Januari 2020
   Tipsa en vän


Hej ##firstname##!

God fortsättning på 2020!
Hoppas att du har haft det bra i jul- och nyårshelgerna!
Nu är vardagen igång igen för många av oss, det känns bra att åter igen få vara uppe på spåret efter ett par härliga helger, tycker jag själv!


Testa oss i Kista på MVTe, den 21-22 januari

Välkommen att besöka oss och testa våra produkter på Kistamässan i Stockholm, MVTe den 21-22 januari-20! Vi finns i monter A:11, precis vid ingången till utställningen.
ActiLeg, Treax-plattorna och Memoride finns på plats i montern!

Mer om MVTe.


Nyårslöfte

Har du avgivit något nyårslöfte inför 2020?
Det kan ju kräva en del nya beteenden och prioriteringar, beroende på vilket löftet är. Inte sällan blir det en kamp mellan olika viljor, till exempel att leva mer hälsosamt alternativt att vara bekväm och äta kanske olämplig mat. Eller att anstränga sig mer alternativt att ta det lugnt.

Personligen har jag en nyårsambition (känns behagligare): se nedan under "Den viktiga vardagsmotionen".


Memoride och ActiLeg in action

Värpinge i Lund

"Det känns bättre i kroppen och mindre värk".
På Värpinge Äldreboende i Lund har man lång erfarenhet av ActiLeg och Memoride, båda produkterna används ofta tillsammans. Både ActiLeg och Memoride kan även användas helt fristående från varandra. När man använder ActiLeg och Memoride tillsammans når man många fördelar: rörelseträning, en utökad minnesaktivering och en trevlig social samverkan på en och samma gång.

På Värpinge har man till och med tagit fram en proffsig film om hur man arbetar med produkterna, vi tackar för att vi får publicera den fina filmen och önskar Värpinge lycka till i fortsättningen!
En bra förebild för äldrevården, tycker vi!


Den viktiga vardagsmotionen

Min nyårsambition är att jag skall promenera betydligt oftare till och från jobbet (18-30 minuter i vardera riktningen beroende på vald väg, inte mycket att tveka inför i mitt fall). Hör gärna av dig framöver om du vill veta hur jag har lyckats, det sätter bara en extra press på mig. Kanske kommer litet statistik i något nyhetsbrev framöver, vi får väl se... Jag har ett minne av en rekommendation om 1 timmes promenad i pulshöjande takt, 5 dagar i veckan: detta har jag i åtanke för egen del. Två äldre damer går stavgång på en riktigt skaplig runda varje morgon, bland annat genom vårt bostadsområde. Riktigt imponerande, en inspirationskälla måste jag säga. Nu skärper jag mig!

Bild från Pixabay

Erfarenheter från Göteborg

Se filmen från Hisingens Aktivitetsdag

Goda nyheter i repris!
Se filmen från Hisingen i Göteborg och hör om deras erfarenheter av att använda ActiLeg i verksamheten! Vi tackar för att Hisingen delar med sig av erferenheterna!


En Dagens Lunch eller 3 ActiLeg?

Vad kostar "Dagens Lunch"?

Ett vanligt pris är väl 80-120:- eller mer.

Att hyra 1 st ActiLeg kostar i januari 2020 cirka 34:- + moms per dag, när man hyr under 6 månader. Dessutom har man ju nytta av den alla månadens dagar.

Vill man sedan köpa loss den hyrda ActiLeg:en så drar vi av den erlagda nettohyran från köp-priset. Givetvis kan man välja att hyra vidare om så önskas.

Bild från mässa med "prova-på"-aktivitet

Pingisträning vid Parkinson

Bild från tidningen Pingis nr 4/2018, tack till Svenska Bordtennisförbundet!

Författare till artikeln i tidningen: Staffan Bengtsson.

I tidningen Pingis från Svenska Bordtennisförbundet, nr. 4/2018, finns en artikel om hur Spårvägen satsar på neurologiskt handikappade. "Pingisträning ger Parkinson-sjuka bättre koordination och balans" står det i rubriken. "Två dagar i veckan, två timmar åt gången tränar en växande grupp med drygt 30 personer med Parkinsons sjukdom. Resultaten har varit väldigt lyckade både för deltagarna och för klubben Spårvägen. Nu hoppas man få ännu fler med fysiska och neurologiska handikapp att träna pingis", kan vi läsa.
Den 29/2 - 1/3 2020 anordnas dessutom Parkinson-SM i bordtennis i Liljeholmshallen i Stockholm, läs mer på  http://www.svenskbordtennis.com/.

Vår kommentar: vilket fantastiskt bra initiativ med pingis, som ger fysisk träning, samvaro och glädje samtidigt! Varför inte ordna pingisaktiviteter på många äldreboenden, där personalen kan bolla med pensionärerna samtidigt som andra cyklar med ActiLeg och tränar balans med Treax-plattorna!

Kolla även in Swing Ping Pong, en smart träningsprodukt som passar utmärkt inom äldrevården!


Våra lösningar

Klicka på bilderna nedan för att se filmer om produkterna.

Treax- balans och reaktion

Treax-plattorna

 Trevlig träning av balans, reaktions-förmåga och kognitiva färdigheter.

Memoride

Gör virtuella resor till valda platser med Memoride-appen, Google och surfplattan.
Se bilderna på TV/Bildskärm/filmduk.

ActiLeg

Rörelseträning och gemenskap med ActiLeg, som tillverkas i Sverige och skapar svenska arbetstillfällen.


Tack för att du läser brevet, dela det gärna med andra.

Du kan prenumerera här om du hämtade brevet via vår webbplats eller fick det vidarebefordrat till dig.
Lycka och välgång!

Med vänlig hälsning,
Sten Bodin
ActiLeg AB

ActiLeg AB, Träffgatan 2, 136 44  Handen
Tel: 0702-838365        e-post: info@actileg.com       Hemsida