Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev jan 2020

Nyhetsbrev från Hammarö kommun gällande Näringsliv Hammarö kommun

Nytt år, nya möjligheter


Planeringen för 2020 

Att göra bokslut och sätta ny agenda är en utmaning i all verksamhet och även privat. Nya mål sätts för att göra 2020 bättre än 2019.

Målet som Näringslivsansvarig är att göra kommunen transparant och tillgänglig och bli ett stöd för er ut i era verksamheter. Likaså hitta en bra struktur och balans i att nå er i olika flöden.

När vi träffades i okt 2019 fick vi till oss att Näringslivsfrågorna ska synas mer i de sociala flödet. Där är vi inte idag och vi ser över hur vi ska få till en bra plattform för det. Vi vill inte påbörja något som vi inte kan fullfölja och det ska vara kvalité. Jag använder mig av Hammarö kommuns Linkedinkonto så ett steg har vi gjort.

Efter 1 april 2020 kommer jag arbeta heltid med Näringsliv och Besöksnäringsfrågor idag delas dem med projektledartjänsten i Kompetensförsörjningsprojektet Match2Job.

Projektet har varit mycket lyckosamt, en urvalsmetod har tagits fram för att få rätt deltagare till rätt utbildning som ni som företagare harefterfrågat och 9 av 10 har gått ut i arbete eller studier, den siffran är helt fantastisk! Om du är intresserad hur vi har gjort och vill veta mer, kanske går du i rekryteringstankar, kom den 10 mars till CCC. Inbjudan kommer inom kort.

 

Företagsbesök är ett av våra högt prioriterade frågor och det kommer att märkas under 2020. 

Sedan skulle jag väldigt gärna vilja komma ut i er verksamhet och"pröva på"! Vara med en dag och ta del i arbetet som görs i era verksamheter.  Vem bokar in mig först?

Varma hälsningar

Annika Axelsson

Näringslivsansvarig Hammarö  Kommun


Svenskt Näringslivs enkätundersökning

Har du blivit utvald att besvara frågor från Svenskt Näringsliv om det lokala företagsklimatet?

Vi från kommun skulle uppskatta det väldigt mycket om du tog dig tid att besvara den då denna undersökning är ett av de verktyg vi använder för att tillsammans mer er bli en ännu bättre kommun att driva företag i. 


Entreprenörskap och kunskap att bli företagare, möt morgondagens företagare på UF-mässan den 19 februari 2020 på Karlstad CCC!

Den 19 februari är det äntligen dags för Värmlands roligaste marknad, UF-mässan 2019 där 280 UF-företag från hela länet ställer ut och säljer sina produkter och tjänster. Missa inte att träffa grundskoleeleverna som ställer ut på plan 3!

Mässan är öppen för besökare kl. 12-18, fritt inträde, och vi hoppas att alla får en fantastisk dag på Värmlands största entreprenörskapsmässa


Save the date - 10 mars

Den 10 mars är det avslutningskonferens för Match2Job. Projektet som satte Yrkes-SFI på kartan i Värmland. Möte företag och deltagare som gjort resan. Resultatet är att över 175 deltagare har gått ut i arbete eller vidarestudier i sin yrkesutbildning. Konferensen kommer vara på CCC i Karlstad och tiden är 13.00 - 16.30. Inbjudan kommer inom kort

Information om kommande utbildningar och möten

På Hammarö kommuns hemsida kommer det fortsättningsvis finnas länkar för kommande möten med samarbetsparters och information om utlysningar och utbildningar. följ länken: Näringsliv

Företagsfrukost 4 feb

Varmt välkomna till årets första företagsfrukost. Vi ses i nämndrummet, Kommunhuset. Begränsade platser (20), först till kvarn gäller. anmäl via denna länk.

Anmäl här

På hammao.se kan du läsa mer om vårt näringsliv och tidigare träffar.

Fastighetsägare se hit

Vi har efterfrågningar från företag som vill etablera sig här i varierande storlek. Vi skulle vilja komma i kontakt med er för att kunna samverka tillsammans. Likaså uppmana er att ni lägger upp lediga objekt på Objektvision www.objektvision.se. Vi inom Karlstad Business Region har i vårt uppdrag att kunna hjälpa företag inom hela regionen. Läs gärna mer på www.karlstadbusinessregion.se 

Följ oss på:

facebooklinkedin

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är företagare eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.