Newsletter with the latest news. Problem viewing? View it in your browser. Unsubscribe? Click here.


TIPS


Final i Solistpriset

Berwaldhallen/Sveriges Radios Symfoniorkester

Årets vinnare av Kungliga Musikaliska Akademiens tävling Solistpriset är flöjtisten Laura Michelin som framförde Carl Nielsens Flöjtkonsert.

Se konserten här

Lili Boulanger: Faust et Hélène

Konserthuset Stockholm

Nitton år gammal vann Lili Boulanger som första kvinna det prestigefyllda Rompriset med kantaten Faust et Hélène. Här framförs den av Kungliga Filharmonikerna.

Se konserten här

Clara Schumanns Pianokonsert

Konserthuset Stockholm

Clara Schumanns Pianokonsert är bländande vacker. Här hör vi den med hyllade pianisten Lauma Skride som solist. Kungliga Filharmonikerna spelar under ledning av Pablo Heras-Casado.

Se konserten här

Avicii Tribute Concert

The Tim Bergling Foundation

  Avicii Tribute Concert är en unik minnes- och hyllningskonsert för att uppmärksamma den svenska artisten Avicii som nyligen själv valde att avsluta till liv.

Se konserten här

Upptäck instrument med musiker

GSOplay Junior

I nio avsnitt möter barn musiker för att lära sig om symfoniorkesterns olika instrument. Här möter Clara Rostrup trumpetaren Per Ivarsson.

Se avsnittet här

Liljevalchs vårsalong 2020

Liljevalchs 

Liljevalchs vårsalong är en kär tradition sedan starten 1921. I år visas 170 konstnärer och 330 verk. Liljevalchs chef Mårten Castenfors guidar genom årets utställning i en 25 minuter lång film.

Se utställningen här


NYHETER


Fler lunchkonserter från Kungliga Operan

Kungliga Operan fortsätter att livesända konserter via Kulturarenan för att nå de människor som inte kan ta sig till kulturscenerna. Lunchkonserter och kvällskonserter sänds direkt från Kungliga Operan. Håll utkik på Kulturarenan.se och Kulturarenans Facebooksida för information om nästa livekonsert.

Foto: Kungliga Operan

Foto: Hilda Arneback/Betaniastiftelsen

Handledningsmaterial om musik i omvårdnadsarbete

2001 gav Sapientia (som senare köptes upp av Betaniastiftelsen) ut materialet "Musik som berör – ett redskap i vård och omsorg" med betraktelser av Ewa Karlsson Sjölander, verksamhetsutvecklare  Äldreomsorgen i Piteå, från ett äldreboende. Under våren ger vi ut texterna på nytt med nytagna bilder. Håll utkik på Betaniastiftelsen.nu för mer info!


facebookhomepageinstagram

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.