Problem att visa nyhetsbrevet? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev oktober 2019


Händer i branschen


  • Den 24 oktober håller Renare Mark Syd ett studiebesök av åtgärdsförberedelserna vid en f.d. kemtvätt i Helsingborg. Läs mer och anmäl dig på vår hemsida.  
  • Renare mark Mälardalen kommer den 24 oktober anordna ett studiebesök om hur man jobbar med masshantering och klassificering av förorenade massor i Norra Djurgårdsstaden. Läs mer och anmäl dig på vår hemsida.
  • Den 24 oktober håller Renare Mark Norr ett seminarium om hantering av länsvatten från saneringsschakt. Seminariet kommer gå att följa från Umeå, Luleå, Örnsköldsvik och Sundsvall. Läs mer och anmäl dig på vår hemsida.
  • Den 18 november kommer Renare Mark Norr hålla en afterwork i Umeå och Luleå. Mer information kommer finnas på vår hemsida inom kort.

Sociala medier

Vi vill tipsa er om att följa oss på sociala medier. Vi finns både på Facebook, Instagram och LinkedIn. Klicka på ikonerna nedan för att komma vidare.

linkedininstagramfacebook

Studiebesök på Norrbyskär

Den 17 septmeber arrangerade Renare Mark Norr ett studiebesök vid det gamla sågverket på Norrbyskär. Läs mer om studiebesöket här.


Lyckat studiebesök vid Getinge-projektet

Den 3:e september arrangerade Renare Mark Syd ett studiebesök till Ferrosans gamla fabrik. Läs mer om studiebesöket här.


Samverkansdag i Nässjö

Länsstyrelsen i Jönköpings Län bjöd in till samverkansdag för innovativa saneringsmetoder. Läs mer om dagen här.

Seminarium kring riskvärdering och prioritering 28 november

För att kunna välja det mest lämpliga åtgärdsalternativet i ett efterbehandlingsprojekt genomförs ofta en riskvärdering. Riskvärderingen väger faktorer såsom ekonomiska aspekter, teknisk lämplighet och genomförbarhet, hållbar utveckling, miljöpåverkan samt andra sociala och etiska aspekter. Detta och mycket annat kommer du få höra mer om den 28 november då det är dags för Riskvärdering och prioriteringar i Umeå. Under dagen får vi bland annat lyssna till den kommande vägledningen inom riskvärdering, hur en riskvärdering för åtgärder på en ö går till samt risker och rutiner vid Rönnskärsverken. Läs mer och anmäl dig på vår hemsida.


Möt vår styrelse

I kommande nyhetsbrev så kommer ni att få möta vår styrelse där de berättar lite om sig själva och varför de tycker det är så roligt att engegera sig i Renare Mark. I detta nyhetsbrev möter du Märta och Peter


Hållbara samhällen - Vårmötet 2020

Missa inte chansen att lämna in ditt abstract till Vårmötet 2020. Mer information och hur du gör för att skicka in ditt abstract hittar du här.


Seminarium i Linköping 6 februari

Den 6 februari anordnar Nätverket Renare Mark ett seminarium kring provtagning, strategier, analyser och utvärdering. Ett färdigt program är snart klart och inbjudan kommer att gå ut under oktober månbad. Håll utkik på vår hemsida.


Händer i SGF

Här kan du läsa om spännande aktiviteter som händer i SGF under hösten.


Tematisk avdelning förorenade byggnader

Renare Marks styrelse har under våren arbetat med att få igång en tematisk avdelning kring förorenade byggnader. För detta krävs en styrelse och då det varit svårt att hitta en ordförande för detta arbete så har den nationella styrelsen valt att inte starta upp någon tematisk avdelning i dagsläget. Om det dock finns någon av våra medlemmar som skulle vilja axla rollen som ordförande och driva arbetet vidare med den tematiska avdelning får ni gärna höra av er till vår koordinator.


Nätverket Renare Marks nyhetsbrev distribueras till samtliga medlemmar i nätverket via e-post. Nätverket är öppet för alla intresserade. Enskilt medlemskap kan tecknas av alla, för företag finns korporativt medlemskap. Mer information finns på nätverkets hemsida eller kan fås genom att skicka e-post till nätverket. Artiklar och bilder till Nyhetsbrevet tas gärna emot. www.renaremark.se 

REDAKTION: Hanna Hartmann, 0706-93 00 56 hanna@enviromiljoteknik.se Peter Harms-Ringdahl info@renaremark.se

ANSVARIG UTGIVARE: Ordförande: Johanna Svederud, 0707- 21 02 89 Johanna.svederud@liljemark.net

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlem i Nätverket Renare Mark. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.