsavgiften, men en överväldigande majoritet ville behålla den nivå vi har idag: 50 kr för fullbetalande medlem, 25 kr för familje- respektive ungdomsmedlem. Efter stadgerevisionen gäller från och med nu att årsmötet beslutar om medlemsavgift för kommande år (på samma sätt som exempelvis Stockholms Ornitologiska Förening gör). Det underlättar såväl budgetplanering som medlemsvärvning.
Du som inte betalat medlemsavgiften för 2020 än – gör det nu!
Maria Böhm valdes till ny kassör efter Peter Olsson som flyttar från Värmdö till Varberg i sommar. Maria är redovisningsekonom och bor i Gustavsberg.
Avgick gjorde också vår revisor Lars Persson som dock valdes till valberedning tillsammans med Agneta Tillberg. Lasse har varit ledamot och revisor i vår förening i hela 28 år! Niclas Ahlberg avgick från valberedningen.
Ny revisor är Åke Andreasson.
Varmt tack från klubben till Lasse, Peter och Niclas för era insatser!
Årsmötet avslutades med ett mycket uppskattat föredrag av Tomas Axén Haraldsson med rubriken Bland tekoppar och minareter - fågelskådning i Mellanöstern. Vi fick möta det rika fågellivet i bland annat Syrien före kriget, Libanon och Azerbajdzjan. Tomas berättade också om det arbete som pågår för att stödja det framväxande fågelskyddsarbete där inte minst unga deltar.
Reviderade stadgar, verksamhetsplan och budget finns på hemsidan, www.varmdofagelklubb.se.

Tomas Axén Haraldsson lät oss följa med till fågellokaler i Mellanöstern.

Februarirallyt pågår för fullt – Martin Olgemar i ledningen även efter andra veckan

Efter den första tävlingsveckan rapporeterade Martin Olgemar in 43 arter och placerade sig därmed i ledningen. Martin behöll ledningen även efter den andra tävlingsveckan med 53 inrapporterade arter. Varje fredag publiceras resultatet på Facebook. Spännande är det! 
På årsmötet visades vandringspriset upp – en strandskata, samma fågelart som i vår logotyp.

Vandringspriset

Denna information från Värmdö Fågelklubb är komplement till våra nyhetsbrev för snabba uppdateringar. Medlemsansvarig är Majna Gemsjö, majna@majna.se. Besök också gärna www.varmdofagelklubb.se.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i Värmdö Fågelklubb. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.