Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Fredagen 1:a november

Nyhetsbrev #höst

Tiden går fort när man har roligt

Nyss var vi Boskataskolan och workshopade med elva 9-åriga Passionistor, knappt hinner man blinka så står vintern i antågande. Mycket har hänt de senaste månaderna och mycket är det som komma skall.

Här kommer en uppdatering om vad som är på gång i Passionista, vad som har hänt sedan sist, samt tips och omvärldsbevakning inom vårt område.

Ett av Passionistas viktigaste uppdrag handlar om att inspirera och motivera unga tjejer att använda sin passion som drivkraft för att skapa nya innovations- och yrkesområden, och med enkla medel tillhandahålla verktyg och metoder som väver in teknik och digitalisering i detta förhållningssätt.

Hands on - workshops

Under projektets operativa fas har vi anordnat event för att skapa plattformar och miljöer där vi praktiskt jobbar med innovation och idégenerering för att gå från tanke till handling.

Mellan april och juni har Passionistas projektledarteam fokuserat på att möta målgruppen och arbeta agilt med konceptet och metodiken genom workshops och event. Dessa har genomförts i Gällivare i samarbete med ”Face of Gällivare” (tjejer 15-18 år), Kiruna i samarbete med ”Kirunabo - InnovationsLAB Kiruna” (tjejer 15-18 år), Jokkmokk på Lapplands Gymnasium (tjejer 17-18 år), Luleå på Boskataskolan (tjejer 9-10 år) och vid ett läger som anordnades av SISU idrottsutbildarna (tjejer 15- 18 år).

Vi har totalt jobbat med 72 Passionistor i olika workshops i Norrbotten, projektet har därmed även överskridit målet som var satt till 50 personer! 🎊

Passionista changemakers

Den 28 oktober i Pajala bjöds beslutsfattare, näringsliv och föreningar in för att samtala med ungdomar och ta fram en handlingsplan för hur dom kan jobba för att framtidssäkra sina verksamheter för framtidens arbetsmarknad ur ett Passionista-perspektiv. I samarbete med Pajala kommun faciliterade vi dagen och fortsätter nu utveckla vårt kommande koncept som vi kallar för "Passionista Changemakers".

 

Nationellt nätverkande i Almedalen

En del i projektet är att bana väg för Passionistas framtid och sprida fenomenet nationellt. Almedalen såg vi som ett perfekt tillfälle att synas på och bygga opinion. Passionista anordnade ett seminarium med ett panelsamtal i Region Norrbottens monter (en av våra huvudfinansiärer) på Almedalsveckan 2019.

Syftet med panelsamtalet var att samla relevanta aktörer för att diskutera samhällsbehovet av nya yrkeskategorier och en arbetsmarknad/civilsamhälle som kräver individer som är multikompetenta, entreprenöriella och självförverkligande. Och inte minst ge konkreta tips och råd för att möjliggöra för Passionistas i sin verksamhet, och på så vis också tillgodose framtida generationers kapaciteter.

Med ett lyckat panelsamtal, fullsatt publik och peppade paneldeltagare i bagaget tog vi sedan några veckors sommarvila.

Vår närvaro under Almedalsveckan genererade många nya intressanta kontakter för framtiden, vi kunde i skarpt läge även konstatera att det nationella behovet är ett faktum och att Passionista-konceptet är efterfrågat – inte bara nationellt utan globalt (!)

Omvärldsbevakning & tips

Demokratibygget – Rustar barn och unga med kunskap och verktyg för delaktighet i det demokratiska samhället.

Bredda Bilden - Bildbank för att komplettera bilden av vad teknik är och vilka som jobbar inom teknik och industri.

Social Innovation Summit - Sveriges årliga konferens för social innovation.

Tekla festivalen– En teknikfestival för tjejer 11-15 år som arrangeras av KTH i samarbete med Robyn. Syfte att testa av teknik och lära känna andra teknikintresserade tjejer.

To be continued

Avslutningsvis avrundar vi höstens nyhetsuppdatering med att förkroppsliga fenomenet med en Passionista-film.

Sprid, dela eller bara njut.

I november avslutar vi årets projektomgång, skriver projektrapport och samlar våra ägg i korgen för 2020. To be continued ⚡️⚡️⚡️⚡️

Besök vår Passionista-webb eller följ oss i våra sociala kanaler

facebookinstagramhomepage

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Sent with Get a Newsletter