Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Rätt kompetens en framgångsfaktor

Rätt kompetens är nyckeln till framgång oavsett om det rör sig om ett globalt bolag, en ideell organisation eller inom familjen för att få igång den nya datorn. I det här nyhetsbrevet berättar Bart Geraards på Volvokoncernen hur de genom internationell kompetens bygger en starkare organisation där färdigheter och kunskap utnyttjas på bästa sätt. 

Kompetensen hos alla som deltog på Utlandssvenskarnas parlament resulterade i att vi nu har uppemot 30 olika resolutioner som ligger till grund för vårt påverkansarbete. Det breda spektrat visar verkligen på att en organisation som Svenskar i Världen behövs. För att jobba så systematiskt som möjligt har vi en dedikerad grupp inom styrelsen som ansvarar för att dessa frågor kommer upp på dagordningen hos berörda beslutsfattare och politiker. För utlandssvenskarnas röst i Sverige ska minsann höras!

I dessa Nobeltider passar följande uttryck som hand i handsken: ÄNTLIGEN! Nu kan nämligen studenter med IB-betyg på ett mer rättvist sätt än tidigare mäta sig med studenter som har betyg från det svenska betygssystemet. Det är verkligen något att fira! 

Cecilia Borglin, generalsekreterare


Internationell kompetens stärker Volvokoncernen

Internationell erfarenhet gynnar inte bara den anställdes karriär utan leder till en starkare organisation där färdigheter och kunskap utnyttjas på bästa sätt. För Volvokoncernen är detta en del av strategin att bli världens främsta på transportlösningar. Läs intervjun med Bart Geraards, Senior Vice President Compensation & Benefits på Volvokoncernen.


Glada nyheter för IB-studenter

Numera kan studenter med IB-betyg glädjas åt en mer rättvis konvertering till svenska betyg. Det leder till att IB-studenter nu får en mer rättvis chans att konkurrera om högskoleplatser. Vi har jobbat för en förändring och är därför väldigt glada över att denna regeländring har trätt i kraft. Om du vill läsa mer om IB-betygen kan du klicka här.


Möt styrelsen

I denna serie får du möta Svenskar i Världens styrelse. Här delar de med sig av sina utlandserfarenheter och berättar om varför de engagerar sig i styrelsen. Näst på tur är Claes-Johan Geijer. 

Tidigare intervjuer: 

Adrian StymneLouise SvanbergErika Lundquist, Annika RembeErik BelfrageKim KällströmClaudia Olsson, Jonas Hafström


Den 31 oktober smäller det, eller?

Brexit närmar sig men än verkar ingen lösning finnas inom räckhåll för EU och Storbritannien. Klart är att det kommer påverka stater, organisationer och individer på olika sätt. För att hålla dig uppdaterad med vad som sker rekommenderar vi dig att följa den svenska regeringens hemsida via denna länk.


Anslagstavlan

Boende i Jamaica sökes
Är på jakt efter långtidshyrande (kanske 6 månader, men troligen längre) av rum privat eller annat alternativ. Rum med toalett/dusch och gärna med möjlighet att göra frukost mm. Det är min särbo som kommer att bo där och jag reser över på semester. Området vi vill ha boendet i är West End, Negril, Jamaica. Måste vara ett billigt alternativ då byggande av eget hus sker samtidigt.

Svar till:
Yvonne Fredlund
E-post: dollfarm@hotmail.com
Messenger: 0733-01 21 21


Visste du att...

... Halloween har sitt ursprung från Irland? Kelterna brukade fira skördefest i slutet av oktober och i samband med detta trodde de att gränsen mellan de dödas och levandes rike var som tunnast.


Ombudet berättar

"Flexibilitet, kreativitet och tålamod rekommenderas, samt att snabbt försöka hitta en god lokal vän eller väninnasom man kan rådfråga i allt från tips på en bra läkare till hur man står ut med en italiensk svärmor!"

Åsa Elisabeth Hagberg, ombud i Bologna, Italien

Läs hela intervjun här.


Köpa hus utomlands?

I helgen arrangeras Köpa hus utomlands-mässan i Stockholm. Vi är på plats för att ge råd och tips inför den stundande flytten. Hoppas vi ses där! 

När:12-13 okt kl. 10:30-17:00
Var: Arenatorget 1, Globen Annexet, Stockholm 
Pris: GratisMer utlandsstudier åt folket!

Global Study Forum arrangeras av Swedish International Students and Alumni, SISA. De jobbar bland annat med att få fler studenter att studera utomlands. Självklart närvarade vi på denna välbesökta mässa för att berätta om vår verksamhet och peppa ännu fler att studera utomlands.


ERBJUDANDE!

Stöd från Fonus & Familjens Jurist

Fonus är Sveriges största begravningsbyrå och tillsammans med Familjens Jurist stödjer de människor i beslut som rör livets stora frågor. Som medlem får du rabatt på begravning, gravsten och juridisk hjälp. Läs mer om Fonus här. Läs mer om Familjens Jurist här.


Tävling!

VAR I ALL VÄRLDEN är en ”coffee table book” där föreningen Sverigekontakt har valt ut 85 svenska minnesmärken i utlandet. Dessa minnen finns i världens alla hörn och är exempel på historiska spår med anknytning till Sverige och svenskar. En bok för alla nyfikna! Du har chans att vinna ett eget exemplar! Allt du behöver göra är att svara på en fråga:

Ett minnesmärke i boken är Birgitta Birgersdotter. Vad kallar vi henne i dagligt tal? A) Lill-Babs; B) Heliga Birgitta; C) Prinsessan Birgitta

Skicka ditt svar till sviv@sviv.se och märk mailet med "TÄVLING". Boken finns även att köpa hos Sverigekontakt för 359 kr.Praktikant sökes!

Just nu söker vi dig som är en fena på kommunikation och skrivande. Stämmer det in på dig? Under våren kommer vi bland annat fokusera på vårt påverkansarbete mot olika samhällsinstanser och därför söker vi dig som är proffs på kommunikation! Känner du dig manad att hjälpa 660 000 utlandssvenskar, skicka då din ansökan till sviv@sviv.se märkt ”SVIV VT 2020”.Sist men inte minst vill vi uppmärksamma våra fantastiska partners! Tack till Alfa MovingAtlas CopcoEricsson, EssityH&M, Medicover, SEB Luxemburg, Stena Sessan RederiVolvo GroupNovare, Ecolean, Elekta, Grant Thornton, IDTM, IKEALundin S A, Mellby GårdOriflame Cosmetics, och alla ni andra som stöttar oss.


facebookinstagramyoutubelinkedintwitter

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem hos oss eller för att du har skrivit upp dig för vårt nyhetsbrev. Har du ångrat dig, klicka här.