Problem att visa nyhetsbrevet? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev januari 2020


Händer i branschen

  • Den 6 februari anordnar Nätverket Renare Mark ett seminarie i Linköping på temat provtagning, strategier, analyser och utvärdering. Läs mer och anmäl dig här.
  • ATV soil and groundwater håller ett seminarium i Bredsten den 2 mars på temat In situ remidiation reagens. Läs mer här
  • Den 11 och 12 mars anordnar Miljøringen ett temamöte i Oslo kring spridning och riskbedömning. Läs mer här.
  • Den 22 -25 mars hålls konferensen Solid Waste Technology and Management i Annapolis, Maryland. Läs mer här
  • Den 23 april håller SGI en kurs i laktester - miljöbedömning av förorenad jord, avfall och byggprodukter. Läs mer här.
  • Den 7 maj anordnar Renare Mark ett seminarium i Västerås med temat praktiska erfarenheter av PFAS och klorerade lösningsmedel. Mer information kommer inom kort.
  • Den 25-26 juni håller NICOLE en workshop i Portugal med temat The end of Liability. Läs mer här
  • Den 7-10 september 2020 är det dags för Nordrocs i Oslo. Call for abstract ligger ute så missa inte chansen att lämna ditt bidrag innan den 31 januari. Läs mer på hemsidan  

Sociala medier

Vi vill tipsa er om att följa oss på sociala medier. Vi finns både på Facebook, Instagram och LinkedIn. Klicka på ikonerna nedan för att komma vidare.

linkedininstagramfacebook

Här kan du läsa om samtliga kurser som SGF erbjuder under 2020.  


Region Mälardalen söker nya styrelsemedlemmar

Vill du vara med och engegera dit i Renare Mark Mälardalens styrelse? Kontakta Region Mälardalens ordförande Pernilla så berättar hon mer!

Vårmötet 2020

Den 18-19 mars är det dags för årets stora händelse, Vårmötet! I år hålls vårmötet i Malmö med temat Hållbara samhällen. Anmäl dig innan 14 februari till ett rabatterat pris! Vi smygstartar som vanligt med ett studiebesök som denna gången går till f.d. BT kemi i Teckomatorp. Ni hittar all information ni behöver på vår anmälningssida.  


Möt Annelie Helmfrid - Vårmöteskoordinator

I årets första nyhetsbrev möter du Annelie, Helmfrid som är årets vårmöteskoordinator. Hela intervjun kan du läsa här.


Renare Mark Väst bjuder in till studiebesök och årsmöte

Renare Mark Väst bjuder 23 januari in till årsmöte och studiebesök vid byggnation Västlänken. Läs mer och anmäl dig på vår hemsida.


Renare Mark Norr bjuder in till seminarium och årsmöte

Den 18 februari bjuder Renare Mark norr in till årsmöte och seminarium om efterbehandling av gruvverksamhet. Seminariet kommer sändas via skype från flera orter. Läs mer och anmäl dig på vår hemsida.


Renare Mark Öst bjuder in till årsmöte

Den 26 februari håller Renare Mark Öst årsmöte i Linköping. Mer information hittar ni på hemsidan inom kort.


Renare Mark Syd bjuder in till årsmöte med föredrag

Den 12 februari bjuder Renare Mark Syd in till årsmöte och föredrag kring utredning av en riskklass 1 impregneringsanläggning i Hässleholm. Läs mer och anmäl dig på vår hemsida


Kallelse till föreningsstämma

Renare Mark kallar sina medlemmar till årsstämma på Clarion Hotel Live i Malmö den 18 mars, kl.17.00-18.00

Handlingar till årsstämman hittar ni på Nätverkets hemsida inom kort.

Varmt välkomna/ Renare Marks Styrelse


Utlysning till nationell styrelse

Vill du engagera dig i Nätverket Renare Marks styrelse? Vi söker nu efter nya ledamöter till styrelsen 2020. Dessa utses på Nätverkets årsmöte 18 mars i samband med Vårmötet på Clarion Hotel i Malmö.  Valberedningen strävar efter att styrelsen ska  representera hela Nätverket och bestå av medlemmar från olika delar av branschen. Om du är intresserad av att vara med i styrelsen, anmäl ditt intresse till valberedningen genom en epost till Jan-Erik Lindström  senast 21 januari.


Planering av Renare Mark-året 2020 - vi vill ha dina synpunkter

Varje år i april träffas Renare Marks styrelse under två intensiva  dagar för att sätta agendan för kommande verksamhetsår. Under dessa dagar beslutas teman och orter för fyra heldagsseminarier samt nästkommande Vårmöte.

Vi har under året som gått fått in synpunkter och önskemål om   teman på kommande arrangemang via enkäter i samband med seminarier och Vårmötet. Detta tar vi med oss till kickoffen och verksamhetsplaneringen.

Har du några önskemål som du vill lyfta? Tveka inte att mejla dina idéer till Nätverkets koordinator Hanna. Vi uppskattar även förslag på hur vi kan utveckla Nätverket i stort, både nationellt och lokalt.

Nätverket Renare Marks nyhetsbrev distribueras till samtliga registrerade medlemmar i nätverket via e-post. Medlemskap kan tecknas individuellt eller korporativt för organisationer med flera medlemmar. Mer information finns på nätverkets hemsida eller kan fås genom att skicka e-post till nätverket. Artiklar och bilder till Nyhetsbrevet tas gärna emot. www.renaremark.se 

REDAKTION: Hanna Hartmann, 0706-93 00 56 hanna@enviromiljoteknik.se
Peter Harms-Ringdahl peter@envifix.se

ANSVARIG UTGIVARE: Ordförande: Johanna Svederud, 0707- 21 02 89, Johanna.svederud@liljemark.net

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlem i Nätverket Renare Mark. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.