Ett nyhetsbrev från Colombine Teaterförlag. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Tre pjäser för unga


Estrad Norr, Foto: Olle Melkerhed

VERSIONER  av Manda Stenström

 Versioner är en pjäs som undersöker gränserna mellan sanning, upplevelse, uppfattning och lögn. För medan de flesta är överens om att objektiva fakta finns och är viktigt att hålla sig till, sägs sanning ofta vara mer av en individuell, subjektiv upplevelse. Men hur pass olika kan två personer uppleva samma situation? När blir påståendet att vi har olika uppfattningar ohållbart? Och hur villiga är vi att ifrågasätta det vi vill ska vara sant?

Pjäsen inspireras av samtidspolitiska händelser, som blåljugande presidenter och spridning av ”alternativa fakta”, men utspelar sig mitt i vardagen i en liten stad. För hur påverkas våra tankar om vad sanning och lögn är, i en politisk tid där själva begreppet sanning tycks mer och mer uppluckrat?.”

Roller: 3 (1k, 2m) Språk: Sv  Publik: från 16 år, samt vuxna


VATTENHJULET  av Anders Duus

 William och Lucaz är två fjortonåringar som brinner för klimatfrågan. Däremot avskyr de varann. När de paras ihop i ett grupparbete om att försöka förändra sin vardag för att göra den mera miljövänlig utvecklar det hela sig till en aggressiv tävling. Vem kan förmå sin familj att göra mest? Är det viktigast att leva som man lär eller att försöka påverka andra? Spelar det nån roll alls vad en tonåring i Sverige gör? Snart krockar ung krass klarsyn med föräldrars livsval och själva hoppet sätts på spel.

Vattenhjulet är en pjäs om status, klass, svek och vår tids stora ödesfråga. Den har fem roller, men är skriven för tre skådespelare.

Roller: 3 (1k, 2m)  Språk: Sv  Publik: från 12 år


SÄG INGET TILL NÅGON  av Sofia Fredén

 ”DU SKALL VARA ÄRLIG” presenteras som enkel sanning, som om det var en lätt sak att vara. Men hur skall man kunna vara ärlig om ens pappa inte verkar kunna klara av ens ärlighet? Vad kan man säga och vem kan man prata med? Och hur gör man när man själv nästan spricker av alla hemligheter?

En lekfull & allvarlig pjäs om det komplicerade som kan hända när ett barn tar ansvar för sina föräldrar. Om hemligheter och lögner som uppstår när man som barn måste ta hand om de vuxnas känslor, då de vuxna inte verkar klara av det själva.

Spelas på turné för årskurs 5 och 6 under våren 2019.

Roller: 3 (1k, 2m)  Språk: Sv  Publik: från 11 år


Vill du läsa? Skriv så skickar vi!

Berit, Lena, Franka & Sara

 


Colombine teaterförlag, Gaffelgränd 1A, SE-111 30 Stockholm, tel: +46 (0)8 411 70 85/+46 (0)8 411 80 85, E-post:info@colombine.se, Hemsida: www.colombine.se

facebookhomepage

Du får detta nyhetsbrev eftersom du arbetar med scenkonst eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.