Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev december -19

YH forum

 Den 14/11 genomförde YHF ett välbesökt YH-Forum på Norra Latin i Stockholm. Vi hade rekordmånga besökare; 250 – nästan 50% fler än tidigare år!!I den avslutande paneldiskussionen med representanter ifrån MYH, CSN och anordnare fick vi in en mängd frågor ifrån publiken, och många av dessa hann panelen inte besvara. Vi avser att inom kort återkomma med skriftliga svar på dessa på medlemssidorna.

Momsfrihet

Några medlemsorganisationer har meddelat oss att Skatteverket utreder flera YH underleverantörer. Verkar just nu vara regionalt i Örebro och Västerås. Det är alltså inte YH anordnarna i sig utan konsulter som levererat till beviljade anordnare som fått revision. Styrelsen kommer att behandla frågan på mötet i december och eventuellt ta hjälp av erfarna skattejurister för att få en klarhet i tolkning kring när momsfrihet skall tillämpas.

Ny koordinator till förbundet

Förbundets projektledare, Nils Carlsson Lundbäck, kommer att avsluta sitt uppdrag vid årsskiftet och helt återgå till sin ordinarie anställning vid Arbetsmarknadsförvaltningen, Stockholm Stad. 

Styrelsen har beslutat att göra en roll av administration och projektledare och den 13 januari börjar Jenny Sundborg som anställd koordinator hos YHF. Eva Backelin som hjälpt oss under sommar och höst med de administrativa momenten kommer lämna över dessa till Jenny.

Presentation Jenny Sundborg

I mitten av januari kommer jag att förstärka YH-förbundets administration.

Jag har arbetat som utbildningsledare under sju år, och det jag har lärt mig kommer jag att ha god nytta av på förbundet. Jag har även sysslat med en del administration och myndighetskontakter under mina yh-år.

 Glad, positiv, hjälpsam och driven är ord som kollegor ofta använder när de ska beskriva mig.

Jag bor på landet i Vårdinge som ligger i närheten av Gnesta.

Min familj består av Oscar som är 16 år, min man Håkan samt en utflyttad 20-årig son, Ciaran.

Träning, resor och bokläsning är saker som jag gärna ägnar mig åt på min fritid.

 Jag ser fram emot ett gott samarbete, och att framöver ses i olika sammanhang.

Kommande UL-utbildning

Stockholm, delvis distans, start 19/2

 Information och anmälan på:

http://yhf.se/utbildningar/aktuella-utbildningar/

Ny kursplan för UL-utbildningen på gång

Ett förslag till en ny kursplan för Utbildningsledarutbildningen har varit ute på remiss och vissa ändringar kommer att behöva genomföras.

Styrelsen återkommer med mer information kring de genomförda uppdateringarna.

Korta utbildningar

MYH har fått medel att utveckla korta utbildningar. Just nu pågår arbete med att ta fram direktiv där styrelsen är med som referens. Troligtvis kommer det mer konkreta anvisningar efter jul. Men det handlar om korta utbildningar, troligtvis omfattande max 100 poäng inom vissa inriktningar som MYH kommer att välja ut. Initialt är detta en försöksverksamhet i relativt liten omfattning, det talas om ca 15-20 utbildningar per år.  Inriktningar som nämnts (men inget klart) är digitalisering, automation, energieffektivisering och hållbarhet.

En GOD JUL och ett riktigt GOTT YH-ÅR !!

Styrelsen YHF 

Besök oss på vår hemsida www.yhf.se

 

linkedinfacebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.