Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

INBJUDAN

SYSKONSKAP OCH SORGBEARBETNING
Föreläsning med Frida Svensson Jonsson
i Uddevalla - Söndagen 29 mars 10:45 – 12:30

Inget har format mig så mycket som sorg. 

Min relation/familj - hur inget blev som jag trodde. Frida är socionom, föreläsare inom sorgebearbetning och författare till boken ”Min bror tog drogerna”

Hela uppväxten präglades av broderns problem, senare missbruk. Själv var hon den duktiga dottern - ställde aldrig till besvär, syntes lagom, försökte underlätta för mamma och pappa. Frida berättar sin historia och livsberättelse om sin brors missbruk / mående – och uppväxten där hon ofta glömdes bort. 

Broderns dödsfall, pappans dödsfall och dessutom utmattningsdepression.
– Det är märkligt, för det finns enormt mycket stödmaterial för till exempel föräldrar. Men syskon har ju en helt annan typ av relation. Syskonperspektivet är påfallande bortglömt, trots att vi är så många. Hur vi påverkas, känner och beter oss är det få som pratar om. Vi behöver lyfta även denna särskilda målgrupp, inte bara utifrån relationen till vår bror eller syster utan även avseende relationen till våra föräldrar. Som syskon hamnar man ofta i ett utanförskap.

I samband med Frida Jonssons föreläsning den 29 mars, kommer VSFB att bjuda på kaffe med enkelt tilltugg mellan kl. 10.00-10.30.
Vi i Trestadsgruppen kommer under fikat att presentera vårt sätt att arbeta, och ni får möjlighet att träffa några av stödpersonerna. Det kommer att finnas material på plats, för er som behöver fylla på era lager. 
Föreläsningen startar 10.45.
I första hand är föreläsningen för betalande medlemmar, men ni som vill ta med någon vän eller anhörig kan i mån av plats göra detta.

Då till en kostnad av 50:- inkl. fika. som kan betalas kontant eller med swish.

Samåkning från Göteborg kommer att arrangeras.

Plats: Bohusläns museum, Museigatan 1,  i Uddevalla
Lokal: Spisrummet

Samåkning från Göteborg kommer att arrangeras - fylls i vid anmälan

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.