Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

V 44, 2019

Nyhetsbrev

Välkommen till Hallands Släktforskarförenings nyhetsbrev! Vi kommer i fortsättningen att skicka ut snabba nyheter via e-post. Nyhetsbreven skickas till våra medlemmar samt till dom som har tecknat sig för utskicken. Mycket nöje med läsningen!


Någon har sagt att november är grå och trist men inte för oss släktforskare! Läs här om allt som händer under den kommande månaden.


Släktforskarhjälp

– vem behöver inte det? Du vet väl att rutinerade släktforskare finns på plats för att hjälpa till på olika platser och tider i länet. Första måndagen i månaden erbjuder dessutom Allan Kvalevaag släktforskarhjälp med forskning i Danmark, Norge, norra Tyskland och Amerika. Nästa gång blir den 4 november i föreningslokalen. 


Arkivens dag

Den 9 november är det Arkivens dag över hela landet.
Läs här vad som händer i Halland. arkivensdag.nu.


Lilla Böslid

Du vet väl att Hallands Släktforskarförening sedan flera år tillbaka finns på Lilla Böslids julmarknad. Välkommen att besöka oss där, 15 - 17 november!


DNA-café

Torsdagen den 28 november kl 18.00–21.00 i föreningslokalen under ledning av Gert Edbertsson.
Föranmälan via e-post info@hallandsslaktforskare.se eller tfn 035-12 82 72. 40 kr/person, fika ingår.


Bokevent – fynda julklappar!

Boka den 30 november för att besöka vårt bokevent i medlemslokalen. Det blir föredrag, boksignering, försäljning av loppisböcker, ”1729-böckerna”, Ingemar Rosengrens gårdsgenealogier, presentkort, medlemskap med mera. Inför eventet tar vi gärna emot gåvor av loppisböcker inom området släktforskning, halländsk hembygd eller historia. Kontakta i så fall kansliet.  
Fri entré. Vi bjuder på glögg och pepparkakor. Välkomna!
I samarbete med Gamla Halmstad och Vuxenskolan.


Information från DIS-Syd:

Besök gärna hemsidan https://dissyd.se/ 
Där finns alla kurser och DIS-träffar inlagda i Skåne, Blekinge och Halland.
Som medlem i DIS Syd får man också deras nyhetsbrev.


Välkommen att besöka vår hemsida där du finner ingången till vår Medlemsportal, information om kurser, aktiviteter och mycket annat matnyttigt inom halländsk släktforskning!


Läs tidigare nyhetsbrev här! Nyhetsbrev


facebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i Hallands Släktforskarförening eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.