Nyhetsbrev nr 17, från Seniorkonsult Direkt i februri 2020. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


En av Sveriges främsta kockar

Maria Printz, Seniorkonsult Direkt
Mathantverkare, Maria Printz

I slutet av förra året, ingick en av våra specialister, Maria Printz, i Kockarnas Krog, på Sthlm Food & Wine. Det är ett stående inslag på mässan som samlar Sveriges främsta kockar och skapar en exklusiv upplevelse i form av en pop up-restaurang.

Maria Printz, Louise Johansson och Frida Nilsson, utgjorde tillsammans med teamledaren Fredrik Eriksson, laget av kockar som presenterade unika menyer på Kockarnas Krog.

"De är alla supernovor i gastronomins universum, tillika kretativa kockar med härliga erfarenheter"

skriver Sthlm Food & Wine på sin hemsida. 


Stora Retorikpriset

Ola Rosling och Anna Rosling Rönnlund, foto Jann Lipka
Ola Rosling och Anna Rosling Rönnlund Fotograf: Jann Lipka

Ola Rosling och Anna Rosling Rönnlund tilldelas Stora Retorikpriset 2020. Priset delas varje år ut till en person som med sitt uttryck har gjort intryck och i år delas det ut den 12 mars på Stockholms Handelskammare. 

Syftet med priset är att höja uppmärksamheten för retorik och återinföra ämnet retorik i grundskolan. 

2019 tilldelades priset Henrik Schyffert. Läs mer...

Barbro Fällman, Seniorkonsult Direkt
Grundare av Stora Retorikpriset, retoriker Barbro Fällman Fotograf: Elisabeth Zeilon

Stora Retorikpriset instiftades av Barbro Fällman 2008. 


Grattis Åsa!

Åsa Fontana, Seniorkonsult Direkt
Auktoriserad Redovisningskonsult och Certifierad Affärsrådgivare, Åsa Fontana

Grattis, Åsa Fontana, vår redovisningsspecialist som nu har avslutat sin utbildning till certifierad affärsrådgivare. En certifiering som lyfter fram landets främsta rådgivare inom redovisning, enligt Srf.

Läs mer om Sveriges Redovisningskonsulters Förbunds utbildning här


Grattis Stefan!

IT-konsult, Stefan Pettersson
IT-konsult, Stefan Pettersson

Stefan Pettersson, vår IT-specialist, agerar produktägare för en uppsättning verktyg inom Merchandise Planning inom H&M:s IT-verksamhet.

Stefan är konsult inom användbarhet, sökbarhet och projektledning för webb och intranät. Han driver Lumano sedan 20 år tillbaka och är grundare av evenemangs-kalendern Allom. Vi gratulerar Stefan till uppdraget på H&M.


Författarstipendium

Pia Boson, Seniorkonsult Direkt
Pia Boson Foto: Stefan Pettersson

Läromedelsförfattarna har delat ut ännu ett författarstipendium till Pia Boson, för boken Hållbar marknadskommunikation som hon har skrivit tillsammans med Anna Katarina Berglund. Boken har bl.a. använts i utbildningar på Akademi Båstad och på Berghs School of Communication och den nominerades till "Årets Marknadsföringsbok" samma år som den gavs ut.


Pekka kommenterar på Avanzas Placera

Ekonomi- och finansanalytiker Pekka Kääntä
Pekka Kääntä, ekonomi- och finansanalytiker

Vår specialist inom ekonomi och finans, Pekka Kääntä, bevakar den svenska- och internationella konjunkturen och finansfrågor.

I över 25 år har han, ur lite olika perspektiv, följt och analyserat det som sker i vår omvärld. En inte helt lätt uppgift  i och med att det nu har dykt upp en s.k. "svart svan". 

Du kan följa Pekkas kontinuerliga makrokommentarer på Avanzas sajt Placera

Pekkas makrokommentarer på Placera
Bild: Pekkas makrokommentarer, Placera

Vi säger som Sven - Lev väl, Eva & Pia, Seniorkonsult Direkt

Annika: Det goda ledarskapet leder till långsiktig framgång

Affärsrådgivare Annika Hall
Affärsrådgivare Annika Hall

Annika Hall är vår specialist när det gäller frågor runt ägarförändringar och ägarstyrning i familjeägda/ partnerägda företag. Typiska uppdrag för Annika, handlar om att hjälpa ägare/ägarfamiljer i beslut kring strategiska ägarfrågor. 

Annika Halls forskning runt/erfarenheter av ägarfrågor har hon puclicerat i såväl vetenskapliga artiklar som populärvetenskapliga böcker, t.ex.  Family Business Dynamics: A Role and Identity Based Perspective Extern vd – så lyckas duAktivt ägarskap: Grunden för framgångsrika företag,och När företaget går vidare i familjen: Guide till ett lyckat generationsskifte

 

Vi har ställt henne följande frågor:

Vad upplever du som mest komplicerat i samband med ett ägarbyte eller generationsskifte i ett företag?

Något av de mest utmanande i ett ägarbyte eller generationsskifte är ofta att många av de inblandade får nya roller och alltså måste relatera till varandra på nya sätt. Vid ett ägarbyte – antingen det sker inom familjen eller till anställda – har inkommande delägare ofta ingen erfarenhet av vad det innebär att vara ägare. Den person som ska överlåta/sälja sitt företag gör ofta det stegvis och går ofta från att vara enda ägare till att bli en av flera delägare.

Ägarskiftet är således en stor omställning för både nya och befintliga ägare. En stor utmaning handlar om att komma överens om vad ägande innebär (vad förväntar sig delägarna av varandra, vilket ansvar har man som ägare) och vad man gemensamt vill åstadkomma framåt med företaget. Det är många ”spelregler” som måste skapas för att ett samägande ska fungera väl.

Att verkligen lägga tid och energi på att prata sig samman om dessa är en av de absolut viktigaste förutsättningar ett lyckat ägar- eller generationsskifte.

Vilka är fördelarna med att ta i en extern vd eller styrelseordförande i ett familjestyrt aktiebolag?

Att ta in en extern vd eller en extern ordförande i styrelsen kan ha flera fördelar för ett familjeföretag. I vissa fall kanske ingen i familjen vill eller har rätt kompetens för att ta över ledningen. Ibland kan det handla om att nästa generation behöver samla på sig mer erfarenhet innan ett vd-uppdrag kan bli aktuellt. I andra fall kanske ingen i familjen har intresse av att ens på sikt axla den ganska krävande vd-rollen. Däremot kan familjen se ett stort värde i att fortsätta äga företaget och då kan en extern vd bli en lyckad lösning.

En extern ordförande i styrelsen kan vara fördelaktigt av flera skäl. I samband med ett vd-skifte kan det ibland vara svårt för avgående och inkommande vd att hitta sina nya roller. Många gånger har avgående vd (som ofta också är ägare) svårt att lämna vd-rollen, vilket tenderar att skapa problem den nya vd:n. En extern ordförande i styrelsen kan hjälpa båda parter att hitta sina roller genom att ”coacha in” nya vd:n och ”coacha ut” den avgående. En extern ordförande ökar dessutom sannolikheten för att diskussionerna i styrelsen håller sig på en strategisk nivå. Utan extern kompetens är det lätt att fokus i styrelserummet ”ramlar ner” på operativa frågor, dels för att dess frågor är mest akuta men också för att det kan finnas en ovana vid strategiska diskussioner. Och utan fokus på strategi riskerar företaget att tappa i utveckling.

För att ovan nämnda fördelar med extern vd och extern styrelseordförande ska uppfyllas krävs dock att dessa externa rekryteringar görs med omsorg. Från ägarnas sida handlar det om att formulera ett tydligt ägardirektiv. Från de externa parternas sida innebär det att ha insikt i den speciella dynamik och – i vissa stycken annorlunda ägarlogik - som karaktäriserar familjeägda företag.

Vad är din syn på framtiden för svenska fåmansbolag?

Jag har en väldigt positiv syn på framtiden för svenska fåmansbolag. Med tanke på t.ex. vikten hållbarhet så har fåmansbolag ofta en fördel. Det är väl belagt i forskning att familjeföretag tenderar att vara väldigt långsiktigt och ta ett stort socialt ansvar. Det finns ofta starka värderingar, som inte bara handlar om att tjäna maximalt med pengar åt ägarna, i fåmansbolag. Jag är övertygad om att vi behöver företag där människor står i fokus och i många ägarledda företag upplever jag att så är fallet. Det står inte i motsats till lönsamhet; tvärtom är det ofta det goda ledarskapet som leder till verklig, långsiktig framgång.

Läs mer om Annika Hall och hennes verksamhet. 


Ett koncept för att bli mer effektiv

När arbetet flyter på som bäst - ta en rast! På så sätt kan du bli mer effektiv, enligt Pomodoro-tekniken. 

Konceptet är väldigt enkelt: sätt en timer på 25 minuter. Jobba fokuserat tills den ringer, ta fem minuters paus. Repetera. 

Tomatformad äggklocka

Pomodoro är italienska för tomat och metoden har fått sitt namn efter en tomatformat äggklocka som den italienska upphovsmannen Francesco Cirillo brukade använda. 

Minnesmästaren Mattias Ribbing är en förespråkare av pomodorometoden. Han har vunnit tre SM-Guld i minne. 


Mer dagsljus att vänta framöver

Tillgången till dagsljus har stor betydelse för vår hälsa eftersom det styr viktiga funktioner i kroppen som sömn, stresstålighet och förmågan att lära nya saker.

En molning dag i november är det drygt 1 000 lux utomhus och bara omkring 300 lux inomhus. 

Majoriteten av svenskarna får för lite dagsljus och det gällers särskilt om man jobbar inomhus och tillbringar mycket tid framför skärmar. 

I Sverige är solstrålningen väldigt ojämt fördelad över året. Det totala ljuset fördelar sig enligt följande över årstiderna:

Källa: Arbetsmiljöverkets rapport "Dagsljuskrav och utblick på arbetsplatsen".


Nyheter och/eller uppdateringar?

Vad händer hos dig? Behöver din presentationssida uppdateras? Har du några nytagna bilder på dig, har du vidareutbildat dig, skrivit en bok eller fått in några nya uppdrag? Hör av dig till oss, så uppdaterar vi din sida och länkar till din företagssida: info@seniorkonsultdirekt.se 


En stjärna har lämnat oss

Den 5 december 2019, på sin egen namnsdag, lämnade fotograf Sven G Nilsson oss. Det är Svens fina naturbilder som vi har haft med i nästan varje nyhetsbrev. Han var aktiv in i det sista och hans sista hälsning var "Lev väl". Tack, Sven, vi lovar att göra vårt bästa för att följa ditt råd.

Snöstjärnor Fotograf: Sven G Nilsson
Snöstjärnor Fotograf: Sven G Nilsson

Seniorkonsult Direkt är ett rikstäckande nätverk av erfarna specialister som är företagare med minst tio års erfarenhet inom sin specialistkompetens. På seniorkonsultdirekt.se når du specialistkompetens snabbt.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du ingår i Seniorkonsult Direkt eller för att du har visat intresse för nätverket Seniorkonsult Direkt. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Sent with Get a Newsletter