Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

INFORMERAR NR 8 13 DECEMBER 2019

Skånes Fotbollförbunds Nyhetsbrev


ARTIKELSERIE OM BARNKONVENTIONEN

Barnkonventionen blir lag vid årsskiftet. Vi har därmed startat en artikelserie på vår hemsida med målet att öka kunskapen om Barnkonventionen. Vi vill även informera om olika verktyg som finns för att följa den och hur föreningen kan använda den som ett hjälpmedel för att utveckla sin barn- och ungdomsverksamhet. LÄS MER


TACK FÖR ER INSATS - UTBILDADE LEDARE ÄR VIKTIGT FÖR SKÅNSK FOTBOLL

Under året har 147 (!) skånska föreningar genomfört utbildningsinsatser för sina ledare och tränare! 85 föreningar har genomfört Grönt Kort för ledare, 86 föreningar har haft ledare på klubbtränarfortbildning på STU för 14- och 15-åringar och 52 föreningar har arrangerat en intern tränarutbildning. Stort tack till alla, såväl i föreningarna som utbildare, som har gjort detta möjligt!

Nästa år fortsätter vi att arrangera utbildningar för att göra skånsk fotboll ännu lite bättre!


INBJUDAN TILL SERIESPEL 2020

Inbjudningar med tävlingsregler, förutsättningar och tillämplig information till respektive tävlingskategori för kommande års seriespel finns nu publicerat på vår hemsida.

LÄS MER


INBJUDAN TILL DISTRIKTSMÄSTERSKAP (DM)

Ta chansen att vinna titlar till föreningen – ställ upp i de skånska mästerskapen 2020! DM spelas i klasserna dam- och herrsenior, herrjunior och flickor/pojkar 14- respektive 16 år.

Inbjudningar med tävlingsregler, förutsättningar och tillämplig information till respektive tävlingsklass finns HÄR

Laganmälan görs elektroniskt direkt i FOGIS!

 


DM OCH SM I FUTSAL

Årets inomhussäsong pågår för fullt och vi informerar här kort om de stundande distriktsmästerskapen i Skåne som spelas i Kristianstad Arena. DM för flickor och pojkar 17 år (f.2003 eller senare) spelas söndagen den 15 december.

USM i futsal spelas för tredje året i rad i Skåne den 14-16 februari, 2020. Till SM-slutspelet kommer det även bjudas på Futsallandskamper Sverige – Moldavien (P19).


NATIONELLA SPELFORMER I SVERIGE

De nationella spelformerna för barn- och ungdomsfotboll gäller obligatoriskt i hela landet och hur Skåne FF:s seriespel sker kan du läsa HÄR.


SPELORDNING OCH FÖRBEHÅLL TILL DISTRIKTESTS A-LAGSSERIER

Damer div.3-4 och herrar div.4-6 kommer att lottas i vecka 4. Efter genomförd lottning publiceras alla tävlingar på www.skaneboll.se under ”Missa inte” och ”Serier/Resultat”. Precis som tidigare år, efter många föreningars önskemål, kommer det inte att hållas några spelordningsmöten för säsongen 2020. Mer information, särskilt spelordningsbrev med anvisningar och manual för inregistrering av hemmamatcher i Fogis skickas ut i vecka 5. Förbehåll inför lottningen ska lämnas på avsedd blankett senast den 15 januari.


KONTAKTPERSONER I FOGIS

Alla föreningar uppmanas inför kommande tävlingssäsong att se över och uppdatera uppgifterna till lagens kontaktpersoner i Fogis, vilket bl.a. underlättar föreningens arbete inför inregistrering av spelordningen. Behöver ni hjälp med detta, kontakta Fogis-supporten fogissupport@skaneboll.se eller se www.skaneboll.se/fogis/manualer/.


ÅRSPLAN 2020

En årsplan för 2020 finns nu på www.skaneboll.se/tavlingsverksamhet/arsplanering.

Läs igenom denna innan ni anmäler lag till DM eller bokar upp träningsmatcher/läger etc.  


SPELARLEGITIMATIONSKORT

Nya spelare till föreningen i frimånaden? Glöm då inte att beställa spelarlegitimationskort till dessa! Spelarlegitimation ska innehas av registrerade spelare från och med det år spelaren fyller 15 år. Spelare ska till domaren, vid spel i av Skånes FF administrerade tävlingar, före match uppvisa av Skånes FF utfärdad spelarlegitimation. Beställning av spelarlegitimations-kort görs via ifyllbart formulär på www.skaneboll.se/blanketter.   


NYA TÄVLINGS- OCH REPRESENTATIONSBESTÄMMELSER

Efter sedvanliga representantskapsmöten, både lokalt i Lund och centralt i Stockholm, är kommande års tävlings- och representationsbestämmelser nu fastställda. Alla nyheter och 2020-års TB/RB finns nu HÄR.


GOD JUL och GOTT NYTT ÅR

önskar Skånes Fotbollförbund


Följ Skånes Fotbollförbund i sociala medier.Instagram, Facebook och Twitter.


(C) 2019 Skånes Fotbollförbund kansliet@skaneboll.se  

http://gantrack.com/subscription/unsubscribe/ Du får Skånes Fotbollförbunds Nyhetsbrev eftersom att du har en roll inom Skånes Fotbollförbund, Svenska Fotbollförbundet, övriga förbund, arbetar inom media eller i en förening. Om du tillhör en förening så ska du inte avsäga dig detta nyhetsbrev via länken utan kontakta din administratör i Fogis eftersom adresserna tas från Fogis inför varje nummer.