Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Ewa Wigenheim - Professionell livscoach. Föreläsningar - webbkurser - retreater.

Vattna inte rädslan - då växer den!

Tänk att du har två plantor. Den ena ger du vatten, uppmärksamhet och näring. Den andra får ingenting. Vilken frodas bäst? Naturligtvis den du fokuserar på.

I dessa tider får oro, ångest, rädsla, förbud och tvång all vår uppmärksamhet! Och ju mer vi vattnar dessa känslor desto mer oro skapar det - i alla delar av våra liv! En negativ energi ligger som en tung filt över hela tillvaron. I denna artikel vill jag inspirera dig att vända trenden - och du kan göra mycket mer än du tror!

Tänk dig att du står i ett rum med hundra människor där det är totalt mörker. Du ser ingenting, inte ens personen bredvid dig. 
- Hur ska vi få bort mörkret, säger någon? 
- Jag vet, hörs en annan röst - vi tillsätter mer mörker!
Låter det som en smart idé? Nej, mörker kan man inte få bort med mer mörker. Men tänder en enda person i detta rum ett ljus. Då lyser ljuset upp alla. 

Så fungerar energi. Tillsätter vi ljus energi, så försvinner det mörka. Dvs genom att börja odla positiva känslor, tankar, beteende så kommer den goda energin att sprida sig till alla och göra livet bättre - i det dystra! Det kommer även att sprida sig till din familj, dina vänner, grannar, alla! Du behöver inte ens vara i samma rum! Det är nämligen så finurligt att alla levande varelser på jorden är sammankopplade energimässigt. Den inställning du väljer att ha, den energi du väljer att alstra, sprider sig till alla. 

Negativ energi trycker ner, positiv energi lyfter upp. Rädslan kommer döda fler än viruset. Ingen har dock dött av ett gott skratt!

Kanske du inte tror på detta med energi? Att den frekvens du skickar ut inte påverkar andra så mycket?
Ikea gjorde för några år sedan ett experiment där man lät skolbarn mobba en växt under 30 dagar. Samtidigt fick en likadan växt ta emot komplimanger i lika många dagar. Växterna sköttes på exakt samma sätt när det kom till miljö, bevattning, näring och ljus. Du ser själv resultatet i bilden nedan. Barnen rörde inte växterna - så tror du på detta med energi nu? 

Därför är din inställning superduperviktig för att mildra konsekvenserna av allt detta som sker. Så länge vi är slavar under rädslan kommer vi bara dras ner i ett mörkare och mörkare hål. Vägra det och lyft blicken mot den blå himlen istället och fyll på med så mycket positiv energi, komplimanger, glädje och framåtanda du bara kan. 

Så var noga med vad du fokuserar på - göd livet med glädje, kärlek, hopp, längtan, framtidstro, omtänksamhet, tolerans, ödmjukhet, tacksamhet...det kommer att hjälpa dig, men inte bara det, då blir du också en tillgång för världen! De kommer t o m att känna av det i Italien - för vi hänger ju energimässigt ihop!!!

Av positiva aktiviteter blir du både starkare och mer motståndskraftig och du kommer må så himla mycket bättre när den där filten av kollektiv negativ energi lyfts av. Du kommer också få tillgång till din kreativitet som hjälper dig hitta nya lösningar på det som kanske försvunnit nu.

Du är den viktigaste personen i ditt liv. Du har ett ansvar för ditt eget liv! Du har också ansvar för vilka val du gör. Så var vill du vara? Nere i mörkret eller uppe i ljuset! Jag säger inte att det är lätt - men det går!

//Ewa


10 sätt att vattna välmåendet!

Dessa råd är särskilt viktiga för dig som kanske blivit av med jobb eller drabbats på andra sätt av detta skitvirus! Låter du sinnet tas över av oro och ångest så blir du förlamad. Positiv energi i sinnet ökar lösningsförmågan. Du har allt att vinna på en god inställning! Och du som inte är drabbad lika hårt, hjälp andra genom att fyll ditt liv med bra energi! Vi hänger ju alla ihop energimässigt som jag sa!

1. När du väljer serier eller filmer att streama - välj roliga, upplyftande, härliga som får dig att må bra. Spar de mörka där folk dödar varandra till senare - det är viktigt nu!

2. Solen skiner fortfarande, våren stannar inte upp för att människor gör det! Gå ut i solen, lägg dig i en glänta och ta del av naturens energi. Där har ingenting förändrats. 

3. Titta inte så förbenat mycket på nyhetsrapporteringar. De sprider bara oro. Du kan inte göra något åt varenda ny rapport som kommer. Det räcker att hålla dig uppdaterad på de rekommendationer som ges. Koncentrera dig hellre på det du faktiskt kan påverka. Dvs dig själv!

4. Sprid inte skrämselpropaganda på sociala medier - och läs det framför allt inte. Det mesta är inte ens sant. Det finns massor av goda nyheter om Corona. 

5. Skratta hellre åt de som hamstrar toapapper än irritera dig. Irritation och ilska drabbar bara den som känner dessa känslor. Dvs dig själv om du känner så, och inte vill du väl göra dig själv illa?

6. Tycker du det är jobbigt att var hemma? Vad bra då behöver du antagligen lära dig avkoppling och återhämtning. Så utnyttja tiden till att lära dig meditera! Det finns massor av filmer på Youtube!

7. You´ve been given the gift of time! Wow...hur många gånger har du inte klagat på tidsbrist? Om du jobbar hemifrån så har du ju alla möjligheter att ta tag i de där surdegarna som ligger och drar energi. Du har ju ingen restid nu! Städa i hörnen och rensa ut - du mår så himla bra efteråt. 

8. Ge något gott till varje person du möter eller pratar med. En komplimang, medkänsla, förståelse, det kan faktiskt räcka med en god tanke. Och detta gäller även sen! Att ge är att få och väcker väldigt fina endorfiner!

9. Tänk över allt du är tacksam över! Jag vet att många förlorat mycket nu, men det hjälper kreativiteten att fokusera på tacksamhet. Då kommer också nya lösningar. Ängslan och ångest förlamar nämligen. Och du har tusen och åter tusen saker att tacka för. 

10.  Tänk att även detta kommer att blåsa över. Vi kommer inte att vara isolerade för evigt. Samhället kommer att komma igång. Och även om det blir många svåra konsekvenser så är jag övertygad om att det kommer mycket gott ur detta också. Så ha framtidstro! Det löser sig! Du löser det! Och när du nu börjar fylla din kropp med positiv energi kommer det hända magiska saker. Vänta bara och se :)

Puss på dig, fast på 1,5 m avstånd då... 
//Ewa


OM EWA WIGENHEIM: Föreläsare. Livscoach.Kursledare.

Jag arbetar med inre hälsa och hjälper människor, privat och på företag, att hitta den de verkligen är. Vet vi vilka vi är blir vi bra på det vi gör. Föreläser, håller kurser och samtalar som certifierad livscoach. Mina tjänster är för dig som individ oberoende om vi ses i din roll som privatperson eller som ledare eller medarbetare. www.wigenheim.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.