DU BIDRAR TILL RÖRELSEGLÄDJE | NYHETSUTSKICK FRÅN HITTAUT

Sista hittautveckorna för året

Nu är vi inne på slutklämmen av årets hittautsäsong. Beroende på hittautort har du en eller sex veckor kvar att leta checkpoints. Hinner du inte få nog hemmavid har Strömstad och Göteborg sina checkpoints ute ända till slutet av november respektive december. Det har hittills varit en toppensäsong med flera rekord! På våra 45 orter har vi gemensamt över 42 000 registrerade deltagare, och i deras sällskap ett ovisst antal oregistrerade personer. Kommer vi nå upp till den makalösa gränsen 1,7 miljoner registrerade checkpoints? Då har vi rört oss 84 varv runt jorden! Det ser jag med spänning fram emot att följa de sista veckorna.


Älgjakt

Nu pågår älgjakt i norra Sverige och i oktober börjar den i de södra delarna. De flesta skogsområden som används i hittaut är tätortsnära skog som inte används till älgjakt. Håll dig informerad om vad som gäller i dina skogar genom att följa din hittautorts informationskanaler. Se till att du syns ordentligt när du rör dig i skog och mark genom att ta på dig färggranna kläder.


Hittaut i Karlstad-Hammarö
Foto: Veronica Nellebo

Stärk immunförsvaret med en skogspromenad

Med hösten kommer inte bara krispiga dagar och vackra färger på träden, utan även risk att drabbas av förkylningsvirus. Forskning vid University of Illinois visar att immunförsvaret stärks av att vistas i naturen då kroppen går ner i ett avslappnat och tryggt läge där den kan återhämta sig och investera i att bygga upp motståndskraft. I situationer med stress däremot stängs onödiga funktioner, såsom immunförsvaret, tillfälligt ner och risken att bli sjuk ökar. Så ladda upp med att regelbundet vistas i naturen så har du skapat goda förutsättningar för att hålla dig frisk!  


Nu är det även sista chansen att delta i vår hittauttävling. Fånga ditt bästa hittautögonblick på foto eller film och dela i sociala medier med hashtag #hittauttävling2019 #hittaut2019 eller mejla ditt bidrag till: hittaut@orientering.se, skriv "Tävling 2019" i ämnesraden. Sista dag att delta är 30 september.

Glad höst!

önskar
Linnea Börjars
Rikstäckande projektledare för hittaut
Svenska Orienteringsförbundet

Följ oss i sociala medier

facebookinstagramhomepage