Nyhetsbrev december!

Hej på er allesammans!

Nu har vi passerat den jobbigaste och mörkaste tiden. Det blir lättare när alla stjärnor och ljusstakar kommer upp i fönstren. Jag tycker om julen, framför allt alla förberedelser. Finns något tryggt med att göra samma sak varje år.

Lite nytt som vanligt. Men vill puffa för våra julklappstips en gång till, än finns tid att skicka. Nu till nyheter.


Månadens vara i Decemper/Januari ett saxkit. Är också en utmärkt julklapp. Bra saxar kan man aldrig få för många av.

Det finns många bra saxar, sen jag provade Kretsers saxar ligger de väldigt högt i kurs. Saxkitet har vi haft i sortimentet tidigare men aldrig tidigare till detta pris.

Kitet består av en 20cm skräddarsax och en större trådsax 13cm lång. Under december och Januari eller till de säljer slut kostar dom 219:- (ord. pris 299:-)

 

Eftersom havet ligger mig varmt om hjärtat så kändes det så rätt att börja sälja återvunna knappar, de tillverkas av plast som plockats i havet. Lokalbefolkningen får betalt per kg för att plocka plast som det sen tillverkas knappar av. Projektet kallas Social Plastic, organisationen bakom Plastic Bank.

Köp knappar och läs mer här, mycket intressant tycker jagMassor med mettaliserade nylonknappar har kommit hem. Köp många !! Priset är tilltalande.


När vi lägger upp något i shoppen lägger vi det under fliken NYTT i webbshoppen, där bör man hålla lite koll :)

Vår leverantör har meddelat att dom slutar med Sewmate jätteskärmatta. Det betyder att vi också gör det. I skrivande stund har vi 4 stycken kvar. Så vill du ha en är det sista chansen nu.

Vi kommer att stänga shoppen över jul- och nyårshelgen som vi brukar. Vi stänger onsdag 18 december kl.20.00 öppnar igen Måndag 6 Januari 20 kl 20.00.

Sista dagen vi skickar varor före jul blir fredagen den 20 december.

Vi skickar ut en påminnelse några dagar innan vi stänger. Så får du se över att du har allt du behöver till din sömnad över ledigheten.

Som jag brukar, lite om oss själva också

Nu är dom igång igen, Ted och hans pappa. Den här gången sjunger dom tillsammans. Så gulligt!!  Klicka här om du vill höra.


Selma har precis fyllt 3år. Grattis lilla Gumman så stor du blivit. Kan en födelsedag vara bättre? Pippidräkt, födelsedagshatt, tårta, maränger och festis.


 Det är så gott att se kusinerna att dom har det kul tillsammans. Lek, pulkaåkning och pyssel.


Ja så var det det där med vekens grovlek när man gjuter ljus. Har försökt att förstå vad som är bäst. Var väldigt övertygad om att ljusen har krashat för att veken var för grov. Var så säker att jag köpt en stor rulle med veke för julgransljus (nr.6). Tidigare har jag använt samma veke som när man stöper ljus (nr.8). Rekomderat till mina rustikljus är nr.10

Från vänster 6, 8 och veke 10.

Man kan alltså konstatera att veke 10 skall det vara.

Det är jättesurt, men Benny hade rätt, ljus av min återbrukade ljusmassa (med inavel enligt Benny) krashade alla i samma test som ovan.

Kommer att använda den massan i blockljus istället. I dom verkar inte veken ha så stor betydelse. Tycker att ljuset med veke 8 (det till vänster) brinner vakrast. Bildar ett rutnät som ljuset strilar igenom. Grejen är att ha en ljusstake som är lagom vid. Den ska kunna fånga upp när det rinner. Samtidigt som ljuset kan brinna slut enda ner i botten.


Ett projekt som jag funderat på i kanske 15 år är att jag vill trycka fotografier jag tagit på sjön på canvas duk. Sen hänga dem i trappen. Jag har fotat bilder till projektet i många år. Mycket svårt att välja. Men så här fick det bli. Alla bilder har sin egen historia.

Den här bilden har jag använt mycket på hemsidan. Benny metar med sitt nya gröna flöte på Myrö.

En typisk vy när man ligger på berget och läser/solar. En liten rönn, klippa, luddigt moln och klarblå himmel. Bilden är tagen på Bosön.


En svanfamilj som underhöll oss en hel eftermiddag när vi låg vid Kuggholmen.

Inspirerad av dottern Lina som fotade tång till ett skolprojekt. Jag hade såå många tångbilder att välja på. Minns inte viken ö vi låg vid när jag tog bilden.

Sista sjöresan den här sommaren. Vi var på utflykt för att spana efter ett örnbo. Fikapaus vid en vik men knallgrön vass. Bosön även denna bild.

Då återstår bara det svåra att sätta upp dem snyggt i trappen.

 

Till sist!

 Önskar er alla en fin och stämmningsfull första advent.

Ha det gott!/ Bibbi