Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

INFORMERAR NR 7 31 OKTOBER 2019

Skånes Fotbollförbunds Nyhetsbrev


SKÅNSKA MÄSTARE 2019

Årets DM i fotboll är till ända och vi skickar grattis till årets Skånska Mästare!

Damer seniorer : Eskilsminne IF. Herrar seniorer : Malmö FF. 

Herrar juniorer : Kristianstad FC.


DUT FÖR FLICKOR 15-16 NOVEMBER I VÄXJÖ

Skånes FF:s Flickor födda 2003 spelar gruppspel i Distriktslagsturnering Cup Kommunal i Växjö den 15-16 november. Det är en trelagsgrupp där gruppvinnaren går till slutspel och grupptvåan spelar kvalmatch mot en annan grupptvåa.

Fre 15/11 18.00 Småland-Skåne

Lör 16/11 14.15 Skåne-Blekinge


EXPONERA ERA SPONSORER I MIN FOTBOLL APPEN

Appen Min Fotboll är ett verktyg utvecklat för spelare, ledare, föräldrar och andra supportrar ute i era föreningar, och är därmed en fantastisk möjlighet att få uppmärksamhet kring era bredd-, barn- och ungdomsmatcher. Ni som förening har dessutom möjlighet att ge era sponsorer och partners exponering i appen, vilket kan innebära en bra inkomstkälla. LÄS MER


DAM- OCH FLICKTRÄNARUTBILDNING I ESLÖV

Skånes FF bjuder in till höstens fortbildning för Dam- och flicktränare i Eslöv den 19 november! Det blir fortbildning med den allsvenska sensationen Vittsjö GIK:s A-tränare där Tomas Mårtensson och Stefan Ekstrand leder ett praktikpass och berättar om den gångna säsongen i Damallsvenskan och kommande utmaningar. Naturligtvis blir temat "så här spelar Vittsjö". 

Inbjudan och anmälningsblankett finns HÄR

 


UTBILDA FÖRENINGENS LEDARE

Utbildade tränare och ledare är viktigt för att kunna bedriva en bra barn- och ungdomsverksamhet. Tränarutbildning C, Tränarutbildning B Ungdom och Målvaktstränarutbildning C kan arrangeras av föreningen på hemmaplan. Ni kan dessutom söka bidrag via Idrottslyftet för att delfinansiera utbildningen. LÄS MER.

 


LÅNA FOTBOLLSSARG FÖR 3 MOT 3 SPEL

Tillsammans med våra samarbetspartners i vårt nätverk ”Skånelaget” erbjuder vi alla fotbollsföreningar möjligheten att kostnadsfritt låna vår gemensamma fotbollssarg. Fotbollssargen har måtten 10x15m, kommer med 2 tillhörande mål, superenkel att sätta upp och är anpassad för de nationella spelreglerna för 3 mot 3 spel. Vid intresse av att låna fotbollssargen, eller vid eventuella frågor, kontaktar ni Pernilla Nilsson, pernilla.nilsson@skaneboll.se


FÖRBEREDANDE HALVDAG INFÖR ATT BARNKONVENTIONEN BLIR LAG 2020

Bris tillsammans med idrottsrörelsen kommer hålla en unik förberedande halvdag inför att barnkonventionen blir lag 2020, den 23 november 09.00 – 12.00 i Malmö. Det kommer bjudas på föreläsningar, panelsamtal och konkreta verktyg och metoder för att alla med koppling till barn- och ungdomsidrotten ska känna sig trygga inför detta. Konferensen är kostnadsfri och det bjuds på fika. Anmäl dig innan 13 november LÄS MER

 


FUTSAL DOMARUTBILDNINGAR

Från och med nu går det bra att boka våra Futsal-instruktörer för utbildning av era barn och ungdomsdomare i Futsal. Instruktörens arvode på 700kr + resa bekostas av föreningen.

Utbildade barn & ungdomsdomare kan döma upp tom P/F 14år.

För att se vilka våra aktuella Futsal-instruktörer LÄS HÄR.


PRELIMINÄRT FÖRSLAG SERIEINDELNING SENIOR

Skåne FF:s Tävlingsutskott (TU) har vid sammanträde den 30:e oktober fastställt ett första förslag till seriesammansättning av 2020-års distriktsserier för damer div.3-4 och herrar div.4-7. LÄS MER


SM FÖR FLICKOR 17 ÅR (F17) SÄSONGEN 2020

SM för Flickor 17 år (F17), säsongen 2020

Fri anmälan råder i tävlingen och utifrån de anmälningar som kommer in, skapas geografiskt indelade serier som sedan följs av ett slutspel.

Det finns ingen fastställd årsplan ännu, då vi behöver avvakta tills samtliga samlingar för flicklandslagen är fastställda. Preliminärt kommer årsplanen att se ut ungefär som 2019, dvs. seriespel april – september och slutspel i oktober. Länk till anmälan: http://fogis.se/anmalanf17. Sista datum för anmälan är 15 januari 2020.


FUTSAL - SERIESPEL

Till inomhussäsongen 2019/2020 kommer vi till start med 26 lag i seriespel i Futsal.

Damer seniorer, herrar seniorer, herrar juniorer, flickor 16 och flickor 15. En riktigt trevlig utveckling och vi önskar alla lagen lycka till!

Mer information om Futsal-serierna, spelschema m.m. finns på www.skaneboll.se.


DOMARE TILL TRÄNINGSMATCHER

Angående bokning av domare till träningsmatcher så är det viktig att föreningarna tar del av informationen HÄR


FAIR-PLAY STATISTIK

Skånes FF delar årligen ut s.k. "fair play" priser till de föreningar som ådragit sig minst gula och röda kort under säsongen. Gult kort (varning) =1p, rött kort (utvisning) = 3p samt avstängning från TK 3p/vecka. De tre framgångsrikaste föreningarna på dam- respektive herrsidan delar på ca 50.000kr i prispengar från Skånes FF. Prischeckar delas, efter beslut av Skåne FF:s styrelse, ut i samband med förbundets årsmöte i mars. Statistik från årets tävlingssäsong finns HÄR


DIPLOM OCH PLAKETTER

Diplom och plaketter efter avslutat seriespel

Förening som vinner sin serie för A- och B-lag får Skåne FF:s stora diplom.

I juniorserier, som avslutas på hösten, utdelas prisplaketter i valören guld till det segrande laget.

I barn- och ungdomsserier i tävlingskategorier 13 år och äldre, som avslutas på hösten, utdelas prisplaketter (guld/silver/brons) till första, andra och tredje laget. LÄS MER


FUTSAL - DISTRIKTSMÄSTERSKAP & SM

Futsal - distriktsmästerskap & SM-tävlingar

Skåne FF:s årliga distriktsmästerskap i Futsal spelas enligt följande: Distriktets platser i SM för flickor och pojkar 17 år fördelas efter resultat i DM-tävlingarna. Anmälan till Futsal-DM görs i Fogis. Sista anmälningsdag är söndagen den 10 november.

Mer information och inbjudan finns på; http://www.skaneboll.se/tavlingsverksamhet/futsal/

DM spelas i samarbete med Kristianstad FC i Kristianstad Arena, söndagen den 15 december

USM i Futsal spelas för fjärde året i rad i Skåne den 14-16 februari 2020. Slutspel och finaler i Helsingborg arena och Idrottens hus. I samband med slutspelet kommer även spelas Futsal-landskamper.

Mer information kommer inom kort på www.skaneboll.se och www.svenskfotboll.se.

 Obs: Inga Tävlingar för 15-åringar från och med detta året.


 

Skånes Fotbollförbund önskar dig

en trevlig och skön

Allhelgonnahelg.


Följ Skånes Fotbollförbund i sociala medier.Instagram, Facebook och Twitter.


(C) 2019 Skånes Fotbollförbund kansliet@skaneboll.se  

http://gantrack.com/subscription/unsubscribe/ Du får Skånes Fotbollförbunds Nyhetsbrev eftersom att du har en roll inom Skånes Fotbollförbund, Svenska Fotbollförbundet, övriga förbund, arbetar inom media eller i en förening. Om du tillhör en förening så ska du inte avsäga dig detta nyhetsbrev via länken utan kontakta din administratör i Fogis eftersom adresserna tas från Fogis inför varje nummer.