Vill du ta del av senaste nytt och kommande aktiviteter?

Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Västerås Science Park är möjliggörare

Genom Västerås Science Parks goda kontaktnät har Malin och Lisa från ABB Industrigymnasium, fått möjlighet att praktisera på Collaborative Center.

- Det är riktigt roligt att kunna möjliggöra gränsöverskridande projekt och aktiviteter, speciellt där gymnasielever och studenter får samverka kring näringslivsrelaterade utmaningar och tekniker, säger Peter Barkenskiöld, Affärsutvecklare Västerås Science Park.

Läs mer >>


Finansdepartementet besökte
Västerås Science Park

Västerås Science Park är projektägare till samverkansprojektet Swedish Scaleups och fick därför besök av Finansdepartementet den 27 september. Syftet var att presentera projektet som är finansierat av EU pengar.

Läs mer >>


För en framgångsrik Region

I senaste utgåvan av tidningen Framgång Västmanland, kan du bland annat läsa om hur Handelskammaren kan hjälpa din organisation genom deras Relocation Service, om Epiroc Drilling Tools som levererar från Fagersta till hela världen och om RA-gruppens utveckling.

Framgång är ett samarbete för en framgångsrik region i partnerskap mellan Västerås Science Park, Handelskammaren Mälardalen, Västerås Marknad & Näringsliv AB, Bonnier och VLT.

Läs mer >>

Epiroc Drilling Tools levererar från Fagersta till hela världen

Fagersta har en lång industrihistoria som dominerats av Fagersta bruks ståltillverkning. Under andra hälften av 1900-talet kom bruket att delas upp i flera globala företag. Ett av dessa är Epiroc Drilling Tools AB med huvudkontor i Fagersta som är världsledande med sin teknik inom borrverktyg inom gruvindustrin.

Läs mer >>

Mångfalden har varit viktig för RA Gruppens utveckling

Elbranschen har under en länge tid haft svårigheter med sin kompetens- försörjning. RA Gruppen från Västerås har hittat ett framgångskoncept genom att våga rekrytera bredare och satsa på mångfald. De ser en breddad rekrytering som en viktig överlevnadsfråga för hela elbranschen.

Läs mer >>


D-Rail vinnare i europeisk innovationstävling

I stark konkurrens med andra företag vann Järnvägsklustrets medlemsföretag D-Rail pris för mest innovativa SME vid ERCI Innovation Award på EXPO Ferroviara i Milano.

Läs mer >>


Real Heart erhåller stipendiebidrag om 500.000 SEK

Stiftelsen familjen Nils Winbergs fond har beslutat att tilldela Scandinavian Real Heart AB ett stipendiebidrag om 500 000 SEK. Bidraget kommer att användas till att etablera ett svenskt blodtestlaboratorium tillsammans med Karolinska Institutet.

Läs mer >>


Ny VD utsedd för Softgear AB

Softgear AB, en ledande aktör inom digitalisering med spetskompetenser inom såväl AR/3D, IoT, AI, e-handel och applikationsutveckling. Styrelsen har utsett Pontus Bernhardsson som bolagets nya VD, i vilken roll Pontus tillträde 2 september 2019.
Pontus har en gedigen bakgrund från industrin, där han senast innehaft en roll som Head of Sales and Operations Excellence at Siemens, Building Technologies.

Läs mer >>


Har du något att berätta?

Vi är stolta över våra medlemmar och hjälper gärna till att sprida era nyheter. Händer det något spännande i ert bolag, som ni vill berätta om? Skicka några korta rader eller ett pressmeddelande till jenny.widetjarn@vasterassciencepark.se


Att göra affärer i USA

Datum: 6 november
Tid: 08.00-12.00
Plats: expectrum, Västerås

Regional exportsamverkan Västmanland bjuder in dig som är nyfiken på den amerikanska marknaden till ett seminarium.

Mer information och anmälan >>


HUB2019

Datum: 6 november
Tid: 08.30

Plats: ACC, Västerås

Ledande rös­ter och be­sluts­fat­ta­re de­lar med sig av sina vik­ti­gas­te in­sik­ter kring ett håll­bart ener­gi­sy­stem och den glo­ba­la struk­turom­vand­ling som svenskt nä­rings­liv ge­nom­går. Välkommen till Energikonferensen HUB2019!

Mer information och anmälan >>


Frukostklubben

Datum: 12 november
Tid: 07.30-09.00
Plats: Konserthuset, Västerås

En trivsam morgonkick för det företagsamma Västerås. 

Mer information och anmälan >>


Framtidens Järnväg

Datum: 12 november
Tid: 08.00-11.00
Plats: expectrum, Västerås

Järnvägsklustret bjuder in till Frukostmöte om Framtidens Järnväg.

Mer information och anmälan >>


Hållbarhet i styrelserummet

Datum: 12 november
Tid: 11.30-13.00
Plats: Almi, Västerås

Almi Mälardalen och StyrelseAkademien Mälardalen bjuder in till ett seminarium om Hållbarhet i styrelserummet. Hållbarhet är idag en av de viktigaste frågorna för företag för att säkra en lönsam och uthållig konkurrenskraft!

Mer information och anmälan >>


Rådslaget 2019

Datum: 15 november
Tid: 08.00-12.00
Plats: expectrum, Västerås

Västerås växer och är attraktivt! Nya företag väljer att etablerar sig här, befintliga expanderar och nya branscher utvecklas. En stads attraktionskraft påverkar hur vi lever, verkar och bor. Som företagare har du en viktig roll i Västerås utveckling och attraktionskraft. Du bjuds in till det årliga Rådslaget - en förmiddag fylld med inspiration, erfarenhetsutbyte och diskussioner om hur vi tillsammans utvecklar Västerås!

Mer information och anmälan >>


Framtidens flexibla robotautomation

Datum: 19 november
Tid: 07.15-09.00
Plats: expectrum, Västerås

Automation Region bjuder in till Frukostmöte om robotautomation.

Mer information och anmälan >>


Västerås Science Park
expectrum, Kopparbergsvägen 10
722 13 Västerås

Telefon: 021-490 02 60 | E-post: info@vasterassciencepark.se 

facebooklinkedinyoutubehomepage

Nyhetsbrev nr 9 - 2019
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.