Nyhetsbrev från Hillesgårdsakademin. Klicka här om du hellre vill se det i webbläsaren. 
Lägg gärna in  info@hillesgardsakademin.sei din adressbok så att du får e-post från oss korrekt.

Hillesgården

Podcast om Banbrytande ledarskap

Hillesgårdsakademin har nu släppt de tre första avsnitten i vår podcast Banbrytande ledarskap.

I podden bjuder Monika Neukirchen in gäster till studion som samtalar om vad det innebär att vara banbrytande och om vad som krävs av ett ledarskap i vår tid. Du hittar poddavsnitten på vår webb eller där poddar finns (Spotify, Itunes, Soundcloud eller liknande) genom att söka på Banbrytande Ledarskap. Avsnitten som nu ligger ute handlar om:

  • Att vara banbrytande
    Karl-Erik Edris och Fredrik Lidman samtalar med Monika om vad det innebär att bryta en bana, varför det är viktigt att i vår tid att ifrågasätta förgivettagna sanningar samt vad som krävs av varje individ för ett decentraliserat världsförbättrande.
  • Att följa den inre kompassen
    Monika pratar med  Annika Kolmert, Maryam Yazdanfar och Anna Jonasson - tre framgångsrika kvinnor som hade status, makt och höga löner, men valde att tacka nej till allt det, för att deras dåvarande sammanhang inte stämde överens med deras inre kompass. 
  • Om makt
    Ett samtal där Maryam Yazdanfar och Karl-Erik Edris reflekterar med Monika kring makt, maktkamper, maktmissbruk, demokratisk makt och om varje människas ansvar att ta den makt man själv har omdöme att förvalta. Och om kärlekens relation till makten.

Fler poddavsnitt kommer att publiceras löpande. 

Inspelning podden Banbrytande ledarskap
Fredrik Lidman, Monika Neukirchen och Karl-Erik Edris under inspelningen av det första poddavsnittet.

Välkommen till träff om den inre kompassen

Torsdag 12 mars ses vi för inspiration och reflekterande samtal i ett format vi kallar Meetup. Vår plan är att bjuda in till sådana här träffar två gånger per termin och denna gång är temat Den inre kompassen.

Vi inleder med att lyssna på Anna Jonasson, Annika Kolmert och Maryam Yazdanfar, som alla gått Banbrytande ledarskap. De berättar om hur de fick fatt i den inre röst som visade dem vägen – den inre kompassen.

Därefter reflekterar vi tillsammans kring temat. När lyssnade du till din inre kompass och vad hände då? Vad gör det svårt för oss att lyssna? Hur får jag kontakt med min inre kompass?

När? Torsdag 12 mars

Var? The Castle, Slottsbacken 8, Gamla Stan, Stockholm

Hur? 15.00 incheckning. 15.30-17.30 inspiration och faciliterat samtal. 17.30-19.00 mingel och samtal med snacks, vin och alkoholfritt alternativ.

Vem? Alla som gått en kurs eller program inom Hillesgårdsakademin är välkomna. Du får också bjuda med dig en gäst.

Anmäl dig senast 9 mars till monika@hillesgårdsakademin.se


Delta gärna i våra redaktionsmöten

En gång per månad träffas den redaktion som utgör ”Hillesgårdsakademins röst”. Vi planerar aktiviteter inom Hillesgårdsakademin, utforskar idéer för nya podcastavsnitt samt producerar innehåll till våra kommunikationskanaler.

Redaktionsmötena är öppna för alla att delta i, regelbundet eller vid enstaka tillfällen.

Redaktionsmötena äger rum på The Castle, Slottsbacken 8 i Stockholm. Mötena sker en gång i månaden, här finns alla datum.

Vill du delta? Kontakta Monika Neukirchen på monika@neucon.se i förväg.


Platser kvar till Banbrytande ledarskap 2020

Programmet Banbrytande ledarskap lägger en djup personlig grund för ditt utövande av ledarskap, och ger deltagarna ett fördjupat perspektiv på samhällsutvecklingen och människan. Det finns ett par platser kvar på 2020 års omgång. Vill du eller någon du känner gå? All info om Banbrytande ledarskap-programmet hittar du här.


Athena Ungdom och Senior

I augusti arrangeras Athena Ungdom, ett läger för ungdomar som är 15 år och uppåt, där de får tillfälle att utforska de stora livsfrågorna. Dagarna varvar föreläsningar, meditation, diskussioner, reflektioner och kreativt skapande. Läs mer på www.athenaungdom.se. Där finns bland annat en film där deltagare från 2019 delar sina intryck.

Efter önskemål blir det i år även Athena Senior i april, för alla som är 60+ och är intresserade av att reflektera tillsammans med andra om livets mening. Det blir tre dagar med funderingar kring hur livet blev, och hur man kan glädjas och försonas med sitt liv. Temat är att lära sig att åldras så att den inre kärleksfullheten skiner igenom. Läs mer på www.athenasenior.se

Känner du någon som vill gå Athena Ungdom eller Athena Senior? Tipsa dem gärna!

Athena Ungdom och Senior arrangeras av Stiftelsen Hilarionakademin, som är en av våra systerstiftelser.


Nominera till årets pris för medmänsklighet

Nominera gärna någon du tycker ska få årets pris för medmänsklighet! 

Hillesgårdspriset delas ut varje år som ett sätt att stärka tilltron till att människans kärleksfulla sidor har en avgörande betydelse för en konstruktiv framtida samhällsutveckling. 

Mejla ditt förslag till nominera@hillesgardspriset.se. En jury går igenom nomineringar och beslutar vem som blir pristagare.

Priset har flera kategorier, och delas ut av Stiftelsen Hillesgårdspriset.

 


Vi finns på Instagram och Facebook.


Du får detta nyhetsbrev eftersom du valt att prenumerera på det. 
Vill du avsluta din prenumeration, klicka här.