Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

2019, vilket år det har varit! Tack alla ni som på olika sätt har samarbetat med oss, som har deltagit på våra tema-/utbildningsdagar eller som har tagit del av vårt utbildingsningsmaterial/våra projekt.

Här är några glimtar från året som har gått:

Omvårdnadsfilmer i palliativ vård

Tillsammans med PKC har vi tagit fram åtta kortfilmer i omvårdnad. Se dem på Palliationsakademin.se.

Översättningar av närståendehäftet

Häftet "Till dig som är närstående" har översatts till engelska, finska och arabiska. Finns att köpa/läsa här. Under våren släpps 13 översättningar till, inklusive minoritetsspråken.

Utbildningsdagar i palliativ vård

I år har vi arrangerat utbildningsdagar i palliativ vård över hela landet, bland annat tillsammans med Jonas Bergström, överläkare vid Stockholms sjukhem, och i samarbete med NRPV. Läs mer här!

Palliation ABC-certifiering

Tillsammans med Bräcke diakoni tar vi fram en certifiering för god palliativ vård. Läs mer här!

Digitala kulturmöten i omsorgen

Tillsammans med Göteborg universitet, Göteborgs Symfoniker och Musik i Syd har vi studerat betydelsen av digital kulturtillgång i vård och omsorg. Rapporten släpps inom kort. Läs mer här!

Temadagar i psykisk ohälsa

Vi har arrangerat två temadagar om psykisk ohälsa bland barn och unga, tillsammans med Sigtunastiftelsen och Lilleskog. Inspelade föreläsningar kommer snart på Lilvsakademin.se. Se dem här och läs mer här!

"...och ni besökte mig"

Under våren arrangerade vi utbildningen "...och ni besökte mig" – med inriktning på själavård utanför sjukhusmiljön – tillsammans med Sveriges Kristna Råd, Equmeniakyrkan och Svenska kyrkan. Föreläsare var bland andra sjukhuspräst Kerstin Dillmar.

Läs mer här!

Lunchkonserter från Operan

Kungliga Operan har tillsammans med oss testlivesänt lunchkonserter från Guldfoajén till vård och omsorg. Konserten var ett första test för Operan att nå ut till vård- och omsorg.

Läs mer här!

Sensoriska upplevelser

Under året har vi samverkat med Senses Labs och Studio Acusticum för att förhöja den digitala kulturupplevelsen genom att koppla på flera sinnen. Läs mer här!

facebookinstagramlinkedinhomepage

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en samarbetspart till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.