Nyhetsbrev November!

Hej kära Syvänner!

Höst, kan ju vara så vacker med klar luft vackra färger och strålande sol. Men det kan också vara kallt blåsigt och regna på tvären. Man får helt enkelt ta reda på dom vackra dagarna. Det har ju regnat en del vilket betyder att det finns trattkantareller i skogen nu. Det gillar vi. Lite frost tål dom, det är bra. Går nog att plocka hela november hoppas jag.

Vi har en mycket glädjande nyhet att berätta. Vi har fått ny föreståndare i vår Coop butik. Nu får vi lämna in postsäcken där igen. Slipper åka 4 mil och för att lämna den. Det undelättar vår tillvara enormt. Vi tackar för allt stöd vi känt från brevbärare och kassapersonal på företagcentrum. Givetvis för insällningen gentemot oss av ny föreståndare också.

Följande gäller nu. Vi bryter och kollar konton tidigast kl. 11.00 varje dag. Säcken måste lämnas in kl. 13.00 så alla swish och överföring som syns 11.00 postas då. bankgiroinsättningar syns först ca. 16.00 så då postar vi dagen efter.

Kl. 11.00 gäller för DHL tisdagar och fredagar.


Månadens vara November. Vi går in i den mörka årstiden. Då är reflexer är viktigt. Så det fick det bli. 15mm bred rips med reflex i 4 klassiska färger. svart, röd, neonorange och neongrön. Vi har sålt ganska mycket 15mm rips med reflex under åren. Så vi vet att den är användbar för många. Passar på det mesta. Hundselar, barn- och vuxenkläder, väskor och barnvagnar osv. Vi har en ny leverantör som lindat 5m buntar åt oss. Vårt tidigare pris för 5m var 110:- I november köper du 5m för 49:-(vårt nya ord. pris är 79:-/5m)


Snart är det jul igen. Vi har en massa trevliga julklappstips på gång. Vi kommer att göra ett utskick med julklappstips när vi fått "ordning" på allt. Men adventskalendrar med sybehör kan inte vänta. Antalet är begränsat så vänta inte om du är intresserad.

Priset är samma som förra åren. 298:-

Man får gilla adventskalendrar fast man är vuxen :)


Jag har känt att man kanske borde ha alla Coats/Astra nyanser när jag trådmatchar. Det finns 480 men så många har vi inte plats för i vår trånga butik. Men 15 hyllmeter coats lådor har vi bestämt oss för att ha. Så ett helsortiment innehåller 182 rullar numera. Nya färger.


Det finns lite smått och gott också som du måste kika på.

Jutesnören, handmade etiketter, dekorationsrosor, cocosknappar, blommiga stora knappar, nya 15mm karbinkakar, mönstrad resår, snäppspänne med visselpipa och lusekoftaspännen. Länkar finns från startsidan.


Som jag brukar, lite om oss själva också

Det händer så mycket viktigt i vårt liv just nu. Man hinner inte riktigt med i svängarna. Vet inte vad som känns viktigast men börjar med äldste person.

Nu har vi en doktor i familjen.

Grattis Lina ! Mamma och pappa är så stolta.


Sen ska lilla Ted få ett syskon. Så jättekul!!

5 barnbarn, börjar känna mig som en super mormor.

 


Alla som syr åt sina barn får uppleva att barnen säger "jag vill ha köpta kläder som alla andra" Vanja som börjat förskoleklass har kommit dit nu. Vi var på besök när paketet med köpta kläder kommit. Vanja var eld och lågor och ville ha modevisning. Hon la stora kuddar som Catwalk vi fick sitta på stolar bredvid. Mormor hängde på och agerade pressfotograf. Så rolig idé. Lillebror fick vara med lite grann. Bjuder på ett litet collage.


Vi bodde några dagar i Linköping under disputationen. Bostadsrättsföreningen har ett rum man kan hyra. Liten okänd figur kom och kollade på morgonen om vi vaknat.

 

Vem var det då? Jo en liten Selma som väntade på att mormor och morfar skulle komma in.


Ni vet "vad hjärtat är fyllt av talar munnen". Det kanske verkar som det bara finns barnbarn i min tillvaro. Jag har faktiskt lite intressen också. Jag har en vän Helena som korsar mina intressen/vägar på flera plan. Vi har haft barn i samma klass sen förskolan. Helena delar med sig av vegatariska recept. Vi har nämligen båda barn som valt att vara vegitarianer. Vi delar syintresset, vi delar trädgårsintresset och vi delar intresset för stearin.

Hon gör spisrosor att tända brasan med. Jag tycker att dom  nästan är för fina för det.

Jag gjuter rustikljus

och blockljus.

Fast det går inte så bra för mig. Ljusen smälter för fort. Benny säger att jag har "inavel" i min ljusmassa. Jag smälter om det som finns kvar av mina kraschade ljus. Här kommer Helena in. Jag rensade i vårt hallonland tog bort massa skott så det inte blir för trångt nästa år. Vill ju ha snygga rader. Vi har 4 olika sorters Hallon. Som turats om att bära frukt sen mitten av juni till mitten av oktober. Jag gav bort ett gäng plantor till Helena och hennes man Lasse. Som tack kom dom med en halv säck ljusstumpar. Vilket byte!!

 

Kraschade Ljus

Ljusstumpar i massor.

Nu kan jag genomföra mitt test med helt nya stumpar.

Jag tror jag måste använda ännu tunnare vekar än rekomenderat. har redan gått ner ett hack.

Rekomenderat till blockljus är grovlek 12 jag har använt grovlek 10 men kommer att testa med grovlek 8.

Rekomenderat till Rustikljus är grovlek 10 på bilden har jag har använt grovlek 8 men kommer gå ner till grovlek 6.

Grovlek 6 är avsedda för julgransljus. Funkar inte det ger jag upp. Visserligen finns vekar grovlek 4 avsedda för tårtljus men det känns inte rimligt. Jag testar och återkommer. Gjuta ljus är trevligt pyssel. Att tända ljus den mörka årstiden är ett måste för mig.

 


Till sist!

 Mätt i magen och

gräddsås i håret.

Ha det gott!/ Bibbi