Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

   Februari 2020

 

Sommarmöte 2020

För 20 år sedan hade deltagare från riksförbundet Svenska Trädgårdssällskapet sitt sommarmöte här hos oss på Gotland. Nu är det dags igen.

Den 21-23 augusti i år kommer ca 300 deltager från hela Sverige för att uppleva denna fantastiska ö, och mer därtill.

För att klara av detta gigantiska uppdrag behöver vi din hjälp. Programmet är klart och bussar är beställda. Menyn till middagen är spikad och Tina-Marie Quiberg kommer och berättar.

Som funktionär bjuder vi dig på middagen som tack för hjälpen. Det kommer att bli en fantasisk upplevelse. 

Mer information finns på vår hemsida. Anmäl ditt intresse här (ej bindande).


Nyhetsbrevet

Vi i Gotlands Trädgårdssällskaps styrelse har länge saknat en möjlighet till en enklare och mer direkt kommunikation med er medlemmar. Där vi regelbundet kan delge er nyheter, odlingstips och annan information som vi tror att ni skulle uppskatta. 

Vi planerar att komma med detta nyhetsbrev minst en gång per månad under ett år, som en test. Därför vill vi gärna veta vad ni tycker om vår idé. Även andra tips som våra medlemmar skulle tycka om är välkomna, till exempel: en spännande föredragshållare eller en intressant trädgård m.m. Skicka tips till info@gts.se

Trädgård

Ett gott råd för er som har trädgård på Gotland: Börja rensa ogräs– Det kan verka konstigt, men om vintrarna ser ut som den gör nu kan ogräset växa året om.

Läs mer här


Naturvårdsverket

Nu finns det LONA-pengar att söka för projekt som gör livet lättare för vilda pollinatörer. Har du en idé till ett projekt som gynnar pollinering? Kontakta Region Gotland i god tid. Sista ansökningsdag är 22 mars!

Läs mer här


Odlartips

Ta vintersticklingar nu. Vexthuset.com har en bra instruktion om hur du kan föröka dina buskar. Nu är en bra årstid efterom det kan ta lång tid innan sticklingarna får rötter

Läs mer här


Vårt program

17 februari kl 18.30. Jasmine Smedberg håller ett föredrag i Vita huset, Visby om självhushållning.

21 mars kl 10.00. Kurs i beskärning av äldre äppelträd. Linnéstigen i När. Parkering vid kyrkan. Ledare Birgitta Dahlqvist.


Mer information om Gotlands Trädgårdssällskap och programmet i sin helhet finns på vår hemsida.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem hos oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.