Ta del av senaste nytt och kommande aktiviteter.

Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Investerare mötte morgondagens mest innovativa scaleup bolag

Den 23 januari arrangerade projektet Swedish Scaleups en Kapitalmarknadsdag. Där samlades några av morgondagens mest innovativa scaleup bolag, för att få möjlighet att pitcha inför potentiella investerare. Swedish Scaleups är ett samverkansprojekt finansierat av EU och Tillväxtverket, där tio företagsinkubatorer och science parks samverkar för att fler bolag ska växa och öka sin omsättning.

Läs mer >>


Qtagg ökar sin omsättning med stöd från Swedish Scaleups

Qtagg har blivit utvalda till att delta i projektet Swedish Scaleups och får därför ta del av ett antal erbjudanden för att öka sin omsättning. Qtagg har sedan 1997 utvecklat avancerade system för att öka energieffektiviseringen på fartyg. Genom att digitalisera befintliga processer ombord ges möjlighet till att optimera planeringen av fartygets bränsleförbrukning och hastighet.

Läs mer >>


Vi finns där företag möts

I slutet av förra året flyttade vi på Västerås Science Park vår verksamhet till Varmvalsvägen 11 i Kopparlunden, Västerås. Där har vi vår egna miljö med kontorsplatser och möteslokaler. Trots detta finns vi även placerade i flera olika innovationsmiljöer i Västerås, som till exempel expectrumB26 och C2 (Mdh:s Collaborative Center). Vi finns helt enkelt där företag möts och där det finns en stark koppling till innovationer och entreprenörskap.

Hoppas vi ses i någon av miljöerna!

Läs mer >>


SKAPA-priset är Sveriges största innovationspris, med syfte att ge stöd till uppfinnare att utveckla sina idéer.

SKAPA-talang för unga innovatörer 
Priset delas ut till den eller de unga personer, som gjort mest förtjänstfulla insatser när det gäller nyskapande och kreativitet samt utveckling av produkter och tjänster som kan leda till kommersiella möjligheter. 

SKAPA-priset
Delas ut till den eller de personer, som gjort mest förtjänstfulla insatser när det gäller nyskapande och kreativitet samt utveckling av produkter och tjänster som kan leda till kommersiella möjligheter. 

SKAPA-förebild
Priset är till för hjältarna bakom kulissen och tilldelas en person vars insats varit avgörande för ett projekt som nått kommersiell framgång, men som inte är entreprenören. En person vars driv, kunskap och prestigelösa arbetsmoral varit essentiell för projektets framgång. Personer utan vars outtröttliga engagemang och driv en utvecklingsprocess inte hade varit möjlig.

Läs mer och ansök >>


Nominerade till Guldstänk

Den 12 mars arrangeras den årliga företagargalan Guldstänk i Västerås. Under kvällen den 5 februari avslöjades vilka företag som har chans att vinna priser under den guldglimrande festkvällen. Bland de nominerande företagen finns glädjande ett antal av Västerås Science Parks medlemmar.

Läs mer och rösta >>


Småföretagen fortsätter vara viktiga för Västmanlands utveckling

Företagarna har tagit fram unika rapporter under namnet Företagarfakta – en för varje kommun i Västmanland – med 35 olika indikatorer rörande företagande, arbetsmarknad, näringar och demografi som ger en inblick det lokala företagandet.

Läs mer >>


Iver förvärvar Britt

I syfte att stärka sin position på den svenska IT-marknaden har Iver förvärvat det svenska IT-bolaget Britt Sweden. Förvärvet av Britt ger Iver en stärkt position i Mellansverige med nya kunder och fler kompetenta medarbetare. Med förvärvet kommer Iver att omsätta drygt 2,1 miljarder och ha cirka 1 200 medarbetare.

Läs mer >>


Ochno bidrar till moderna arbetssätt i Västerås Stadshus

Ochno är företaget som på kort tid tagit Sverige och Europa med storm tack vare deras enkla och världsunika idé – Ett enda uttag för allt, oavsett vilken teknik eller plattform du använder. Teknikstrul och kabeltrassel byts ut mot en snyggare, effektivare och mer hållbar arbetsmiljö. Ochno vill modernisera arbetsmiljöer! 

Läs mer >>


ABAX skall bli koldioxidneutralt
senast 2022

– Vi har alltid försökt att minska de negativa effekter som vår verksamhet har på miljön, men jag är extremt stolt över att presentera en ny era i företaget när vi förbinder oss att bli koldioxidneutrala senast 2022, säger Bruce Atle Karlsen, Chief Performance Officer på ABAX.

Läs mer >>


Har du något att berätta?

Vi är stolta över våra medlemmar och hjälper gärna till att sprida era nyheter. Händer det något spännande i ert bolag, som ni vill berätta om? Skicka några korta rader eller ett pressmeddelande till jenny.widetjarn@vasterassciencepark.se


Följ oss i sociala medier!

För att snabbt, enklt och smidigt få information om vad som händer i innovationssystemet, rekommederar vi dig att följa oss på Facebook och LinkedIn.

facebooklinkedin

Den uppkopplade industrin – vad händer med säkerheten?

Datum: 3 mars
Tid: 07.15-09.00
Plats: expectrum, Västerås

Automation Region bjuder in till frukostmöte!

Mer information och anmälan >>


Nätverksfrukost

Datum: 3 mars
Tid: 07.30-09.00
Plats: Hotel Plaza, Västerås

Träff för branschkollegor inom nätverket Välfärd & Hälsa.

Mer information och anmälan >>


Entreprenörskap på riktigt 2020

Datum: 3 mars
Tid: 13.00-18.00
Plats: ACC, Västerås

UF-mässa med över 200 UF-företag från hela länet ställer ut och säljer sina produkter och tjänster.

Mer information >>


#vadå machokultur
- manlighet och sårbarhet

Datum: 4 mars
Tid: 18.00-19.15
Plats: Stadsbibliotekets hörsal, Västerås

Länsstyrelsen och organisationen Hjärnkoll bjuder in till en föreläsning om jämställdhet, maskulinitet och mäns sårbarhet.

Mer information och anmälan >>


Öka dina affärer med immateriella tillgångar

Datum: 25 mars
Tid: 09.00-12.00
Plats: ACC, Västerås

Almi Företagspartner Mälardalen bjuder in dig som driver ett företag med potential att växa, till ett seminarium om immateriella tillgångar.

Mer information och anmälan >>


Frukostklubben

Datum: 14 april
Tid: 07.30-09.00
Plats: ACC, Västerås

Morgonkick för det företagsamma Västerås! Här möter du intressanta gäster med Västeråsankytning, ofta från några av stadens 11.000 företag. Det finns också tid för mingel och nätverkande med både gamla och nya kontakter.

Mer information och anmälan >>


ElektronikExpo

Datum: 27 maj
Plats: ACC, Västerås

Mässan för elektronik och inbyggda system.

Mer information >>


Västerås Science Park
Besöksadress: Varmvalsvägen 11, 721 30 Västerås
Telefon: 021-490 02 60
E-post: info@vasterassciencepark.se 
Postadress: Box 51, 721 04 Västerås

Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.