Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Ewa Life Academy - personlig utveckling av Ewa Wigenheim 

6 sätt att göra 2020 till det bästa året någonsin!

Idag får du ett långt brev med livsvisdom. Läs hela - du kommer ha nytta av det! För det är ju snart ett nytt år och en massa goda förutsatser om hur detta år ska bli. Egentligen är ju bara 31 dec och 1 jan två dagar, som vilka andra. Men ändå en tydlig gräns från dåtid in i framtid. Många säger "detta år ska bli det bästa någonsin".

Bra tänkt - men för att det ska bli en förändring måste du ta ett beslut om hur du vill ha det - och gå de nödvändiga stegen för att nå dit!!! Har du bara en tanke om att allt ska bli annorlunda, utan action - då blir 2020 bara en kopia av 2019. Då kommer det inte hända ett skit. Så ska du inte ha det, här kommer några tips på hur du kan komma till skott:

För det första så ska du bestämma dig för att 2020 blir året då du ska följa ditt hjärta, din längtan och dina drömmar. Det år då du verkligen tar ditt liv på allvar och tar ansvar för det. Tänker du inte det kan du sluta läsa direkt. För dig som tycker det låter spännande följer en härlig läsning. 

1. Den trygghet du tror du har finns inte! Anledningen till att många inte vågar flytta eller göra en förändring är för att man känner den värld man lever i. Även om man inte är nöjd eller känner att man trivs så är det tryggt. Så reser man till Mallorca eller köper ett par nya skor som kick - så känns det bra en stund för att sedan gå tillbaka till det vanliga trista. Så snurrar man om natten och drömmer sig bort till ett friare liv - för att vakna till samma ekorrhjul och göra samma sak igen och igen, och igen. För att det är tryggt, men trist.

Trygghet finns inte, för ingenting i hela universum står still. Allt förändras hela, hela tiden. Naturen går från vår till sommar till höst till vinter. Jorden snurrar ständigt, allt är i rörelse - så även varenda cell i våra kroppar. 

Att stanna kvar på samma ställe, göra samma sak, är för rädd för att släppa (för att man kanske tror att man gör någon annan ledsen då) gör till slut väldigt ont i både kropp och själ. Det är som att säga till en hummer, som vuxit ur sitt skal att - nej, du får inte skifta skal. Ha kvar det gamla trånga, för det känner du, det är tryggt. Aj, aj.

Den rätta vägen är naturens väg. Du ska förändras. Du ska växa. Du ska bli annorlunda. Du ska framför allt följa din intuition, din längtan, dina drömmar, det du innerst inne vet att du är skapad för att göra! Du kommer ändå inte att bo i samma hus hela livet, du kommer ändå inte ha samma relation, du kommer ändå inte jobba på samma jobb hela livet osv. Det viktiga är att du själv väljer när du vill ta nästa steg och inte vänta på att någon annan gör det åt dig. Som sjukdomar, skilsmässor och döden tvingar oss till. Välj glädjen i ditt liv nu! Du har verkligen inget att förlora.

2. Låt ingen annan definiera vem du är! Runt dig har du massor av människor som vill behålla dig som den du är idag! Det är tryggt att veta vad du brukar tycka, vad du brukar göra. Då vet andra var de har dig och kan förhålla sig till det. Om du börjar utveckla dig, tar nya val, tycker nya saker, då blir du annorlunda. Och det blir folk nervösa av. Deras världsbild ruckas, i förhållande till dig, och de har ju inte bett om någon förändring.

Du kommer får höra kommentarer som: du har blivit så konstig, så har du väl inte gjort förut och så blir du tillrättavisad med orden "jag vill ditt bästa". De försöker med näbbar och klor fösa tillbaka dig i den gamla fållan för att bibehålla sin världsordning. Men inte för din skull, utan för att slippa förändra sig själva. Det är rent egoistiskt. Gå inte på denna manipulation. De gör det inte av elakhet utan av rädsla att mista sin egen trygghet.

Men du får inte stoppas av andras snyftningar. För då kommer du fortsätta gråta inuti. Ditt liv är ditt! Var stark och välj ändå din egen väg. Även om vänner försvinner. Fortsätt att lyssna på vad ditt hjärta säger dig. Folk har nämligen ingen aning om vad som är rätt för dig. Det är bara du som kan få skörda dina egna framgångar och betala för misstagen. Familj eller vänner som älskar dig villkorslöst kommer applådera dina nya val. Resten kommer kritisera dig. Förlusten av dessa människor är det pris du kanske måste betala - men det är bättre än att förlora sig själv. 

När du nu vet förutsättningarna för det du måste göra för att välja ditt eget liv 2020. Så kommer här konkreta råd om hur du ska göra det.

3. Bestämma inom vilket område i ditt liv du vill ha en förändring. (relationen, jobbet, boendet, vänner, hälsa etc.). Börja sedan med ett område. Att säga "jag ska förändra mitt liv" är för stort. Ät elefanten i små bitar. Det coola är att när man gör en positiv ändring inom ett område - så brukar resten följa med. Tänk ut HUR du vill ha det. Vilka behov som du vill ha tillfredsställda inom det området. Tänk inte på andra, nu ska du BARA tänka på dig!!! Det är inte egoistiskt! Skriv gärna ner, det blir verkligare då.

4. Gå från tanke till handling. Nu ska du tänka ut vilka nödvändiga steg du måste ta för att din längtan ska bli verklighet. Och gå till action. En idé eller önskan eller nyårslöfte är INGENTING om det stannar vid en tanke - det är endast handling som leder till resultat! Ta ett steg i taget och låt vägen veckla ut sig under tiden. Du behöver inte ha alla svar innan du börjar gå - men stå inte still utan bara börja! Du kan alltid backa!

5. Var modig! Om man går omkring och mår dåligt, i en relation t ex. Vad är värst. Att må dåligt hela tiden eller att må dåligt en liten stund (om man gör slut) för att få det bättre längre fram? (nu säger jag inte att alla ska skilja sig, det var bara ett exempel). Att bara gå omkring och må dåligt eller ha ångest över något - utan att förändra saken är själsligt dödande. Av det blir folk sjuka på alla möjliga sätt. Släpp sargen, våga doppa tån utanför trygghetszonen, pröva lyckan! Men gå inte omkring och må skit utan att ta tag i det! Ditt liv är alldeles för värdefullt för det.

6. Ta konsekvenserna! Varje val har en konsekvens som leder till ett resultat som kommer tillbaka till dig. Att göra ett val får konsekvenser. Att inte göra ett val får också konsekvenser. Ex om du inte trivs i en relation - då blir du på dåligt humör i längden, det går ut över din partner, dina barn, på jobbet, dina vänner..dåliga vibbar smittar. Och positiv energi smittar - dvs trivs du blir du en inspirationskälla för andra och hela ditt liv lyfter! Detsamma gäller om du inte trivs/trivs i din kropp eller på jobbet. Vill du vara en glad djäkel alla vill vara med eller en dyster typ som tycker synd om sig själv? Valet är ditt! Alla förändringar får konsekvenser - men tänk att de flesta konsekvenser är positiva när du väljer att följa ditt hjärta!

Nu har du alla möjligheter att skapa exakt det liv du vill leva. Till nytta för alla. För om du mår bra från insidan och ut - då kommer alla i din omgivning få del av den kakan. Men först måste du välja dig själv! Go for it!!!

(Om det känns läskigt med att kasta sig ut i ovissheten. Läs punkt 1-2 igen - det är värt varenda språng från comfortzonen om den du hittar där ute är dig själv!)


Lycka till och gott nytt år
EwaOM EWA WIGENHEIM, Kursmentor, Föreläsare, Livscoach.

Jag hjälper människor att söka inåt för att fungera bättre utåt. Via kurser, föreläsningar och inspiration  www.ewalifeacademy.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.