Nyhetsbrev med senaste nytt från styrelsen och kansliet. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Varmt välkomna till Vårterminen 2020 🤸🏽‍♂‍

VT -20
Välkomna till en ny gymnastiktermin. Vi har med glädje kunnat starta upp tre nya grupper till vårterminen. En flickgrupp -14, en dansgrupp för vuxna och en Alla Kan Gympagrupp för barn och unga med funktionsvariation. Denna verksamhet kan ni läsa mer om under länken nedan.

Alla Kan Gympa

Föräldrautbildning vid två tillfällen
Ni som är hjälpföräldrar fyller en viktig funktion i våra grupper. Nu erbjuder vi er två tillfällen att komma på en introduktionskurs. Är du inte inskriven som hjälpförälder men gärna vill bli och även delta på kursen? Maila till kansliet: kansli@vendelsogf.se
Datum: 9/2 och 13/2 

Våruppvisning 9 maj - SAVE THE DATE!
Den 9 maj ser vi fram emot att träffa er alla på vår resa runt jorden! Vi har som vanligt grupper som kommer att ha funktionärsuppgifter där alla föräldrar hjälps åt. Klicka på länken nedan för att se vilka grupper som har fått vilka uppgiter.
Funktionärsschema Våruppvisning 2020

Föreningsinformation kring arrangemang och föräldrars engagemang
Satsning på grupper och ledare - Bra att veta är att vi är en ideell förening och har stora kostnader i ledararvoden och utbildning för ledarna, som vi tycker är viktigt. De största intäkterna får vi just vid våra stora arrangemang. Det är här du som förälder gör en insats och stöttar upp genom att vara funktionär. Om alla hjälps åt får vi ett fantastiskt resultat, inte bara för våra barn utan för flera tusen barn som kommer t.ex. till vår föreningstävling VGF-cupen i november.
Vi kommer inte att be er sälja kakor, lotter, kläder etc. MEN ni kommer att behöva ställa upp några timmar per år vid dessa tillfällen. Detta är förhållandevis lite i jämförelse med de ledare som ofta står timtal i veckan i hallen för barnens skull.

Barnen får då göra det de tycker är roligast - GYMNASTIK♥

Med det vill vi säga till er alla föräldrar -
TACK PÅ FÖRHAND - era insatser gör skillnad!

 


Uppstart med ledardag

Lördagen den 18 januari hade vi ledardag för våra huvudledare och ledare. Dagen var uppdelad i två delar, den ena behandlade Barnkonventionen och föreningsinformation och på det andra passet hade vi företaget Hälsostil hos oss som höll workshops. Företaget arbetar med idrottspsykologi och föreningsutveckling och ett aktuellt ämne för dagen var Den inkluderande föreningen. Arbetet med Hälsostil kommer att fortsätta under hela året och ledarna fick lite hemläxa till nästa tillfälle. 

Som medlemmar av Riksidrottförbundet och Svenska Gymnastikförbundet följer vi i Vendelsö GF de direktiv och lagar som finns gällande barnkonventionen. Du kan läsa mer om Barnkonventionen och hur man arbetar i förbund och föreningar i länkarna nedan.

Guide för indrottsföreningar och förbund

Information från Riksidrottsförbundet

 


Årsmöte 31 mars - Valberedningen efterlyser dig!

Varmt välkomna till föreningens årliga årsmöte den 31 mars. Vi kommer att vara i Haninge Kulturhus och mötet startar 18:30. (mingel och fika från 18:00).

Valberedningens arbete pågår nu för fullt
Valberedning söker personer till föreningens styrelse, samt en revisor och en revisorssuppleant. Är du, eller vet du någon, som är intresserad av att vara med och utveckla föreningen tar Valberedningen gärna emot din intresseanmälan eller ditt tips.

Kontakta Valberedningen om du vill veta mer om vad uppdragen i styrelsen, eller som revisor innebär.

Valberedningen kontakt:
Sanna Jansson, sanna.m.v.jansson@gmail.com
Stina Björck, stina_b@telia.com

Motioner 
Skickas senast den 29 februari till: styrelsen@vendelsogf.se

Anmälan
Anmäl dig gärna via facebook via nedan länk så att vi vet hur många vi blir.
Anmälan 


Köp- & sälj

Nu har vi en ny facebookgrupp för köp & sälj. Passa på och höststäda och lägga upp urväxta plagg och fynda andra! Stor efterfrågan just nu på den långärmade damdräkten!

Länk till gruppen

Föreningskläder

Passa på inför terminsstart att beställa föreningskläder med ditt barns namntryck. Sköna och hållbara till ett bra pris. Snabba leveranser.

Till shopen

Tävlingskläder VeraSport

Här kan du beställa våra tävlingskläder. Är du osäker på vilken din grupp använder, stäm av med huvudtränaren.

Skapa konto - Vera Sport
Till Webshop Vera Sport

 


Gymnastikförbundet efterlyser "Årets Ledare 2019"

Gymnastikförbundets syfte med utmärkelsen Året ledare är att uppmärksamma och lyfta fram ledare som visar på nyfikenhet och som bidrar till trygga och utvecklande träningsmiljöer genom ett inre driv, glädje och gemenskap. Gymnastikförbundet vill uppmuntra ett processinriktat och holistiskt ledarskap i linje med ”gymnastikens goda ledarskap”.

Kriterier för Årets ledare/tränare
1. är en förebild för Svensk Gymnastik
2. har en förmåga att engagera andra
3. skapar glädje och gemenskap
4. förmedlar nyfikenhet och arbetar inkluderande
5. bidrar till trygga och utvecklande träningsmiljöer

Ansökan/Nominering
Ansökan för Årets förening 2019 skickas till: ost@gymnastik.se senast 15 februari 2020

Årets Ledare får 10 000 kronor.


Vi tackar Ica Maxi för deras kontinuerlig stöd till oss i Vendelsö GF via deras köpbaserade sponsring!

När du som medlem handlar och anger vår föreningskod 9003 eller skannar vår streckkod vid självskanningen så ger Ica Maxi tillbaka 1% av ditt köp till vår förening.
Så SKANNA, SKANNA, SKANNA ....


SportAdmin MedlemsApp - ett enkelt sätt att ha koll på aktiviteter & nyheter

I SportAdmins MedlemsApp kan alla medlemmarna bland annat se barnens träningar, kallelser, kalender, ordna samåkning, nyheter och alla utskick. Här finns även ett medlemskort där vi lägger upp olika erbjudanden för våra medlemmar. Här kan medlemmen också koppla ihop medlemmar från olika lag/grupper så att all information finns på en och samma plats.

Länk till Appstore
Länk till Google Play


Håll dig uppdaterad 😊 Följ oss på sociala media!

facebookyoutubeinstagramlinkedin

Besök oss på vår webbplats eller följ oss i våra sociala kanaler.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i Vendelsö GF. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.