Problem att visa nyhetsbrevet? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev december 2019


Händer i branschen


  • Den 11 december anordnar SGF i samarbete med Renare Mark ett webbinarium om förorenade byggnader. Webbinariet är kostnadsfritt. Du kan läsa mer här.
  • Den 7 maj anordnar Renare Mark ett seminarium i Västerås med temat praktiska erfarenheter av PFAS och klorerade lösningsmedel. Har du förslag på föredrag, mejla nätverkets koordinator Hanna
  • RISE söker testare till deras testbädd för efterbehandling av PFAS-kontaminerad mark och vatten samt för att ta fram nya PFAS-fria brandsläckningsmedel och metoder. Här kan du läsa mer och anmäla ditt intresse.
  • Den 7-10 september 2020 är det dags för Nordrocs i Oslo. Call for abstract ligger ute så missa inte chansen att lämna ditt bidrag innan den 31 januari. Läs mer på hemsidan  

Sociala medier

Vi vill tipsa er om att följa oss på sociala medier. Vi finns både på Facebook, Instagram och LinkedIn. Klicka på ikonerna nedan för att komma vidare.

linkedininstagramfacebook

Studiebesök i Region Norr

Här kan du läsa om studiebesöket på Håstaholmen.


Riskvärdering och prioritering i Umeå

Renare Mark höll ett lyckat seminarium med temat riskvärdering och prioritering i Umeå 28 november. Du kan läsa mer om seminariet här.

Nätverket Renare Mark önskar alla medlemmar en riktigt god jul!

Hållbara samhällen - Vårmötet 2020

Nu har anmälningssidan till Vårmötet 2020 öppnat. Passa på att anmäla dig innan 16 februari för att få gå till ett rabatterat pris. Som tidigare år erbjuder vi 15 studenter att delta gratis på vårmötet. Mejla vår koordinator om du är intresserad av en plats. Har du skrivit bästa exjobb 2019 och vill ha chansen att vinna 15 000 kr? Mejla ditt bidrag till vår koordinator senast den 7 februari. På vår anmälningssida hittar du all information du behöver. Hoppas vi ses på vårmötet 18-19 mars i Malmö 


Seminarium kring provtagning och analyser den 6 februari i Linköping

Det undersöks många potentiellt förorenade områden och vi gör framsteg i arbetet varje dag. I Sverige finns ca 80 000 potentiellt förorenade områden som under kommande år ska undersökas och utredas, vilket kräver kunskap hos beställare, tillsynsmyndigheter och konsulter. Vi har kommit en bit på vägen genom nya undersökningsmetoder, bättre analysmetoder, mer juridisk praxis att förhålla oss till och tydligare krav på provtagaren bl.a. genom möjligheten att certifiera sig. Utveckling och färska erfarenheter av undersökningar kommer vara temat för en heldag i Linköping den 6:e februari. Läs mer och anmäl dig här


Möt vår styrelse

I kommande nyhetsbrev så kommer ni att få möta vår styrelse där de berättar lite om sig själva och varför de tycker det är så roligt att engegera sig i Renare Mark. I detta nyhetsbrev möter du Volker och Tove.


Våra regionala avdelningar söker nya styrelsemedlemmar

Snart är det dags för årsmöten i de regionala avdelningarna. Här kan du läsa mer om vilka regionala avdelningar som söker nya styrelserepresentanter och vilka spännande aktiviteter som anordnas i samband med årsmötena.


Utlysning till nationell styrelse

Vill du engagera dig i Nätverket Renare Marks styrelse? Då det tråkigt nog är dags att tacka av några av våra styrelsemedlemmar söker vi nu efter nya ledamöter till styrelsen 2020. Dessa utses på Nätverkets årsmöte som hålls 18 mars i samband med Vårmötet på Calrion Hotel i Malmö.  Valberedningen strävar efter att styrelsen ska  representera hela Nätverket och bestå av medlemmar från olika delar av branschen. Om du är intresserad av att vara med i styrelsen, anmäl ditt intresse till valberedningen genom en epost till Jan-Erik Lindström  senast 21 januari.

Nätverket Renare Marks nyhetsbrev distribueras till samtliga registrerade medlemmar i nätverket via e-post. Medlemskap kan tecknas individuellt eller korporativt för organisationer med flera medlemmar. Mer information finns på nätverkets hemsida eller kan fås genom att skicka e-post till nätverket. Artiklar och bilder till Nyhetsbrevet tas gärna emot. www.renaremark.se 

REDAKTION: Hanna Hartmann, 0706-93 00 56 hanna@enviromiljoteknik.se
Peter Harms-Ringdahl peter@envifix.se

ANSVARIG UTGIVARE: Ordförande: Johanna Svederud, 0707- 21 02 89, Johanna.svederud@liljemark.net

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlem i Nätverket Renare Mark. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.