Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

V 48, 2019

Nyhetsbrev

Välkommen till Hallands Släktforskarförenings nyhetsbrev! Vi kommer i fortsättningen att skicka ut snabba nyheter via e-post. Nyhetsbreven skickas till våra medlemmar samt till dom som har tecknat sig för utskicken. Mycket nöje med läsningen!


Nytt nummer av Hallandsfararen snart ute

Decembernumret av vårt medlemsblad Hallandsfarares Information är på väg ut till våra medlemmar. Läs här om lite av innehållet.
https://www.hallandsslaktforskare.se/2019/11/nytt-nummer-av-hallandsfararen-snart-ute/


DNA-café på torsdag

Vi träffas torsdagen den 28 november kl 18–20.30 i föreningslokalen under ledning av Gert Edbertsson. Det kommer att finnas tomma test-kit från FamilyTreeDNA för dig som funderat på att DNA-testa dig i släktforskningssyfte. Vi kommer att gå igenom hur och när du ska göra din beställning. Tomt kit kostar 75 kronor.
Vi tittar också på det nyligen introducerade släktträdet på FamilyTreeDNA ”myFamilyTree 2.0”.
Hur använder man verktyget ”INDIVIUAL MATCH FILTER” hos DNA Painter och varför?
Vi presenterar nyheter på Ancestry DNA och deras redovisning av DNA-resultatet.
Föranmälan via e-post info@hallandsslaktforskare.se eller tfn 035-128272. 40 kr/person, fika ingår. Välkomna!


Bokevent – skynda att fynda julklappar!

På lördag den 30 november är det dags för vårt bokevent i medlemslokalen. Det blir föredrag, boksignering, försäljning av loppisböcker, ”1729-böckerna”, Ingemar Rosengrens gårdsgenealogier, presentkort, medlemskap med mera. En förteckning över våra loppisböcker finns nu på vår hemsida men vi tar fortfarande gärna emot fler gåvor av loppisböcker inom området släktforskning, halländsk hembygd eller historia. Kontakta i så fall kansliet.
Våra fyra föreläsare kommer att finnas på plats under dagen för att även sälja och signera sina böcker.
Till bokeventet får vi ytterligare författarbesök, än de som tidigare annonserats. Sven Larsson, författare och historiker från Falkenberg och Helena Nordbäck, bloggare på Sveriges Släktforskarförbunds hemsida Rötter, kommer också att finnas på plats under dagen.
Fri entré. Vi bjuder på glögg och pepparkakor. Välkomna!
I samarbete med Gamla Halmstad och Vuxenskolan.


Julskyltningssöndagen

Söndagen den 1 december är det första advent och då är det också julskyltning i Halmstad city. På Akademibokhandeln på Storgatan kommer Hallands Släktforskarförening finnas på plats kl 14-18 för att ge tips och råd om släktforskning. Välkomna att besöka oss där! 

https://www.hallandsslaktforskare.se/2019/11/adventshelg-i-bokens-tecken/


Julklappstips – litet paket

Att få – eller ge – julklappar brukar de flesta gilla. Frågan är bara vad de ska innehålla. Vi kan tipsa om både stort och smått. Ett litet paket kan innehålla presentkort från Hallands Släktforskarförening. Ett eller flera! Vi erbjuder antingen presentkort på medlemskap i HSF under 2020 (värde 200 kr) eller en introduktionskurs i släktforskning (värde 500 kr). Kursen omfattar tre tillfällen (16/1, 23/1 och 30/1 kl 18-20) i föreningslokalen, begränsat antal.
Presentkorten finns med olika motiv.

Vi säljer presentkorten under vårt bokevent den 30 november men också via vårt kansli. 


Julklappstips – stort paket

Vill du hellre ge ett större paket? Då kan vi tipsa om våra ”1729-böcker”, dvs Hallands landsbeskrifning 1729. Nu finns bara delarna om Halmstad eller Laholm kvar, 150 kr/st. Köper du båda tillsammans med Landshövdingeberättelser från Hallands län 1705–1818 erbjuder vi ett paketpris på endast 300 kr.

https://www.hallandsslaktforskare.se/2019/08/unikt-tillfalle/


Släktforskar-café Kungsbacka

Välkomna till Släktforskar-café på ABF den 6 december kl. 14.00–15.30. Adress: Verkstadsgatan 14 Kungsbacka. Christer Arvidsson, Hallands Släktforskarförening, lär oss grunderna om textläsning i 1700-talsdokument.
Ta med dina egna frågor och funderingar om texter och din forskning. Ta gärna med egen dator. Anmäl att du kommer till Åke, eliasson.ake@icloud.com. Kostar 20:- inkl fika.


Information från DIS-Syd:

Besök gärna hemsidan https://dissyd.se/ 
Där finns alla kurser och DIS-träffar inlagda i Skåne, Blekinge och Halland.
Som medlem i DIS Syd får man också deras nyhetsbrev.


Välkommen att besöka vår hemsida där du finner ingången till vår Medlemsportal, information om kurser, aktiviteter och mycket annat matnyttigt inom halländsk släktforskning!


Läs tidigare nyhetsbrev här! Nyhetsbrev


facebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i Hallands Släktforskarförening eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.