Nyhetsbrev med senaste nytt från nätverket ROS, Regional Omställning i Samverkan. Tipsa en vän
Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Framtidsstafetten

November 2019: Tack till alla som var medskapare av Framtidsveckan! Det ska vi fira med en fest den 20 november. Välkomna alla ni som gjorde Framtidsveckan 2019 möjlig och välkommen till alla er som vill vara med att verka för en hållbar framtid.

20/11 Framtidsfesten!

En kväll fylld med gemenskap, inspiration och framtidshopp!

Vi samlas och delar med oss av inspirerande exempel från både Framtidsveckan och annat klimatpositivt som pågår i länet, inklusive kulturinslag. Representanter från både kommun, Region och ideella sektorn deltar. Tillsammans laddar vi inför fortsatt omställningsarbete i länet!

ROS bjuder på vegansk linssoppa med bröd. Du som vill får gärna ta med något eget att bjuda på. Anmäl om du vill ha mat så snart som möjligt, senast 18/11 till ros.orebrolan@gmail.com. Ta gärna med egen sked och soppkärl.

Framtidsfesten affisch
Affisch finns på ROS-sajten

Kan du bidra med kortare musik/poesiinslag som passar under kvällen, eller har ett exempel på någon egen aktivitet eller projekt som du gärna vill berätta om? Meddela gärna planeringsgruppen på ros.orebrolan@gmail.com så kan vi lättare planera kvällen. 

Tid: ONSDAG 20 NOVEMBER 18.00-21.00
Plats: COOMPANION, RUDBECKSGATAN 26, ÖREBRO

Varmt välkomna till en kväll fylld med inspiration och framtidshopp!

Fortlöpande information kommer att finnas på örebrolän.omställning.net.

29/11 Global Climate Strike

Vi var många som manifesterade den 27 september. Hur många kommer vi vara på Klimatmarschen den 29 november? Välkommen att ta del av gemenskapen för en hållbar framtid. På Facebook kan du läsa om eventet.

När klimatkrisen kommer - broschyr

Inom kort kommer den här broschyren släppas och erbjudas till våra folkvalda som ett stöd för att trygga allas vår framtid.

"Två av tre svenskar känner oro för klimatförändringarna eftersom de utgör ett reellt hot mot vår säkerhet, frihet och demokrati. Den här broschyren ska hjälpa dig att bli bättre på att förstå hur allvarligt vårt samhälle kommer att drabbas av klimatkrisen, om vi inte vidtar nödvändiga åtgärder snarast."

Broschyren ger dig också hopp och strategier för att motverka denna förödande utveckling.

Andra tips & arrangemang

Vill du anmäla in ett arrangemang till vårt nyhetsbrev? Mejla till  ros.orebrolan@gmail.com.

Blandade surftips

Tillsammans mot ett globalt avtal för natur och människor. Nordiska samarbetet.

Så ser framtidens hållbara energisystem ut. Naturskyddsföreningen.

Så får barn bäst kontakt med naturen. Extrakt. 

Vi måste börja tänka cirkulärt kring IT. Aktuell hållbarhet.

Vad kan få fler att välja vego? Extrakt.

Drömmen om den gröna muren i Afrika. Omvärlden.


Detta nyhetsbrev kommer från nätverket Regional Omställning i Samverkan (ROS).

ROS består av aktörer i Örebro län som vill lyfta fram hållbarhetsfrågorna och genom lokala initiativ bidra till en regional omställning. Sedan 2013 har representanter från Hela Sverige ska leva Örebro län, Naturskyddsföreningen Örebro län, Örebro läns bildningsförbund, Coompanion Örebro, Omställning Örebro, Omvända vär(l)den och Framtiden i Våra Händer samarbetat med akademi, offentliga, ideella och privata aktörer under paraplyet ROS. Från 2019 är även representanter från ABF, Medborgarskolan och JAK med i nätverkets arbetsgrupp.
För kontakt, mejla ros.orebrolan@gmail.com

Starta en prenumeration på Framtidsstafetten. Tipsa en vän

ROS finns på Facebook och på en egen webbplats örebrolän.omställning.net.

facebook

Du får Framtidsstafettens nyhetsbrev eftersom du ingår i vårt nätverk, tidigare fått info om Framtidsveckan eller för att vi tror du är intresserad av vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.