Problem att se innehållet? Se det i webbläsaren

God Jul & Gott Nytt År!

2019 har snart passerat och det har gått i en rasande fart!

En anledning till att ”tiden rusar iväg” är att jag har förmånen att varje dag gå till jobbet och tycka att det är roligt och utvecklande!

Det kommer ständigt nya produkter och tjänster att ta del av och samtidigt har vi fantastiska kollegor och kunder som hjälper till att utveckla Göthes Säkerhet.

Under 2019 har vi anställt Jimmy Birklin som säljare och Nils Nykvist som låstekniker. Bägge har kommit bra in i företaget och vi är glada att de valde att gå med i vårt team.

Digitaliseringstrenden fortsätter snabbare än någonsin. Försäljningen av digitala låssystem fortsätter att öka och vi kan erbjuda fler och fler kundanpassade lösningar och tjänster för digitala lås.

Vi ser också flera av de stora företagen inom passersystem, erbjuder lösningar där mobiltelefonen ersätter det traditionella passerkortet.

Under 2020 är jag övertygad om att det kommer många nya spännande produkter och tjänster från både våra leverantörer och från oss.

Givetvis kommer Ni att kunna ta del av dem här i Up To Date!

Nu lackar det mot jul och vi behöver alla lite vila och få umgås med nära och kära.

Som ett bra alternativ till den traditionella julklappen, kommer Göthes Säkerhet i år att skänka en gåva till barncancerfonden och till BRIS.

Nu hoppas jag att Ni alla får en riktigt God Jul & Ett Gott Nytt År och vi ser fram emot att träffa Er igen 2020!

Lars Brandt

Digital Låsenhet - Ny SSF Norm ska hjälpa tillverkare, installatörer, kunder och kravställare!

År 2015 omarbetades normen SSF 3522 ”Inbrottsskyddande låsenheter för fast montering – Klassning, krav och provning” (även känd som Godkänd Låsenhet).

Omarbetningen bestod i att också få med krav på elektromekaniska och elektroniska egenskaper.

Anledningen till omarbetningen var att det lanserats allt fler elektromekaniska och digitala låsprodukter som inte var provade och certifierade.

Källhänvisning: Text från Stöldskyddsföreningen

STEP 110 – en ny generation eltryckeslås med modern kolvplacering

STEP 110 är ett slitstarkt eltryckeslås utrustad med unik, patentsökt direktdrift, så kallad Direct Drive™, vilket medför en mycket mjuk och följsam upplevelse kring användningen av trycket. Det stilrena låset har en modern kolvplacering med cylinderfallkolven placerad i centrum av låskistan. Brandprovad i 90 minuter.

Konstruktionen är framtagen med STEPs erkänt höga kvalitetskrav vilket säkerställer en kraftfull prestanda med hög driftsäkerhet.

Om du tror att denna lösning kan vara rätt för er så berättar vi gärna mer. Du når oss lätt på 010 - 483 40 60.

Källhänvisning: Text och bild från StepLock


Trådlös bevakning av utrymningsvägar

Tryggt och säkert: Exma Duo Alarm ger en flexibel, passiv passagekontroll. Dörren lämnas olåst och om den öppnas utan att giltig kod larmar systemet. En idealisk lösning i situationer där exempelvis utrymningsvägar leds genom lager eller andra känsliga områden. Systemet rymmer upp till 999 koder med valbar längd på 3–7 siffror.

Enkel installation: Exma Duo Alarm är en fristående lösning som är enkel att installera. Ingen ytterligare kabeldragning eller håltagning behövs, vare sig i dörr eller intilliggande karm och vägg.

Användarvänligt: Systemet är smidigt för användaren. All hantering sker från tangentbordet via koder – direkt på enheten.

Kontakta gärna Göthes Säkerhet på 010 - 483 40 60 för mer information. 

Källhänvisning: Text och bild från exma

Case Hedemorabostäder: Från säkerhetsrisk till säkert på 8 timmar!

Hedemorabostäder tog det snabba beslutet att installera ett iLOQ-system, baserat på tidigare goda erfarenheter och det faktum att de visste att det skulle vara den snabbaste lösningen på deras problem.


Kontrollera nödutgångarna

Nu inför det nya året kan det vara bra att starta en ny vana med att kontrollera nödutgångarna i Era fastigheter.

Räcker inte tiden till, så kan vi hjälpa till att kontrollera dem åt Er!

Skulle Ni behöva sätta upp nya plomberingstrådar så finns det på lager!

VI är inte längre bort än närmaste telefon. Ni når oss lätt på 010 - 483 40 60


Mikael Hjalmarsson började på Dala Teleservice 2007. Åtta år efter det köptes företaget upp av Göthes AB och tillsammans med affärsområdet Göthes lås bildades det nya bolaget Göthes Säkerhet AB. 

Innan Mikael började sin karräir inom säkerhet spenderade han ett antal år med bland annat reparation / installation av  radiokommunikation, telefoni och taxametrar med kunder inom blåljus och taxi verksamhet. Dock var detta bransch med fel framtidsutsikter och tillika ej tilltallande enligt Mikael som förklarar vidare. 

-Dala Teleservice var ett företag som jag hade hört mycket gott om så jag tog kontakt och steget till säkerhetsprodukter var inte allt för stort från mina dåvarande arbetsuppgifter. 

På Göthes Säkerhet ansvarar Mikael tillsammans med sina kollegor för passersystem, kamerasystem och olika larmsystem. Till exempel inbrott, drift och brand. 

En av de största utmaningarna idag är att få utrustning att kommunicera i brukarens nätverk där det ställs allt högre krav på säkerhet med olika  brandväggslösningar. 

-Om fem år är Göthes Säkerhet ett företag som behärskar ny såväl som äldre teknik där vi kan förse gamla och nya kunder med skräddarsydda lösningar, säger Mikael som på fritiden ägnar mycket tid åt löpning, gym och skidor. 

-Har lyckats genomföra 17 vasalopp och två halvvasor. Skidresor och utlandsresor till varma och soliga resmål prioriteras också. Har även en villa som kräver underhåll och renoveringar där mycket tid läggs, avslutar Mikael. 


Save the date - ON ICE 12 Februari

Det bästa mötet är det som förändrar. Och den bästa mötesplatsen är den som tillåter förändring.

På tur som Göthes mötesarena är ON ICE som går av stapeln den 12 februari 2020, så spara gärna det datumet i din kalender. Några av höjdpunkterna då är ett bryttest med RISE på en Aluminiumdörr RC3 samt föredrag om CE märkning.

Under ON ICE 2019 var det 20 stycken olika starka varumärken och leverantörer på plats till vår ”Minimässa” och vi var totalt ca 200 affärspartners som träffades och utbytte kunskap och erfarenheter. För ON ICE 2020 har vi målsättningen och förhoppningen att bli mer än 200 affärspartners som tillsammans skall diskutera och förhoppningsvis skapa ”Tomorrows Business Today”.

Vi kommer! Kommer du? Inbjudningar kommer senare i anslutning till ON ICE, men om du redan vill göra en preliminär anmälan, och säkra en plats, tveka inte att maila till; patrik.ostlund@gothes.se

Oavsett Sveriges långa geografi hoppas vi få se dig och som affärspartner, befintliga som presumtiv, ni är alla hjärtligt välkomna. Vår mötesarena är din mötesarena och vår vision är ett forum där företag möter företag, nätverkar och skapar affärer.

Utan er alla affärspartners (ingen nämnd eller glömd) inga affärer. Vi på Göthes Säkerhet önskar er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år. TACK för i år!


Fastighetsskötaren

Den moderna fastighetsskötaren bör ha bra insikt i olika hantverksyrken och vara beväpnad med pondus, människokännedom och tålamod. Han skall vara speciallist på att lösa det svåraste problem. Annat var det förr, då kallades han portvakt och var någon person som antingen bodde i huset eller fick en lägenhet av värden. Han var ofta den som fick klagomål både av hyresgästerna och husägaren. I svenska pilsnerfilmer behandlades han ganska omilt och gatans och husets busfrön var heller inte särskilt snälla. Oftast hade han dock god status och fick då och då lösa hyresgästernas personliga problem. Numera gör han kanske inte längre allting själv utan anlitar de specialister som behövs.

Källhänvisning: Text och bild från Flinks Järn


Vi arbetar efter gällande GDPR bestämmelser. Vår policy hittar du via nedan knapp.


facebooklinkedininstagramyoutube

Om du inte vill ha fler nyhetsbrev från Göthes, klicka här.