Nyhetsbrev från Folkhögskolornas serviceorganisation. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


FSO är nu en egen förening och nylanserar nyhetsbrevet

Under hösten togs beslutet att Folkhögskolornas serviceorganisation blir en egen ideell förening! Efter årsskiftet gäller den nya organisationsstrukturen. Det firar vi bland annat med nylansering av detta nyhetsbrev som kommer skickas ut 2-3 gånger per termin. 

Här kan du läsa mer om när FSO ideell förening bildades.


Allmän kurs i utveckling - "Viktigt att vara streetsmart!"

Kristina Stenman från Kalix folkhögskola går just nu Allmän kurs i utveckling för att hålla sig uppdaterad. "Vi måste vara på den nivå våra ungdomar är", säger Kristina.

Är du också nyfiken på Allmän kurs i utveckling? Läs mer här.


Bli Agenda 2030-utbildare

Vill du vara med och stärka arbetet med Agenda 2030 inom folkhögskolan? Vi söker personer som vill bli fortbildare inom Agenda 2030 på folkhögskola.

Läs mer här och anmäl ditt intresse senast 18 december.


Boka in en processdag på din folkhögskola

Vill ni få konkret stöd i att nystarta ert kvalitetsarbete? Boka in en processdag eller förbeställ det nya handledningsmaterialet "Kvalitetsarbte i folkhögskolan" som presenteras nedan till höger.

Kontakta handläggare Johanna Winbladh på FSO. 

Vill du inte få det här brevet framöver? Klicka på knappen. 


Så stor andel av sökande med grundläggande behörighet från folkhögskola blev antagna till universitet och högskolor hösten 2019.

Ta del av statistiken från UHR här.


Firas folkhögskolans dag! Skriv in datumen i kalendern och börja fundera redan nu hur ni vill uppmärksamma folkhögskolan som utbildningsform dessa dagar.


Vi bygger om på webben

Snart blir det mer ordning och reda på sveriges-folkhogskolor.se. Tydligare innehåll och bättre kalenderfunktion för dig som arbetar på folkhögskola. Håll utkik!

Material från FSO

Snart kommer nya kataloger

I början av februari skickar vi ut katalogerna Allt om folk-högskola, Sommarkurser 2020 och Allmän kurs till alla skolor. Håll utkik i brevlådan efter detta tryckta material att sprida. 

Ett starkare samhälle

I "Ett starkare samhälle" lyfts fakta och berättelser som visar hur folkhögskolan ger människor möjligheter och självförtroende. Kolla in den tillhörande filmen och beställ broschyren här. 

Nytt handlednings-material på gång

I januari lanseras ett nytt handledningsmaterial om systematiskt kvalitetsarbete utifrån folkhögskolans logik och fyra hörnstenar för bildning; bildningsmiljö, pedagogik, formalia och ledning.


facebooktwitterhomepageinstagramyoutube

Du får det här brevet för att du arbetar på, eller på annat sätt har koppling till, någon av landets alla folkhögskolor. Vill du inte få liknande brev i framtiden? Avregistrera dig här.