Tack för ett företagsamt år!

Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Ny VD för Västerås Science Park

Västerås Science Park har rekryterat John-Edvard Stenstrand som ny VD. Styrelsens rekryteringsgrupp har tillsammans med Skills Rekrytering, haft förmånen att välja bland ett stort antal sökande och John-Edvard stämmer in helt på den profil som vi sökte.

Läs mer >>


Vi har flyttat!

Den 17 december flyttade vi vår verksamhet från expectrum, till våra lokaler på Varmvalsvägen 11 i Kopparlunden, Västerås.

Välkommen!


För en framgångsrik Region

Senaste utgåvan av tidningen Framgång Västmanland har tema Innovation. I den kan du bland annat läsa om styrkeområdet Välfärd och Hälsa - Samverkan för en snabbare innovationsprocess, samt om Joliv AB och Bioservo Technologies som skapar samhällsnyttiga produkter.

Läs tidningen Framgång >>

 

Framgång är ett samarbete för en framgångsrik region i partnerskap mellan Västerås Science Park, Handelskammaren Mälardalen, Västerås Marknad & Näringsliv AB, Bonnier och VLT.

Samverkan för en snabbare innovationsprocess

Välfärd och Hälsa är ett av Västmanlands fyra styrkeområden, men jämfört med de andra, Energi, Järnväg och Automation, det minsta området. Samtidigt finns det en enorm utvecklingspotential sett till de stora internationella behov som den allt större gruppen äldre över 80 år har av välfärds- och hälsoteknik. På denna växande marknad samsas stora internationella life sciencebolag med västmanländska uppstickare om att komma ut med sina produkter.

Läs artikeln i tidningen Framgång >>

Joliv och Bioservo skapar samhällsnyttiga produkter

Två av de företag som fått stor hjälp av det västmanländska innovationssystemet är Joliv och Bioservo. Även om de har helt olika typer av innovationer, förenas de i att de arbetar för att skapa en bättre vård- och omsorg. I Jolivs fall ett verksamhetsstöd som hjälper hemtjänstpersonal fatta rätt beslut, i Bioservos fall en handske som ger stor hjälp för de som har nedsatt handfunktion.

Läs artikeln itidningen Framgång >>


Prevas automatiserar Norge.
Stor order till Prevas.

Prevas ska leverera nya robot- och automationslösningar till bolag inom fordonsindustrin. Åtagandet innefattar nya produktionslinjer med ett 20-tal industrirobotar och därtill hörande styrning av anläggningarna.

Läs mer >>


Stockholms Stad har valt Jolivs
Mobil Omsorg

Stockholms stad kommer med hjälp av Mobil Omsorg kunna användas för planering inom stadens vård-, stöd och omsorgsverksamheter.

Läs mer >>


Har du något att berätta?

Vi är stolta över våra medlemmar och hjälper gärna till att sprida era nyheter. Händer det något spännande i ert bolag, som ni vill berätta om? Skicka några korta rader eller ett pressmeddelande till jenny.widetjarn@vasterassciencepark.se


Västerås Science Park
Varmvalsvägen 11, Kopparlunden
721 30 Västerås

Telefon: 021-490 02 60 | E-post: info@vasterassciencepark.se 

facebooklinkedinyoutubehomepage

Nyhetsbrev nr 10 - 2019
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.