Problem att se innehållet? Se det i webbläsaren

2020 – Välkommen till ett år av möjligheter!

Välkomna till Göthes Säkerhets första nyhetsbrev för år 2020!

”Nytt år, nya möjligheter” brukar man säga och det stämmer verkligen in på vår bransch och den tid vi lever i!

Produkter och tjänster utvecklas i snabb takt, och främst inom den digitala sidan som jag nämnt tidigare.

Vi på Göthes Säkerhet ser vikten i att vara en del av den utvecklingen och vi utbildar säljare, projektledare och tekniker kontinuerligt för att kunna hjälpa våra kunder att få rätt lösning.

I Januarinumret av UTD vill lyfta fram några riktigt bra lösningar från våra leverantörer!

Bland annat SEOS Mobile Key från Assa Abloy, där mobiltelefonen blir ditt passerkort i ARX- passagesystem! En riktigt smart lösning med många olika användningsområden.

SEOS Mobile Key släpps för försäljning inom kort.

En annan revolutionerande produkt som ni kan läsa mer om är Safetrons nya eltryckeslås SL620!

SAFETRON SL620 möjliggör ändring av kolvplacering, vilket innebär att låset kan användas tillsammans med slutbleck och karmurtag anpassade för både ASSA connect samt ASSA classic modul serierna!

Jag önskar Er alla trevlig läsning!

Lars Brandt

Sedan den första november 2019 är det obligatorisk CE märkning av brandklassade ytterdörrar. Det har varit och är fortsatt en intensiv aktivitet hos tillverkarna. Många brandprovningar har genomförts och fortsatt pågår det mycket provning.

Standarden för innerdörrar (EN 14351-2) är som du säkert känner till inte publicerad i official Journal och därmed gäller inte CE märkning för brandklassade innerdörrar. Tillsvidare gäller nationella typgodkännande. När det blir möjligt att CE märka brandklassade innerdörrar står ännu så länge skrivet i stjärnorna.

Det har snart gått tre månader sedan den 1 november. På den relativt korta tiden har inte mycket hänt. Inga ändringar från EU kommissionen, Boverket eller CEN vad gäller brandklassade dörrar.

En tillverkare av brandklassade ytterdörrar måste CE märka den kompletta produkten och levererar/tillhandahålla all den dokumentation som krävs för den kompletta produkten som tillverkaren levererar. Prestandadeklaration, instruktioner etc.

Enligt Boverket är det byggherren som har ansvaret att BBR följs. Väljs en CE märkt produkt med den deklarerade prestandan som krävs så anses Byggherren uppfyllt kravet. I annat fall måste Byggherren själv visa att byggprodukten uppfyller kravet. Vilket blir mycket komplext.

Det är inte bara produkterna som tillverkarna måste har full koll på. Dokumentation och spårbarhet är något som idag är mycket viktigt. Det gäller för tillverkare att ha full koll på sin dokumentation.

Under fjolåret har en “ny” typ av dokument börjat dyka upp när det gäller CE märkta branddörrar – HPS.
HPS – Hardware Performance Sheet, är något som beslagstillverkare kan ta fram för att bistå dörrtillverkarna i processen med CE märkning och framtagning av EXAP för den kompletta dörren.

Mera om detta blir det under ON ICE i Falun i februari.

Källhänvisning: Text från SEM Group

Assa SEOS Mobile keys

Assa Abloy kommer inom kort att lansera deras nya SEOS Mobile keys lösning. Den utmärker sig genom nedan funktioner: 

Seamless:
Mobilappen kopplar upp när den är inom räckvidd för läsaren och låser upp. Bara att gå på.

Twist & Go:
Mobilappen kopplar upp mot läsaren när användaren vickar mobilen inom räckhåll för läsaren och låser upp. Sitter du i bilen och vill öppna porten? Twist & Go.

Touch:
Mobilappen kopplar upp när den är inom räckvidd för läsaren, användaren touchar läsaren för att låsa upp. Flera läsare i närheten? Rör läsaren och rätt dörr öppnas.

Tap:
Mobilappen kopplar upp till läsaren när användaren tar mobilen inom tap-avstånd (10cm) och låser upp. Som vi alltid gjort, fast bättre.

Om du tror att denna lösning kan vara rätt för er så berättar vi gärna mer. Du når oss lätt på 010 - 483 40 60.

Källhänvisning: Text och bild från Assa Abloy


SL 620 - Eltryckeslås med patentsökt hybridteknologi

SAFETRON SL620 är nästa generationens multifunktionella eltryckeslås med split funktion och patentsökt hybridteknologi.

Typiska användningsområden är intern låsning av högfrekventa dörrar i affärsbyggnader, sjukhus, skolor, industrier samt flerfamiljsbostäder där hög driftsäkerhet är nödvändigt.

SAFETRON SL620 har en patentsökt hybridteknologi som möjliggör ändring av kolvplacering. Detta innebär att låset kan användas tillsammans med slutbleck och karmurtag anpassade för både ASSA connect samt ASSA classic modul serierna.

Vändning mellan split höger/vänster har aldrig varit enklare. SAFETRON SL620 har genom sin patentsökta funktionsväljare möjligheten att ändra läge mellan split höger/vänster, mellan olåst eller säkerhetsläge. 

Läs mer om SL620 på nedanstående länk. Övriga frågor besvaras av Göthes Säkerhet på 010 - 483 40 60.

Källhänvisning: Text och bild från Safetron


En dörrstängare – fyra installationstyper

TS 98 XEA erbjuder optimal användarbekvämlighet för näst intill alla enkel och dubbelflygliga dörrar, samtidigt som den imponerar med sin nya XEA-design och nya funktioner. Denna mångsidiga stängare kan monteras i alla fyra installationstyper med samma dörrstängarhus och säkerställer en tyst passering med ett extra stängningsintervall. Den förblir helt opåverkad vid kyliga förhållanden, ner till –40° C.

Läs mer om TS 98 XEA i nedanstående länk. Övriga frågor besvaras av Göthes Säkerhet på 010 - 483 40 60

Källhänvisning: text och bild från dormakaba


ConHasp 230 - Ökad containersäkerhet

Allt mer handelsvaror blir transporterade och lagrade i containrar. Dessutom förvaras material och maskiner i mängder av containrar på byggarbetsplatser. Oftast är de obevakade, lätta att bryta sig in i och alltså väldigt osäkra. Kriminella och inbrottstjuvar bryter snabbt upp såna containrar med enkla medel för att stjäla eller förstöra varor, byggmaterial och maskiner. Containerlåset ConHasp 230/100 från ABUS ger tillförlitligt skydd mot olagliga intrång med extra säkring av dörrarna, containerns svagaste punkt.

Läs mer om ConHasp 230 i nedanstående länk. Övriga frågor besvaras av Göthes Säkerhet på 010 - 483 40 60.

Källhänvisning: Text och bild från ABUS

Peter Hallin började på Göthes Säkerhet tisdagen den 15 augusti 2017 som lås- och säkerhetstekniker och ersätte delvis Håkan Sveds tjänst som succesivt kom att jobba mer som säljare och projektör.

Peter är 34 år ung och bor i Solvarbo. Innan Peter började på Göthes Säkerhet arbetade han sedan januari 2007 på Senecta. I grunden är Peter utbildad inom el och installation.

På fritiden gillar Peter att fiska samt att ägna tid åt sitt andra stora fritidsintresse inom motor och mountainbike. I mån av tid kör han också mycket racer (landsvägscykling).


Är DU anmäld*? till mötesplatsen som förändrar!

Om inte, då är det hög till att anmäla sig till Göthes ON ICE,  11-12 februari 2020 i Falun. Anmälan stänger 31 januari. Anmälan och mer information finns i bifogad inbjudan.

* Om du redan är anmält eller svarat på tidigare inbjudan , bortse från denna ”Sista chansen inbjudan”

För att möjliggöra att alla som vill medverka på ON ICE 2020 har vi reserverat ytterligare hotellrum på Hotel Falun, www.hotelfalun.se. Hotellet erbjuder 990 SEK rum/natt inklusive frukost. Bokning görs direkt till Hotellet. Ange Göthes ON ICE. Maila anna@hotelfalun.se eller ring +46 23 291 80. Först till kvarn principen gäller och rummen hålls till den 31 januari.

Varmt välkommen med anmälan till mötesplatsen där företag möter företag, nätverkar och skapar affärer!

Vi är laddade och ser framemot att träffa Dig i Falun.


Elektrikern eller elinstallatören är det yngsta hantverksyrket i kalendern. Han fanns inte före "uppfinnandet" av elektriciteten och man brukar räkna 1870-talet som elektricitetens födelseår. Det var då man fann ett sätt att praktiskt använda den på och tio år senare som den första glödlampan uppfanns. Till en början drogs det likhetstecken mellan telegraf, telefon och el. I och med starkströmsteknikens genombrott föddes det moderna yrket: elektrikern. Starkström och svagström skildes åt. Televerket tog hand om telegraf och telefon.

Källhänvisning: Text och bild från Flinks Järn


Vi arbetar efter gällande GDPR bestämmelser. Vår policy hittar du via nedan knapp.


facebooklinkedininstagramyoutube

Om du inte vill ha fler nyhetsbrev från Göthes, klicka här.