Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Hej, hej och kul att ses igen!

2020 är igång och vi har inlett året med att bland annat besöka AniCura djursjukhus. Förutom de medarbetare som fanns på plats så träffade vi djursjukhuschef Eva Andersson och verksamhetsområdeschef Anna Skogh.

AniCura är ett företag som expanderar hela tiden och de är idag närmare 70 anställda som tar emot omkring 26 000 patienter årligen.

Vill ni också ha besök av oss?

Hör då av er till vår näringslivsutvecklare Sune Valegren,
sune.valegren@kumla.se eller 072-730 95 15

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

För att prenumerera på vårt nyhetsbrev, anmäl dig här.


Kumla Fastigheter AB är nominerade i årets Benchmark Event!

Grattis säger vi till Kumla Fastigheter AB som är nominerade till Benchmark Event 2020, i kategorin "Högsta serviceindex Lokaler". Det är det fina resultatet i förra årets hyresgästundersökning som ligger till grund för denna nominering. 

- Jag är självklart stolt och glad över nomineringen men ytterst över den återkoppling som vi fått på vår service från våra hyresgäster, säger Anne-Lie Carlos Jeanssen som är VD på Kumla Fastigheter AB.

Den 6 februari delas årets Kundkristaller ut och då håller vi tummarna för att en kristall hamnar i Kumla!


Du vet väl om att det finns företagsstöd att söka?

Företag i Kumla kommun kan söka företagsstöd, dessa stöd hanteras av Region Örebro län.

Det mest kända stödet är Investeringsstöd som maximalt kan utgöra 25 % av en investeringskostnad eller som mest 800 000 kronor. Det är dock viktigt att poängtera att alla företag eller investeringar inte kan godkännas.

Intresserad?

Kontakta näringslivsutvecklare Sune Valegren på telefon 072-7309515 för ett första samtal, alternativt kontakta Region Örebro län direkt via Malena Pirsech 019-6026383 eller Niklas Halldén 019-6026388.

Andra stödformer

Andra stödformer är Mikrobidrag, Konsultcheck, Forskarcheck, Internationaliseringscheck, digitaliseringscheck, Innovationsbidrag och Energistöd. Mer information om dessa hittar du här.

Bimo Butiksinredningar AB i Åbytorp har fått investeringsstöd

Under år 2019 har företaget Bimo Butiksinredningar AB fått ett investeringsstöd på 25 % av kostnaderna till inköp av ny kantlistmaskin. VD Birgitta Johansson berättar att det har fungerat väldigt smidigt och att de fått ett bra stöd från Region Örebro län.

Familjeföretaget Bimo Butiksinredningar AB i Åbytorp drivs av Mikael Lundqvist, Birgitta Johansson och Peter Johansson.

Ny digital infartsskylt vid norra infarten

Sedan mitten av november finns vår nya digitala infartsskylt på plats vid norra infarten till Kumla.

Syftet med skylten är att visa budskap som marknadsför Kumla som en attraktiv plats att bo, leva, uppleva och verka i.

Innehållet på skylten ska avse förenings-, företags- eller kommunevenemang och händelser. Som evenemang och händelse räknas inte allmän kommersiell reklam, sponsring, marknadsföring av företag, produkter, erbjudanden eller liknande. 

Vill du veta mer? Kolla här.


Sveaskog växer i Kvarntorp

Sveaskog har i Kvarntorp en terminalyta och i slutet av 2019 har man utökat terminalsytan för att framförallt kunna öka lagring av skogsråvara.

Susanne Spreer, Sveaskog, informerar att terminalen har ett bra läge med möjligheter till järnvägstransporter och att under de senaste åren har tågtransporterna succesivt ökat från terminalen i Kvarntorp.


Upphandlingar

Kumla kommun köper varor och tjänster för cirka 500 miljoner kronor. Årligen genomför vi mellan 25 och 30 upphandlingar och i år kommer bland annat vägbeläggning, inkassotjänster och måleritjänster att annoneras.

För mer information om pågående upphandlingar kolla här.

Kalender

Rekryteringsmässa
3
 februari kl. 16.00-18.00 i Kumla Folkets Hus, Husaren.

Vill du delta? Anmälan till anneli.nilsson@kumlapromotion.se

Promotionfrukost
5 februari kl. 7.30-9.00 i Kumla Folkets Hus, Husaren.

Temat för träffen är energifrågor och här får du bland annat träffa Per Halldin från Solkraft i Viby, Eiwar Jansson från KumBro Vind AB, Mats Brengdahl som är energi- och klimatrådgivare samt Linda Svensson från Region Örebro län som kommer att prata om lönsamt energiarbete.

Hoppas vi ses!


Varför heter de slippers och ökenkängor?

Svenska Skoindustrimuseet på Sveavägen i Kumla är det enda i sitt slag i Sverige och i Norden. Här kan man se en komplett skofabrik som dessutom har daglig drift och tillverkning av skor. Man gör framförallt de två modellerna slippers och ökenkängor, för att behålla den historiska förankringen då dessa modeller tillverkades när museets fabrik var i professionell drift.

Lilian Edström på Skoindustrimuseet berättar:

- Slippers lanserades i slutet av 1940-talet och då under namnet ”kvick och lätt”. Detta namn slog aldrig igenom. Det blev slippers från engelskan ”slip in” men har också kallats för "pissetofflor". Från början var de brunfärgade men idag är slippers verkligen inne med en uppsjö av färger och färgkombinationer.

- Ökenkängan kom fram på 1950-talet när soldater i Sinaiöken ville ha en sko som klarade ökenvärmen och förhindrade att det kom in sand i skon. Inledningsvis hade Ökenkängan grov sula, stålhätta och var sandfärgad. Med Beatlesgenerationen blev Ökenkängan återigen populär och har så förblivit.Kumla kommun, Torget 1, 692 80 Kumla
019-58 80 00
, servicecenter@kumla.se 

Du får detta nyhetsbrev för att du själv har valt att prenumerera på det. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.