Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

V 3, 2020

Nyhetsbrev

Välkommen till Hallands Släktforskarförenings nyhetsbrev! Vi kommer i fortsättningen att skicka ut snabba nyheter via e-post. Nyhetsbreven skickas till våra medlemmar samt till dom som har tecknat sig för utskicken. Mycket nöje med läsningen!


Gratis inlogg 18-19/1

Du som inte provat vår Medlemsportal ännu – nu har du chansen!

I samband med Släktforskningens dag är Medlemsportalen öppen för alla.

Prova gärna och du får då tillgång till över en miljon halländska uppgifter som hjälp i din släktforskning.

Användarnamn: fritt

Lösenord: Halland&123

Lycka till!


Släktforskningens dag 18/1 i hela landet

Släktforskningens dag 2020 firas lördagen den 18 januari. Hallands Släktforskarförening uppmärksammar dagen med flera intressanta föredrag, både i Halmstad och Varberg.


Nytt i Medlemsportalen!

Med boken 50 halländska antavlor som underlag (finns inte längre till försäljning) kan du nu, som medlem i Hallands Släktforskarförening, få tillgång till innehållet via Medlemsportalen. Och inte nog med det – även Ivar Larssons antavlor finns nu sökbara i Medlemsportalen. Totalt över 200 halländska antavlor. Kanske kan du med hjälp av dessa komma vidare i din släktforskning!


Hög tid att betala medlemsavgiften

Om du inte redan har gjort det så är det hög tid att betala in medlemsavgiften till bankgiro 828-3673, eller Swish 123 65 52 780.

Kostnaden för medlem är 200 kr, familjemedlem 70 kr. Inbetalningskort följde med senaste numret av Hallandsfarares Information.

I medlemsavgiften ingår inlogg till Medlemsportalen på webben. Vid utebliven betalning upphör inlogget den 31 januari 2020.

Tänk på att betala avgiften i tid, påminnelser innebär dyra portokostnader. Tack på förhand!Årets första DNA-café 30/1

Vi träffas torsdagen den 30 januari kl 18–20.30 i föreningslokalen under ledning av Gert Edbertsson.

Föranmälan via e-post info@hallandsslaktforskare.se eller tfn 035-128272. 40 kr/person, fika ingår. Välkomna!Månadens berättare om släktforskning

Torsdagen den 30 januari kl 14–15 på Mötesplats Mölle i Falkenberg kommer vår ordförande Majléne Westerlund Panke att tala på temat “Varför har släktforskning blivit en ny folkrörelse?”

Efter hennes anförande ges det utrymme för frågor och diskussion och naturligtvis ges det möjlighet att bli medlem i Hallands Släktforskarförening för att få hjälp och stöd i egen forskning.

Alla är välkomna – ta gärna med en kompis!Släktforskarcafé 31/1

Den 31 januari kl 14.00 är det dags att träffas på ABF, Verkstadsgatan 14 i Kungsbacka. Övriga datum i vår: 28/2, 27/3 och 24/4.
Vi har ingen extern föreläsare denna gång utan vill utveckla "Släktforskarcaféet" genom att du tar med med frågeställningar från din egen forskning. 
Efter en snabb inventering delar vi oss i mindre grupper kring varje problem/fråga och respektive grupp försöker lösa problemet/frågan gemensamt. 
Ingen fråga är för simpel eller enkel att bearbeta.
Dyker det upp nya frågor i smågrupperna går vi igenom dessa gemensamt som avslutning. Kan ge inspiration till nya teman att ta upp.
Anmäl att du kommer till Åke, eliasson.ake@icloud.com Fika 20,-.
Välkoma!Fortsättningskurs i Hylte

Torsdagar kl 9 - 12, med början den 27 februari.

Kursledare Gert Edbertsson.

Anmälan till kansliet, telefon 035/128272 eller mail info@hallandsslaktforskare.se.


Information från DIS-Syd:

Besök gärna hemsidan https://dissyd.se/ 
Där finns alla kurser och DIS-träffar inlagda i Skåne, Blekinge och Halland.
Som medlem i DIS Syd får man också deras nyhetsbrev.


Välkommen att besöka vår hemsida där du finner ingången till vår Medlemsportal, information om kurser, aktiviteter och mycket annat matnyttigt inom halländsk släktforskning!


Läs tidigare nyhetsbrev här! Nyhetsbrev


facebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i Hallands Släktforskarförening eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.