Torsdag 27 februari 2020 kl. 18,00 

Västmanlands Teater, Slottsgatan 11 Västerås

Bellman 2.0 - förberedande genrep

Välkommen till Bellman 2.0!

Välkommen på ett exklusivt förberedande genrep där alla biljettintäkter går oavkortat till välgörande ändamål.

Än idag inspireras musiker och kompositörer av hans normbrytande verk. Carl Michael Bellman, en av våra största poeter genom tiderna. Han hade en förkärlek för kontraster, vilket visar sig i hans mästerliga sätt att varva olika stilar och fläta samman melodier från opera, dansmusik och folkvisor.

Västmanlands Teater bjuder in till en kväll där regissör Nicolaj Cederholm återigen tar begreppet teaterkonsert till nya nivåer. Bellmans klassiska visor tolkas musikaliskt, dramatiskt och visuellt av fem skådespelare och fyra musiker. Upplev en av Sveriges största poeter på ett sätt du aldrig gjort tidigare. Välkommen till Bellman 2.0!

Teaterkonsert?
2018 spelades teaterkonserten Taube Today för en jublande publik och nu möter vi Bellman. Begreppet teaterkonsert myntandes av danske regissör Nicolaj Cederholm och kompositören Kåre Bjerkø. Duon är kända för sina fartfyllda, spektakulära föreställningar som utmanar både skådespelare och publik. En teaterkonsert är precis vad det låter som, en konsert och teater i ett, både visuellt och musikaliskt. Du känner igen musiken men får uppleva den på ett helt nytt sätt. Få har präglat svensk litteratur som Carl Michael Bellman. Och än idag inspireras musiker och kompositörer av hans normbrytande verk. Bellman hade en förkärlek för kontraster, vilket visar sig i hans mästerliga sätt att varva olika stilar och fläta samman melodier från opera, dansmusik och folkvisor.

Plats: Stora scen
Längd: ca 2 timmar inkl. paus

 

Biljettintäkterna går oavkortat går till
Tillsammans gör vi skillnad, Acting for change
 

Varmt välkomna att boka era platser nedan!

Meddela oss gärna om du/ni  köpt biljett och inte kan gå: Då pengarna går direkt till välgörenhet kan vi tyvärr inte göra någon återbetalning. Dock kan vi isf fylla på från vår eventuella väntelista.   Bra-aw är Företagsvolontärernas aktiviteter där alla pengar oavkortat går till olika idéella lokala organisationer som arbetar för ett bättre Västerås för alla.  


Var

Västmanlands Teater
Slottsgatan 11
722 11  Västerås

 

När

Torsdag, 27 februari 2020
18:00 till 20:00

Kontakt

 Amanda Gahm
Företagsvolontärerna Bra-Aw

amanda@foretagsvolontarerna.se

bra-aw.se

 


Sent with Get a Newsletter