Problem att se innehållet? Se det i webbläsaren

Göthes Mötesarena där företag möter företag, nätverkar och skapar affärer!

Det bästa mötet är det som förändrar. Och den bästa mötesplatsen är den som tillåter förändring.

Senast var det i Stockholm, 12 december 2019, där vi tillsammans med vårt intressebolag Beslaget visade upp spännande produkter på en minimässa och åt god julmat. Dessförinnan i Göteborg, 24 oktober 2019, där tillställningen gick under namnet GIB GO WEST. Ett stort tack till alla er som var på plats i Stockholm och Göteborg och hjälpte till att göra mötesarenorna så bra som de bara kunde bli med trevligt sällskap och många goda skratt. Och för att inte tala om all värdefull kunskap samt kontakter med befintliga som presumtiva affärspartners..

Näst på tur som Göthes mötesarena är ON ICE som går av stapeln den 12 februari 2020, så spara gärna det datumet i din kalender. Några av höjdpunkterna då är ett bryttest med RISE på en Aluminiumdörr RC3 samt föredrag om CE märkning.

Under ON ICE 2019 var det 20 stycken olika starka varumärken och leverantörer på plats till vår ”Minimässa” och vi var totalt ca 200 affärspartners som träffades och utbytte kunskap och erfarenheter. För ON ICE 2020 har vi målsättningen och förhoppningen att bli mer än 200 affärspartners som tillsammans skall diskutera och förhoppningsvis skapa ”Tomorrows Business Today”.

Framåt planerar vi för fullt för kommande mötesplatser, det handlar både om egen monter på mässan Nordbygg i Stockholm den 21 – 24 april 2020, med GIB GO EAST i Stockholm den 22 april, mässan Trä & Teknik i Göteborg den 8 – 11 september 2020, med GIB GO WEST den 10 september.

Vi kommer! Kommer du? Inbjudningar kommer senare i anslutning till respektive Göthes Mötesarena, men om du redan vill göra en preliminär anmälan, och säkra en plats på GIB GO EAST och eller GIB GO WEST, tveka inte att maila till mig på; patrik.ostlund@gothes.se

Oavsett Sveriges långa geografi hoppas vi få se dig och som affärspartner, befintliga som presumtiv, ni är alla hjärtligt välkomna. Vår mötesarena är din mötesarena och vår vision är ett forum där företag möter företag, nätverkar och skapar affärer.

Utan er alla affärspartners (ingen nämnd eller glömd) inga affärer. Vi på Göthes Industribeslag önskar er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år eller som vi brukar skämta om i lås & beslagsvärlden: God Säkerhet & Gott Nytt Lås. TACK för i år!

Patrik Östlund

Digital Låsenhet - Ny SSF Norm ska hjälpa tillverkare, installatörer, kunder och kravställare!

År 2015 omarbetades normen SSF 3522 ”Inbrottsskyddande låsenheter för fast montering – Klassning, krav och provning” (även känd som Godkänd Låsenhet).

Omarbetningen bestod i att också få med krav på elektromekaniska och elektroniska egenskaper.

Anledningen till omarbetningen var att det lanserats allt fler elektromekaniska och digitala låsprodukter som inte var provade och certifierade.

Källhänvisning: Text från Stöldskyddsföreningen

STEP 110 – eltryckeslås med patentsökt Direct DriveTM

Optimerad funktion för minimalt slitage och hög driftsäkerhet

STEP 110 är optimerad för kolvplacering i centrum av låskistan. Detta ger minimala

kraftförluster vid påverkan av fallkolven. Låset är byggt i rostfritt stål med vitala delar i härdat och ytbehandlat stål, detta sammantaget bidrar till minskat slitage och mycket hög

driftsäkerhet.

Utrustad med den unika DirectDrive™

STEP 110 är ett slitstarkt eltryckeslås med en unik och patentsökt direktdrift, så kallad Direct Drive™. Tekniken ger en direkt manövrering av cylinderfallen vilket kräver minimal kraft av

användaren för att öppna dörren, detta ger en mycket mjuk och följsam känsla vid

användningen av trycket. Konceptet skapar en helt ny dimension av hur ett eltryckeslås kan upplevas.

Brett användningsområde med flera flexibla funktioner

Låset har en modern kolvplacering vilket ger en mer flexibel och framtidssäker dörrmiljö.

Levereras med eller utan splitfunktion och är anpassat för användning tillsammans med

elslutbleck. STEP 110 är avsedd att användas i brandcellsdelande dörrar.

Önskar du veta mer om STEP 110, följ länken nedan:

Källhänvsining: Text och bild från StepLock


Eltryckeslås med hybridteknologi

SAFETRON SL620 är nästa generationens multifunktionella eltryckeslås med split funktion och patentsökt hybridteknologi.

Typiska användningsområden är intern låsning av högfrekventa dörrar i affärsbyggnader, sjukhus, skolor, industrier samt flerfamiljsbostäder där hög driftsäkerhet är nödvändigt.

Indikering ges för förregling, tryckesrörelse, dörrstatus genom magnetkontakt samt vredindikering. Vredindikeringen ger möjlighet att plocka ut larm vid obehörig cylinderpassage. SL620 finns i rättvänd alternativt omvänd funktion (SL621). 

Beräknad leveransstart är Q2 2020.

Läs gärna mer om låset i nedan länk. Övriga frågor besvaras av Göthes Industribeslag på 010 - 483 40 25.

Källhänvisning: Text och bild från SAFETRON


Infällda elektromagneter från CDVI

Elektromagneter är ett prisvärt alternativ inom elektronisk låsning och lämpar sig bra när det ska hålla länge och gå snabbt. 

CDVI har ett stort utbud av elektromagneter som är för utomhusbruk (IP54) och klarar upp till 500 kg. 

Här kan du läsa mer om:

Källhänvisning: Bild och text från CDVI


Mirka DEROS 325CV 77mm Orbit 2,5

Mirka® DEROS 325CV är en unik 77mm elektrisk slipmaskin speciellt utvecklad för att hantera mindre arbeten så som; små reparationer, slipning på strålkastare och stötfångare, andra svåråtkomliga områden samt köksrenovering. Maskinen är också lämpad för korrigeringar på fasta ytbehandlingsdetaljer och inredningsdetaljer. Denna modell har en underlagsplatta på 77mm och en oscillering på 2,5mm för finare slipning. Mirka DEROS är utvecklad för effektiv dammfri slipning. Den minsta och mest ergonomiska excenterslipmaskinen på marknaden har en borstlös motor som håller hastigheten även under hög belastning. Vibrationsvärdena är de lägsta i klassen och den symmetriska designen garanterar ett bekvämt grepp, vilket innebär att du kan slipa i längre perioder utan att bli trött. Med en enkel spak att manövrera, kan du justera hastigheten på ett ögonblick. Den separata Av/På-knappen försäkrar enkel och säker hantering. Mirka DEROS har en integrerad vibrationssensor och Bluetooth-teknologi så att du kan hålla koll på vibration, hastighet och användardata via appen myMirka®.

Källhänvisning: Text och bild från Mirka


Attraktiv design och fina linjer i Hamburg

Hamburg är en av de senaste serierna inom HOPPE utbudet: den attraktiva designen med fina linjer och harmoniskt samspel mellan vinklade och runda designelement finns i många attraktiva färger.

Sortimentet innefattar rosetter, nyckelskylt och även med WC-beslag. Naturligtvis är innerdörrshandtagen försedda med returfjärder samt vår Kvick-i-sprint för enkel, snabb och exakt montering.

Källhänvisning: Text och bild från HOPPE

Namnet FORMANI är en kombination av de italienska orden forma och mani som betyder; ”shape for the hands”.

FORMANI som tillverkar exklusiva dörr-, fönster- och möbelbeslag grundades i Holland 1989. Sedan 2008, när Pim Aarts, VD och ägare förvärvade företaget, har FORMANI kommit att bli en ledande tillverkare och ett välkänt internationellt varumärke inom ”holländsk design” med en rad populära och ikoniska produkter som säljs i 45 länder över hela världen. I Sverige är Göthes Industribeslag exklusiv partner.

FORMANI´s väg till framgång var att först göra FORMANI till ett bra och stabilt företag med kvalitetsprodukter.
Från och med 2010 och framåt, började man att arbeta med just varumärket FORMANI. Det var dessa år då den finansiella krisen började slå ganska hårt i Holland. Därefter spelade Formani mer på mellansegmentet när det gällde pris, exklusivitet etc.
Pim Aarts säger: ”Sedan bestämde vi oss för att nå premium tillverkare och bli en avancerad nischspelare med fokus på toppdesign, kvalitet och service. Det här valet gjorde att vi undkom krisen och öppnade vägen också för export. Detta leder oss sedan till vår nuvarande position där vi är idag, verksamma i 45 länder världen över, jämfört med fem länder under 2010.”

Det största steget för att skapa premium varumärket FORMANI® var samarbetet med Hollands bästa designers. Pim fortsätter: ”Vi började med ett samarbete med den holländska toppdesignern Piet Boon år 2009, vilket skapade stor framgång. Tillsammans skapade vi den uppmärksammade ”ONE”-serien, som har blivit en stor hit över hela världen sedan starten. Nu, tio år senare, sammarbetar vi med sju andra framgångsrika designers: Edward van Vliet, Jan des Bouvrie, Bertram Beerbaum, Tord Boontje, Lázaro Rosa-Violán, Bob Manders och Mathieu Bruls.” FORMANI har också lagt stor vikt vid marknadsföring.

Katalogen är ett bra exempel, -den stora svarta ”bibeln” som är mycket omtyckt av arkitekter. Man lägger också stor vikt vid fotografering och inspirerande materialval i marknadsföringen. Alla kollektioner kombineras för att bilda ett övergripande koncept. Sortiment av unika dörr-, fönsteroch möbelbeslag samt kompletterande tillbehör har gemensamma teman och funktioner och ett enhetligt utseende - vilket gör att de kan blandas och matchas för att skapa en komplett design och en perfekt balanserad interiör.
Pim avslutar: -Även om ”dörrbeslag” ofta ses som endast ett litet element i det stora hela, tror vi att dessa typer av detaljer kan antingen göra eller förgöra ett totalintryck.
Eller som att citera Charles Eames: ”Detaljerna är inte detaljer; De gör produkten.” Läs mer på: formani.nl/en/

Trådlös bevakning av utrymningsvägar

Tryggt och säkert: Exma Duo Alarm ger en flexibel, passiv passagekontroll. Dörren lämnas olåst och om den öppnas utan att giltig kod larmar systemet. En idealisk lösning i situationer där exempelvis utrymningsvägar leds genom lager eller andra känsliga områden. Systemet rymmer upp till 999 koder med valbar längd på 3–7 siffror.

Enkel installation: Exma Duo Alarm är en fristående lösning som är enkel att installera. Ingen ytterligare kabeldragning eller håltagning behövs, vare sig i dörr eller intilliggande karm och vägg.

Användarvänligt: Systemet är smidigt för användaren. All hantering sker från tangentbordet via koder – direkt på enheten.

Källhänvisning: Text och bild från exma

GIGANT 5S-ROND

Denna rond fungerar som en behovsanalys för att få en uppfattning om vilka hjälpmedel som är aktuella för en 5S-arbetsplats. Analysen är uppdelad i frågeställningar baserade på de två första S:en, sortera och systematisera.

Läs mer här>>

BÖRJA DIN ERGONOMIROND HÄR.

Våra kroppar behöver variera rörelsemönstret för att de ska hålla livet ut. Därför är det viktigt att kunna variera arbetsställningen när du är på jobbet. En ergonomiskt anpassad arbetsplats minskar risken för belastningsskador och ger en lägre sjukfrånvaro.

Läs mer här>>

GIGANTS LYFTROND

Gör denna analys innan du fortsätter med lyftronden, för att säkerställa att det är en lyftlösning du verkligen behöver. För speciallyft, hör av dig till martin.skog@gothes.se. Gigant har kompletta lösningar för alla förekommande lyft på en arbetsplats upp till 2000 kg.

Läs mer här>>

Hela GIGANTS sortiment kan rådgöras och beställas via Göthes Teknik. För specifika frågor eller beställning ring oss gärna på 010 - 483 40 80

Källhänvisning: Text och bild från GIGANT

Save the date - ON ICE 12 Februari

Vi har för 11 året i rad, vår annorlunda Mötesarena ON ICE i Falun, den 12 februari, med minimässa inom Lås & beslag samt bryttest av en Aluminium RC3 Dörr och föredrag av RISE, det vore utomordentligt trevligt om vi får förmånen att se dig som vår gäst i Falun.

Nedan finns en kort sammanfattning av ON ICE programmet. (Skarp inbjudan kommer senare, men du får mer än gärna redan nu skicka din intresseanmälan (ej bindande) till följande e-postadress: jan.ostlund@gothes.se)

ON ICE ”BREAKING" THE ICE AT FALUN (och Leksand)
INSIKT: Det bästa mötet är det som förändrar. Och den bästa mötesplatsen är den som tillåter förändring. ON ICE är en sådan mötesplats så spara datumet 12 februari i din kalender.

Några av höjdpunkterna är:

  • Bryttest med RISE på en Aluminiumdörr RC3 samt föredrag om CE märkning.
  • Vidare kommer ”Profil legenden” Holger Ljung att bli vår första hedersmedlem i exklusiva klubben ”PATINUS (Skridskor på Latin). Holger blir vår första och tillsvidare enda medlemHolger har varit med på ALLA ON ICE sedan starten 2010!
  • ILOQ ICE CART RACE (KIMI RÄIKKÖNEN, F1 världsmästare 2007 och numera varumärkesambassadör för ILOQ är en naturlig orsak till varför årets Icekart heter ILOQ ICE CART RACE. Vi får även en hälsning på video från Kimmy!).
  • Kvällen innan, dvs den 11 februari bjuds det på "bryt test på isen" i Leksand och matchen Leksands IF - Malmö Redhawks. 

UTSIKT:
Var? Göthes Industribeslag AB, Roxnäsvägen 14, 791 44 Falun.
När? 
11 februari, mat & hockey. 12 februari heldag med ON ICE aktiviteter.
Hur? Preliminär ej bindande intresseanmälan, går bra att maila till vår ON ICE General, Jan Östlund redan idag: jan.ostlund@gothes.se. En skarp inbjudan kommer senare, där vi även redovisar våra utställare under temat ”Vi kommer - Kommer du?”

Välkommen till ett ON ICE 2020, där företag möter företag, nätverkar och skapar affärer.
ON ICE 2019
var det 20 stycken olika starka varumärken och leverantörer på plats till vår ”Minimässa” och det kom 125 kunder dvs vi var ca 200 affärspartners totalt*.

ON ICE 2020 har vi målsättningen och förhoppningen att vara mer än 200 affärspartners som skall skapa ”Tomorrows Business Today” dvs VI KOMMER! KOMMER DU?

*200 affärspartners bestod av 35 leverantörer, 125 kunder och 40 Göthes medarbetare dvs totalt 200 affärspartners.


I år går vår julklapp till barndiabetesfonden

Julen närmar sig med stormsteg och därför vill vi passa på att önska en god jul och ett gott nytt år. Vi vill också tacka för året som har gått samt uppmärksamma Barndiabetesfonden. 

2019 går vår julklapp likt tidigare år till den välbehövande Barndiabetesfonden. Vill du också hjälpa till kan du göra det via:

  • Plusgiro: 90 00 59-7
  • Bankgiro: 900-0597
  • Swish: 900 05 97

Läs gärna mer om forskning och typ1 diabetes här>>

Slutligen hoppas vi att du och ditt företag är nöjda med våra tjänster och inte minst att vi tar väl hand om er som kund. Vi kommer fortsätta göra vårt bästa för att förtjäna ert förtroende även 2020. Om du/ni har några förslag på hur vi kan förbättra oss skriv gärna till mig på patrik.ostlund@gothes.se


VINTERSOLSTÅND

Söndag 22 december 2019 klockan 05.19 vänder det och dagen börjar åter
bli längre än natten. Vi går mot ljusare tider.
Solåret indelas i tolv månader med namn efter de tolv tecknen i djurkretsen, Zodiaken. Varje gång solen inträder i ett nytt tecken påbörjas en ny månad. Det finns en mörk hälft som sträcker sig från sommar till vinter och en ljus hälft, från vinter till sommar. Traditionellt indelar sig året i sex årstider om två månader.
Sjudagarsveckan med dagar benämnda efter himlakroppar införs under Hellenismen, från Alexander den stores död 323 f Kr till kejsare Augustus erövring av Egypten 31 f Kr.
Med kalendern fastställs gynnsamma och ofördelaktiga tider för årets sysslor.
Den svenska julen är förbunden med vintersolståndet. I den julianska kalendern infaller vintersolståndet natten mellan den 24:e och 25:e. Inom judendomen är det första dagen av Tevet, när man undviker att dricka vatten som är lagrat i huset.
I gammal folktro kan djuren tala och övernaturliga väsen härjar fritt. Under asatron är offerfester, midvinterblot, oumbärliga och gudarna blidkas med djuroffer till att återbörda solen och ljuset. Midvinterblotet är det viktigaste av Vikingarnas tre blot, övriga är vår- och höstblotet.
Mjödet rinner som floder i struparna. I Odense i Danmark har asa-anhängarna fått en egen begravningsplats med en skeppssättning av meterhöga stenar.
Nu antar solen sin minsta deklination, det vill säga sin lägsta middagshöjd på norra halvklotet och dagen är som kortast. Solen står i zenit över Stenbockens vändkrets. Nu lutar jordaxelns norra del som mest bort från solen.
Norr om norra polcirkeln går solen inte upp.
Det är de långa kalsongernas natt.
På södra halvklotet råder det omvända förhållandet och vid tidpunkten för vår- och höstdagjämning möts de, när dag och natt är lika långa på hela jorden.


FASTIGHETSSKÖTAREN

Den moderna fastighetsskötaren bör ha bra insikt i olika hantverksyrken och vara beväpnad med pondus, människokännedom och tålamod. Han skall vara speciallist på att lösa det svåraste problem. Annat var det förr, då kallades han portvakt och var någon person som antingen bodde i huset eller fick en lägenhet av värden. Han var ofta den som fick klagomål både av hyresgästerna och husägaren. I svenska pilsnerfilmer behandlades han ganska omilt och gatans och husets busfrön var heller inte särskilt snälla. Oftast hade han dock god status och fick då och då lösa hyresgästernas personliga problem. Numera gör han kanske inte längre allting själv utan anlitar de specialister som behövs.

Källhänvisning: Text och bild från Flinks Järn


Vi arbetar efter gällande GDPR bestälmelser. Vår policy hittar du via nedan knapp.


facebooklinkedininstagramyoutubepinterest

Om du inte vill ha fler nyhetsbrev från Göthes, klicka här.