Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

V 51, 2019

Nyhetsbrev

Välkommen till Hallands Släktforskarförenings nyhetsbrev! Vi kommer i fortsättningen att skicka ut snabba nyheter via e-post. Nyhetsbreven skickas till våra medlemmar samt till dom som har tecknat sig för utskicken. Mycket nöje med läsningen!Julledigt på kansliet

Gun på kansliet i Halmstad är julledig från och med 20/12 till och med 6/1. Hon jobbar alltså den 19/12 och börjar igen tisdagen den 7/1.
Observera att det är öppet i lokalen den 30/12, kl 14-18.30,  men inte den 23/12!

Vi önskar alla en riktigt God Släktforskarjul!


Vårens kurser

Redan i januari kör vi igång vårens kurser, samtliga i vår föreningslokal i Halmstad. Vi erbjuder ett smörgåsbord av olika kurser – det finns något för alla.Uppstartsmöte i Falkenberg

Hallands Släktforskarförening lever upp till sitt namn med aktiviteter över hela länet. Efter årsskiftet kommer en nybildad grupp att starta upp släktforskaraktiviteter i Falkenberg.Ny filial i Kungsbacka

Hallands Släktforskarförening har träffat ett avtal med Nordhallands hembygdsförening om att få disponera en lokal inom Nordhallands Hembygdsmuseum. Verksamheten är i ett första skede tänkt att omfatta släktforskarhjälp vid ett tillfälle i veckan. HSF:s datorer med innehåll kommer att finnas tillgängliga.Tips

Vi tipsar om våra unika ”1729-böcker”, dvs Hallands landsbeskrifning 1729. Nu finns bara delarna om Halmstad eller Laholm kvar, 150 kr/st. Köper du båda tillsammans med Landshövdingeberättelser från Hallands län 1705–1818 erbjuder vi ett paketpris på endast 300 kr.

Kartorna nedan ingår i böckerna. Observera att det är fögderiindelning som det såg ut 1729 och inte vår moderna kommunindelning!

Laholms fögderi omfattar församlingar från Våxtorp i söder och ända upp till Torup och Kinnared.

Halmstads fögderi omfattar församlingar från Söndrum i söder och ända upp till Gällared och Gunnarp.


Nytt i Medlemsportalen - emigration och antavlor

Söker du efter hallänningar som lämnat landet? Prova att söka i Medlemsportalen – där finns bra hjälp för medlemmar i vår förening att hitta halländska emigranter.
Du som har halländska anor kommer förmodligen att ha stor hjälp av de antavlor som finns i boken ”50 halländska antavlor”. Boken finns inte längre att köpa, men har nyligen skannats och kommer att läggas ut i Medlemsportalen inom kort.
Inlogg till Medlemsportalen krävs, vilket alla medlemmar i HSF har tillgång till.
Har du som medlem ännu inte skaffat inlogg finns här anvisningar hur det går till. Skapa inlogg i Medlemsportalen


Information från DIS-Syd:

Besök gärna hemsidan https://dissyd.se/ 
Där finns alla kurser och DIS-träffar inlagda i Skåne, Blekinge och Halland.
Som medlem i DIS Syd får man också deras nyhetsbrev.


Välkommen att besöka vår hemsida där du finner ingången till vår Medlemsportal, information om kurser, aktiviteter och mycket annat matnyttigt inom halländsk släktforskning!


Läs tidigare nyhetsbrev här! Nyhetsbrev


facebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i Hallands Släktforskarförening eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.