Pressinformation från Wexthuset. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Välkommen till Wexthuset

Wexthusets frönyheter 2020

Wexthuset erbjuder rekordmånga nyheter inför odlingsåret 2020.

-Vi satsar på blommor för pollinerande insekter och bladgrönsaker och groddning för att odla ätbart året runt, berättar Lena Ljungquist, VD för Wexthuset.

Här presenteras ett litet urval av 2020 års nyheter. Högupplösta bilder laddas ner här. Välkommen att botanisera på www.wexthuset.com bland drygt 2 000 fler frösorter och allt roligt som hör odling till.

För våra pollinerande vänner

Kornvallmo 'Amazing Grey'/'Amazing Blue'
En unik, fantastiskt vacker vallmoblandning med vintagedova färger i gråblått. Ovanligt små blommor, fantastiska till buketter. Riklig blomning. Självsår sig från vackra, chokladbruna frökapslar.

Röllika 'Cerise Queen'

En ovanlig färg på en mycket vacker röllika. En lättodlad blomrik, härdig perenn som attraherar pollinerare. Täta blomsamlingar gör den till en fin snittblomma som kan torkas. Blommar redan första året.

Opievallmo ’Maanzaad’

Rätta vallmon för den som vill använda fröna i mat och bak. Lättodlad och anspråkslös. Den ljuva blomningen följs av vackra frökapslar. Låt dem stå kvar och bli bruna, då är fröna mogna att skörda och man hör hur det rasslar inuti kapseln.

Rosenskära 'Carriola'

En av de bästa sommarblommorna med lång, riklig blomning på stadiga sjtälkar. Underbar bukettblomma, lättodlad och attraherar pollinerare. Vackert, finflikigt bladverk. Trivs i rabatt och utekruka. Självsår sig om blommor lämnas att bilda frökapslar.

Blomstermix för pollinerande insekter

En lättodlad mix av färgstarka sommarblommor. Särskilt utvalda för att attrahera pollinerare. Direktsådd på odlingsplatsen. Ett soligt läge med väldränerad jord är idealet, liksom pallkrage eller stora krukor på balkong eller uteplats.

Zinnia 'Zinderella'

En häftig zinnia i läckert magentarosa. Lättodlad, vacker sommarblomma som ger fägring hela sommaren. Zinnior är populära bi- och fjärilsväxter och underbara i buketter. Passar i både kruka och rabatt, gärna i kökslandet.

Två pangnyheter för kökslandet

Sparris ’Connovers Colossal’

En engelsk, omtyckt sparris. AGM-belönad, Award of Garden Merit, en åtråvärd utnämning som utnämns av brittiska Royal Horticultural Society till särskilt odlingsvärda sorter. Mjälla, läckra sparrisar skördas när de är minst lillfingertjocka. Sparrisplantan blir mycket gammal och ger mer och mer med åren. Gödsla gärna med gräsklipp, tång och växtrester för fina skördar.

Bindsallat 'Intred'

En mycket vacker, roströd bindsallat. Kallas också romansallat och cossallat. Favoritsallat i Sydeuropa och Mellanöstern. Högresta, krispiga, rödbladiga huvuden med söt smak. Namnet syftar på att huvudena sluter sig upptill, vilket gör att de inre bladen blir extra mjälla. Köldtålig. Bilden visar unga plantor som också kan skördas innan de sluter sig upptill.

Krukväxter med historia

Wexthuset har en lång tradition av att erbjuda ovanliga, spännande krukväxter - både som sticklingar och frön. Flera utrotningshotade arter har räddats tack vara botanisternas samarbete med fröfirmor. Vi har därför flera spännande sorter från World Botanics. Här hittar du vårt sortiment av frön till krukväxter.

Te, Camellia sinensis

Originalet och ursprungsarten till världens teplantager. Odlas hos oss som krukväxt. Bladen är kraftiga, blanka och mörkgröna. Blommorna vita till gulvita. Låt plantan gärna stå ute under de varma månaderna men skyddad från gassande sol.

Mexikansk kottepalm, Dioon edule

En häftig palm som härstammar från Mexikos urskogar som fanns långt innan dionsaurierna trampade runt på jorden. Kottepalmerna hör till jordens äldsta fortfarande levande växter. Denna art kan bli 2 meter hög, men växer långsamt och är frostkänslig.  

Vi hoppas alla finner vad de söker i vårt stora frösortiment som du finner här.

www.wexthuset.com hittar du också alla tillbehör som näring och Nordens största sortiment av växtlampor. Hör av dig om du behöver material som bilder på något annat trevligt från vår trädgårdsbutik.


Vänliga hälsningar

Karin Elmberg

Trädgårdsredaktör, presskontakt.


www.wexthuset.com

karin.elmberg@wexthuset.com

Tfn: 08-22 50 80 /  +46 8 22 50 80

Direct: 070-2929595 / +46 70 2929595

Wexthuset är ett ledande företag inom e-handel för odling och trädgårdsprodukter. Vi har flera egna agenturer från internationella kvalitetsmärken som även återfinns hos våra återförsäljare och partners.

facebooktwitterinstagramyoutubegoogleplus

Vi reserverar oss för felskrivningar och slutförsäljning av våra erbjudanden.

Vi skickar detta till dig som vi tror kan vara intressad av att få nyheter och information från oss. Om du inte önskar fler utskick från oss, klicka här.