Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Namn åt de döda


Månadsbrev 2020-02 för Namn åt de döda


Bästa forskarvänner!

Då är det dags igen att sammanfatta läget i Namn åt de döda. Vi har inte störts av för mycket vinteraktiviteter som skidor och långfärdsskridsko utan kunnat koncentrera oss på väsentligheterna! I november skrev jag att vi gick mot ett månadsrekord, och mycket riktigt kom 102 församlingar in den månaden. Sedan har vi trots helgerna hållit god fart i december med 72 församlingar och i januari nådde vi 82. Februari ser ut kunna landa på runt 80-90 klara församlingar. Det är den takten vi behöver hålla fram till sommaren 2021, för att då vara klara och kunna ge ut Sveriges Dödbok 8. Roligt att konstatera är att vi nu passerat en riktig milstolpe, över 1 miljon poster klara!

Som ni kanske sett på Rötters hemsida så har vi en trevlig nyhet att berätta. Släktforskarförbundets styrelse har beslutat att det blir en fortsättning på Sveriges Dödbok tillbaka till år 1800! Jag hoppas att vi blir många som hänger med på denna resa tillsammans i Namn åt de döda. Planen är att SDB9 ska ges ut 2023 och SDB10 slutligen år 2025. Vi får då något mer tid på oss, vi registrerar 15 år på två år i stället för 30 år på tre år, vilket med tanke på det ofta ofullständiga och svårlästa källmaterialet är tacknämligt.

Ha en skön vår och så ses vi i mejlboxen!

Anders Berg
Projektledare
Epost:  dodbok@rotter.se
Facebookgruppen: https://www.facebook.com/groups/1797004830532076/

 

1 435 församlingar/delar och 1 019 000 poster är klara per 2020-02-20.  Dessa har registrerats av  ca 340 volontärer (enskilda och föreningar).

 

Till höger ser vi vilka län som kommit längst och vilka där vi behöver jobba på. Ju mörkare färg desto större procent av församlingarna är klara i det länet.

Alla siffror i detalj finns på
https://www.rotter.se/data/dodbok/statistik%202021.html


Ett utskick från Sveriges Släktforskarförbund och projektet Namn åt de döda.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.