Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.Nytt datum för Fågelskådningens dag

När vi gick ut med vårt förra nyhetsbrev trodde vi tyvärr att Fågelskådningens dag – ett nationellt evenemang – skulle hållas söndagen den 3 maj. Det var fel. Rätt datum är söndagen den 10 maj. Då finns klubben på plats i fågeltornet vid Hemmesta sjöäng mellan 06.30 och 12.00. Så ändra i era kalendrar, ni som bokat in den 3:e!

Du deltar väl i krysstävlingen på Värmdö fastland i februari?

Individuell tävling, där det gäller att under en hel månad (lördag 1 – lördag 29/2) se eller höra så många fågelarter som möjligt på Värmdö fastland inklusive hela Kovikstippen (även den del som ligger i Nacka kommun) och alla delar av Värmdö som kan nås utan båt. Chans att både få med spännande övervintrare och upptäcka de första, allra tidigaste, vårfåglarna! Vandringspris till den som ser eller hör flest arter. Vill du delta? Anmäl dig till Håkan Steen på hakansteen@yahoo.se senast den 31/1. 

Man ska inte vara alltför säker på att alla fåglar man ser på kajen i Gustavsbergs hamn är gräsänder… Foto: Eva Stenvång Lindqvist

Ut och spana efter spännande övervintrare!

Ni minns väl den övervintrande stjärtandshonan i Gustavsbergs hamn förra vintern? Ett bevis så gott som något för att man inte ska förbise ens den gängse gräsandsflocken i hamnen – en överraskning kan vänta! Det kan också dyka upp fler tallbitar, invasionen är inte över även om de flesta tallbitar som passerat Stockholmsområdet inte verkar ha besökt Värmdö.

Nyhetsbrev 4.2019


Domherre. Foto: Niclas Ahlberg/N

Klubben söker ny kassör!

Årsmötet 2020 närmar sig, och valberedningen har påbörjat sitt arbete. Förstärkning behövs till arbetsgruppen med en ny kassör, eftersom vår nuvarande kassör Peter Olsson flyttar i vår. Jättetråkigt tycker vi då han varit en stor tillgång.

Om du känner att du skulle kunna sköta uppdraget som kassör för klubben, hör av dig till valberedningen. Eller du kanske känner någon fågelintresserad som inte är med i klubben men som skulle passa bra som kassör?

Kontaktuppgifter till valberedningen:
Agneta Tillberg, abtillberg@gmail.com
Tel. 070-755 60 17

Niclas Ahlberg, niclas@pharma-industry.se
Tel. 070-491 05 20

Det är ingen betungande uppgift att tillhöra arbetsgruppen. Vi träffas några gånger per år hemma hos varandra, under trevliga former, och utvecklar i enlighet med verksamhetsplanen vår programverksamhet och naturvårdsarbetet.

Årsmötet hålls måndagen den 10 februari 2020 och en formell kallelse kommer i nästa nyhetsbrev.

Första programpunkten 2020: Artrally på Värmdö fastland lördag 11/1

Det gäller att se eller höra så många fågelarter som möjligt på Värmdö fastland inklusive hela Kovikstippen (även den del som ligger i Nacka kommun) och alla delar av Värmdö som kan nås utan båt. Start kl. 07.00 på valfri punkt och avslut kl. 16.00 vid målgången. Därefter äter vi middag tillsammans på Bridge 77 i Gustavsbergs centrum. Anmälan till Mats Nilsson: mattemobil@telia.com eller mobilnr 070-888 84 98.

Reglerna är enkla: 2-5 personer deltar i ett lag – det gäller att alla i laget ser eller hör en fågelart för att den ska räknas. Starten sker på valfri plats. Målgång på restaurang Bridge 77. Mat till självkostnadspris. För lag som kommer för sent i mål, dras en art av per 5 minuters försening. Har två lag lika många arter avgör lotten. Du som inte har möjlighet att delta i rallyt är ändå välkommen att vara med på middagen. Anmäl dig i så fall och ange "bara middag".

Vi önskar våra medlemmar en God Jul och ett fågelrikt Gott Nytt År!


Nyhetsbrevet ges ut av Värmdö Fågelklubb. Redaktör och medlemsansvarig är Majna Gemsjö, majna(at)majna.se. Medlemskapet är gratis. Läs mer: www.varmdofagelklubb.se. Välkommen också att gå med i vår Facebookgrupp.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.