Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Ett nyhetsbrev från Hamnprojektet i Västerås och Köping.


Med detta sista nyhetsbrev för året summerar vi läget just nu. I Västerås pågår Musikhjälpen för fullt, där man bland annat kan buda på Mälarhamnars bössa.

Vi vill passa på att önska god jul och gott nytt år. Vi hörs igen 2020!

Aktuellt i Köpings hamn

2019 har varit ett händelserikt år i Köpings hamn som bland annat fick Köpings modernaste hamnbyggnad. Ett efterlängtat tillskott som invigdes med pompa och ståt i september.

Just nu pågår arbeten med den inre Långkajen i Köpings hamn. Kajen renoveras och stärks upp för att möjliggöra muddring av hamnbassängen.

Läs mer på www.vasteras.se/hamn


Just nu i Västerås hamn

Under 2019 har det varit stor aktivitet i Västerås hamn och mycket arbetet har gjorts för att utveckla hamnområdet.

Det största arbetet som flest sett och påverkats av är antagligen infarten till Västerås hamn. I korsningen Johannisbergsvägen-Kraftvärmegatan pågår en ombyggnation.

Läs mer på www.vasteras.se/hamn


Inget arbete i Södertälje sluss under jul och nyår

Sjöfartsverkets entreprenör gör ett uppehåll i arbetet från den 21 december 2019 till och med den 6 januari 2020. Inget trafikstörande produktionsarbete kommer att utföras. Under denna period omfattas därför inte Södertälje kanal och sluss av någon avlysning.

Läs mer på www.vasteras.se/hamn


För hela Mälardalens näringsliv och arbetsmarknad

EU och Sverige vill öka godstransporterna i sjöfarten för att minska trängseln på vägar och järnvägar samt klimatutsläppen. Därför genomförs nu ett av Sveriges största sjöfartsprojekt. Sverige vill använda hamnarna i Västerås och Köping för att öka godstransporterna på Mälaren. För att det ska vara möjligt behöver hamnarna rustas och utvecklas. Satsningen lyfter hela Mälardalens näringsliv och arbetsmarknad och ger nya möjligheter till arbete, pendling och företagsetablering.

Hamnutvecklingen i Västerås och Köping är en del av Mälarprojektet. Samverkan sker med EU, svenska trafik- och sjöfartsmyndigheter. Västerås stad, Köpings kommun och det gemensam ägda hamnbolaget Mälarhamnar AB  står bakom Hamnprojektet i Västerås och Köpings hamnar. 

Hos de olika aktörerna kan du läsa mer om delprojekten inom Mälarprojektet; Västerås hamnKöpings hamn, Sjöfartsverket, Trafikverket.


Du får det här nyhetsbrevet för att du berörs av Mälarprojektet och Hamnprojektet. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här. Om du inte avanmäler dig tror vi att du fortsättningsvis vill mottaga detta nyhetsbrev. När du avanmäler dig tar vi bort din mejladress från utskickslistan.