Problem att visa nyhetsbrevet? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev februari 2020


Händer i branschen

  • ATV soil and groundwater håller ett seminarium i Bredsten den 2 mars på temat In situ remidiation reagens. Läs mer här
  • Den 11 och 12 mars anordnar Miljøringen ett temamöte i Oslo kring spridning och riskbedömning. Läs mer här.
  • Den 22 -25 mars hålls konferensen Solid Waste Technology and Management i Annapolis, Maryland. Läs mer här
  • Den 23 april håller SGI en kurs i laktester - miljöbedömning av förorenad jord, avfall och byggprodukter. Läs mer här.
  • Den 25-26 juni håller NICOLE en workshop i Portugal med temat The end of Liability. Läs mer här
  • Den 7-10 september 2020 är det dags för Nordrocs i Oslo. Läs mer på hemsidan  

Sociala medier

Vi vill tipsa er om att följa oss på sociala medier. Vi finns både på Facebook, Instagram och LinkedIn. Klicka på ikonerna nedan för att komma vidare.

linkedininstagramfacebook

För de organisationer som vill vara med och stötta internationellt kunskapsutbyte och samtidigt synas lite extra finns det möjlighet att sponsra NORDROCS-konferensen. Mer info finns i sponsor letter och på NORDROCS hemsida.


SGF önskar inventera behovet av en kurs om åtgärdsmetoder av förorenade områden och vill gärna få in så många synpunkter som möjligt. Klicka här för att komma vidare till formuläret.

Här kan du läsa om samtliga kurser som SGF erbjuder under 2020.


Nyheter från Naturvårdsverket

Vårmötet 2020

Ni har väl inte missat att anmäla er till årets höjdpunkt, Vårmötet. I skrivande stund är vi 435 anmälda! Ni hittar all information ni behöver på vår anmälningssida.  


Kallelse till föreningsstämma

Renare Mark kallar sina medlemmar till föreningsstämma på Clarion Hotel Live i Malmö den 18 mars, kl.17.00-18.00. Lokalen heter Live 8.

Handlingar till årsstämman hittar ni på Nätverkets hemsida inom kort.

Varmt välkomna/ Renare Marks Styrelse


Renare Mark Norr bjuder in till seminarium och årsmöte

Den 18 februari bjuder Renare Mark Norr in till årsmöte och seminarium om efterbehandling av gruvverksamhet. Seminariet kommer sändas via skype från flera orter. Läs mer och anmäl dig på vår hemsida.


Renare Mark Öst bjuder in till årsmöte

Den 26 februari håller Renare Mark Öst årsmöte i Linköping. I samband med årsmötet hålls föredrag om saneringen vid Hjorthagens f.d. gasverk. Läs mer och anmäl dig här.


Vill du bli Renare Marks nästa koordinator?

Nu letar vi efter Nätverkets nästa koordinator. Vill du få chansen att vara med och utveckla Renare Mark och tillsammans med kompetenta och trevliga branschkollegor anordna seminarier och konferenser? Tycker du precis som vi, att nätverkande är både fantastiskt roligt och viktigt för utvecklingen av branschen? Är du dessutom en fena på att organisera? Ja, då kan du vara den person som Nätverket söker! Läs mer här


Renare Mark Mälardalen bjuder in till studiebesök och årsmöte

Renare Mark Mälardalen bjuder 5 mars in till årsmöte och studiebesök. Läs mer och anmäl dig på vår hemsida. Är du intresserad av att sitta med i Region Mälardalens styrelse kontakta Pernilla Ljunggren


Praktiska erfarenheter at PFAS och klorerade lösningsmedel

Den 7 maj håller Renare Mark seminarium i Västerås.

PFAS har sedan 1950-talet använts flitigt i ett stort antal produkter. Sedan det stod klart att det är skadligt både för miljön, oss människor och djur har ett stort antal miljöundersökningar utförts i Sverige och runt om i världen. Vi kommer på seminariet att få höra mer om undersökningar, nedbrytning och stabilisering av PFAS.

Klorerade lösningsmedel är en annan grupp vanligt förekommande föroreningar som tidigare änvändes flitigt i kemtvättar och inom verkstadsindustrin. Under de senaste åren har vi i Sverige tagit in nya metoder för att både undersöka och åtgärda kemtvättar. Under seminariet får vi lyssna till komplicerade åtgäder i stadsmiljö, reflektioner från vad vi lärt oss under 2000-talet och mycket mer.  

På detta seminarium väljer vi att videosända till noder i Malmö, Göteborg, Linköping och Umeå där deltagarna sammanstrålar och får fika och lunch, men följer presentationerna via videolänk. 

Läs mer och anmäl dig till seminariet här


Planering av Renare Marks aktiviteter 2020 - vi vill ha dina synpunkter

Varje år i april träffas Renare Marks styrelse under två intensiva  dagar för att sätta agendan för kommande verksamhetsår. Under dessa dagar beslutas teman och orter för fyra heldagsseminarier samt nästkommande Vårmöte.

Vi har under året som gått fått in synpunkter och önskemål om teman på kommande arrangemang via enkäter i samband med seminarier och Vårmötet. Detta tar vi med oss till kickoffen och verksamhetsplaneringen.

Har du några önskemål som du vill lyfta? Tveka inte att mejla dina idéer till Nätverkets koordinator Hanna. Vi uppskattar även förslag på hur vi kan utveckla Nätverket i stort, både nationellt och lokalt. I samband med planeringsdagarna planerar även styrelsen att skicka ut en enkät för att få input från medlemmarna. 

Nätverket Renare Marks nyhetsbrev distribueras till samtliga registrerade medlemmar i nätverket via e-post. Medlemskap kan tecknas individuellt eller korporativt för organisationer med flera medlemmar. Mer information finns på nätverkets hemsida eller kan fås genom att skicka e-post till nätverket. Artiklar och bilder till Nyhetsbrevet tas gärna emot. www.renaremark.se 

REDAKTION: Hanna Hartmann, 0706-93 00 56 hanna@enviromiljoteknik.se
Peter Harms-Ringdahl peter@envifix.se

ANSVARIG UTGIVARE: Ordförande, Johanna Svederud, 0707- 21 02 89, Johanna.svederud@liljemark.net

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlem i Nätverket Renare Mark. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.