Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

INFORMERAR NR 6 27 SEPTEMBER 2019

Skånes Fotbollförbunds Nyhetsbrev


UDM - SKÅNSKA MÄSTARE 2019

Årets stora finaldag i UDM genomfördes lördagen den 31 augusti på Södra Sandby IP och efter välspelade finalmatcher kan följande föreningar nu titulera sig ”Skånska mästare”: F14 Södra Sandby/Linero IF, P14 Hittarps IK, F16 Furulunds IK och P16 Kristianstad FC.

Skånes FF gratulerar de deltagande lagen och riktat ett stort tack till Södra Sandby IF som på ett mycket förtjänstfullt sätt gjorde årets finaldag till en minnesvärd upplevelse för oss alla. LÄS MER.


"1 SEPTEMBER"-REGELN - PÅMINNELSE

Om övergångsanmälan eller ansökan om speltillstånd inkommit till SvFF den 1 september eller senare får spelare inte delta i den nya föreningens representationslag eller övriga lag i representationsserierna under resterande del av den innevarande säsongen. Detsamma gäller för nyregistrerade spelare registrerade efter den 4 september, spelare som begärt spelklarhet eller vars avtal efter professionell övergång träder i kraft efter den 4 september, om spelaren lånas ut till en ny förening eller om spelaren under övergångstiden efter den 4 september deltagit i bindande match för sin tidigare förening. LÄS MER


SLUTSPURT MED APPEN "MIN FOTBOLL"

Det är superkul att så många börjat använda Min fotboll appen, och ännu roligare blir det om vi blir ännu fler som gör det! Kör en slutspurt och dela det roliga med andra i laget och föreningen, för att bli så många användare av appen som möjligt innan säsongen är slut. Ni har dessutom chans att vinna fina priser från våra samarbetspartners Scandic & Puma till föreningen.  LÄS MER


PÅMINNELSE ATT ANSÖKA OM SVFF-UTMÄRKELSER

Det finns möjlighet att ansöka om SvFF:s utmärkelser i form av förtjänsttecken i silver, guld och förtjänstmedalj i guld. Ansökan ska vara Skånes Fotbollförbund tillhanda senast 30/9. Klicka på "läs mer" för mer info och ansökningsblankett.

LÄS MER


SPELFORMSUTBILDNINGAR

Nu framåt höstkanten kan vara en bra tidpunkt att planera för Er förenings interna ledarträffar och utbildningstillfälle under årets avslutande månader. Just Spelformsutbildningarna är bra tillfällen att samla och fortbilda era ledare (inom respektive spelform) under exempelvis en kväll med ett kvalitativt innehåll av såväl teoretisk som praktisk natur. Mer information och inbjudan finns här.

Om Ni som förening skulle vilja arrangera en Spelformsutbildning tillsammans med andra, närliggande föreningar vänligen kontakta ann-helen.grahm@skaneboll.se.


LÅNA FOTBOLLSSARG FÖR 3 MOT 3 SPEL

Tillsammans med våra samarbetspartners i vårt nätverk ”Skånelaget” erbjuder vi alla fotbollsföreningar möjligheten att kostnadsfritt låna vår gemensamma fotbollssarg. Fotbollssargen har måtten 10x15m, kommer med 2 tillhörande mål, superenkel att sätta upp och är anpassad för de nationella spelreglerna för 3 mot 3 spel. Vid intresse av att låna fotbollssargen, eller vid eventuella frågor, kontaktar ni Pernilla Nilsson, pernilla.nilsson@skaneboll.se


FÖRBEREDANDE HALVDAG INFÖR ATT BARNKONVENTIONEN BLIR LAG 2020

Bris tillsammans med idrottsrörelsen kommer hålla en unik förberedande halvdag inför att barnkonventionen blir lag 2020, den 23 november 09.00 – 12.00 i Malmö. LÄS MER

 


SKÅNES FF´S SERIESPEL I FUTSAL

Ni har väl inte missat vår sedan tidigare utsända inbjudan till lokalt seriespel i futsal, kontakta gärna tävlingsenheten för mer information. Anmälningsperioden är öppen tom 2019-09-30 och anmälan görs vid intresse genom Fogis. Kontakta gärna tomas.olsson@skaneboll.se för mer information.


FUTSAL - DISTRIKTSMÄSTERSKAP & SM-TÄVLINGAR

Skåne FF:s årliga distriktsmästerskap i Futsal spelas enligt nedan.

Flickor & Pojkar 17 år spelar DM, söndagen den 15 december. Tävlingarna spelas i samarbete med Kristianstad FC i Kristianstad Arena. Distriktets platser i SM för flickor och pojkar 17 år (15-årsklasserna är strukna) fördelas efter resultat i DM-tävlingarna. Anmälan till Futsal-DM görs i Fogis. Sista anmälningsdag är söndagen den 10 november.   

Finalspelet i USM i Futsal spelas för fjärde året i rad i Skåne (Helsingborg) den 14-16 februari 2020.

LÄS MER


VIKTIG INFORMATION OM WALK-OVER (WO)

Förening som lämnar mer än en (1) walk-over i distriktets A-lagsserier utesluts ur seriegruppen, förening som lämnar mer än två (2) walk-over i distriktets övriga serier utesluts ur seriegruppen. Damer och herrar A-lag som lämnar walk-over, oavsett om detta är den första eller andra, i någon av lagets två sista seriematcher, oavsett spelomgång, utesluts ur seriegruppen. Dock kvarstår lagets samtliga resultat och ospelade matcher räknas som walk-over, 0-3. För herrar B-lag föranleder walk-over enligt ovan inte uteslutning, istället debiteras föreningen förhöjd uteslutningsavgift om 3000kr.


DATUM FÖR LOTTNING AV 2020-ÅRS SERIESPEL (damer- och herrar A-lag)

Vi vet att det fortfarande återstår några matcher av årets seriespel och att det är långt till nästa säsong, men vi vill redan nu informera om att TU beslutat att senarelägga lottningen av distriktets A-lags-serier från i början av december till slutet av januari. Mer information om detta kommer i vår årsplanering som släpps senare under året.


ENKÄT OM 8-ÅRSFOTBOLL

Skånes FF planerar att bjuda in till seriespel för 8-åringar (spelare födda 2012) till säsongen 2020.

Detta bland annat för att hålla ihop spelformen 5 mot 5. Seriespelet ska vara ett komplement till dom sedan många år tillståndsgivna tävlingarna ute i föreningarna. Vi har för en tid sedan skickat ut en enkät till föreningarna och fram till 2019-09-30 finns där fortfarande tid att svara på enkäten.

För mer information kontakta andreas.tornqvist@skaneboll.se.


ÅTERANMÄLNING AV REPRESENTATIONSLAG

Förening, som inte fullföljt innevarande års serier och som önskar återanmäla sig ska göra detta senast den 15 oktober. Anmälan görs via blankett som finns på http://www.skaneboll.se/blanketter/.

Detta moment gäller A-lag som under 2019 utgått eller uteslutits från distriktets seriespel.


FUTSAL - ÅLDERSDISPENSER

När det gäller förestående ansökningar om åldersdispenser till futsal-säsongen vill Skånes FF härmed informera om att tävlingsenheten är restriktiv med att ge åldersdispenser avseende futsal (5 mot 5). Skåne FF:s ståndpunkt är att det oftast finns möjlighet att anmäla laget till rätt åldersklass istället för att söka åldersdispenser. Finns inte rätt åldersklass i viss tävling kan föreningen istället anmäla laget till en annan tävling. Se lista över tillståndsgivna inomhustävlingar på HÄR.

Gällande tävlingsbestämmelser medger åldersdispens för maximalt en (1) överårig spelare i futsal.


PRISER I DISTRIKTSSERIERNA

Förening som vinner sin serie för A- och B-lag får Skåne FF:s stora diplom. I juniorserier, som avslutas på hösten, utdelas prisplaketter i valören guld till det segrande laget.

I barn- och ungdomsserier i tävlingskategorier 13 år och äldre, som avslutas på hösten, utdelas prisplaketter (guld/silver/brons) till första, andra och tredje laget. Antalet plaketter är 16 st i spelformerna 9 mot 9 och 11 mot 11. Plaketterna kan hämtas ut på Skåne FF:s kansli, eller på Representantskapet den 20 november i Lund. Plaketter kan även skickas till föreningen mot en portokostnad, kontakta i detta ärende anette.hansson@skaneboll.se. LÄS MER


Följ Skånes Fotbollförbund i sociala medier.Instagram, Facebook och Twitter.


(C) 2019 Skånes Fotbollförbund kansliet@skaneboll.se  

http://gantrack.com/subscription/unsubscribe/ Du får Skånes Fotbollförbunds Nyhetsbrev eftersom att du har en roll inom Skånes Fotbollförbund, Svenska Fotbollförbundet, övriga förbund, arbetar inom media eller i en förening. Om du tillhör en förening så ska du inte avsäga dig detta nyhetsbrev via länken utan kontakta din administratör i Fogis eftersom adresserna tas från Fogis inför varje nummer.