Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

V 39, 2019

Nyhetsbrev

Välkommen till Hallands Släktforskarförenings nyhetsbrev! Vi kommer i fortsättningen att skicka ut snabba nyheter via e-post. Nyhetsbreven skickas till våra medlemmar samt till dom som har tecknat sig för utskicken. Mycket nöje med läsningen!


Medlemsförmån

Som medlem i Hallands Släktforskarförening har du fri tillgång till vår Medlemsportal. Den innehåller cirka en miljon halländska uppgifter, som du kan ha mycket hjälp av i din släktforskning. Men först måste du ha ett inlogg till Medlemsportalen. Det skapar du själv! Läs här hur du gör (om du inte redan har gjort det). https://www.hallandsslaktforskare.se/2019/09/skapa-inlogg-till-medlemsportalen/
Bli medlem i Hallands Släktforskarförening och få tillgång till Medlemsportalen: https://www.hallandsslaktforskare.se/medlem/
Nyhet! Nyligen har databasen med sökbara halländska emigranter lagts till i Medlemsportalen.


Historiska kartor i släktforskningen. Att lägga pusslet – följ dina anor i arkiven

Lördag 19/10 kl 13.30 i Föreningslokalen.
Ulf Josefsson föreläser.
40 kr/person fika ingår. Begränsat antal platser.
Föranmälan via e-post info@hallandsslaktforskare.se eller tfn 035-12 82 72. 


Ge en antavla i julklapp!

Bara tre månader kvar till jul och tiden går fort. Här kommer ett tips på den perfekta julklappen – ge bort en färdig antavla!
Ont om tid? Då har vi räddningen!
Vi erbjuder en antavla med fyra framforskade halländska generationer för 995 kr. Vid fem generationer tillkommer ytterligare 500 kr.
En garanterat uppskattad julklapp!
Kontakta kansliet för mer info, e-post info@hallandsslaktforskare.se eller tfn 035-128272


Historiska böcker, faksimil

Gustaf Baners Generalguvernörsberättelse 1664-1668 (150 sidor) och Handlingar angående Halland under tiden af dess förpantning till Svenska Kronan, 1645-1658 (60 sidor).
Pris 150 kr/st. Paketpris för båda 200 kr.

Böckerna beställs via vårt kansli e-post info@hallandsslaktforskare.se eller tfn 035-12 82 72.


Unikt tillfälle!

Halmstad 1729

Laholm 1729

Landshövdinge-berättelser

Hallands Släktforskarförening har fått tillgång till ett antal exemplar av Hallands Landsbeskrifning 1729. Böckerna är en systematisk beskrivning av alla halländska gårdar år 1729 och är därmed en guldgruva för oss släktforskare. 
Böckerna finns nu till försäljning för 150 kr st. Vi erbjuder också ett paketpris för Halmstads och Laholms fögderi samt Landshövdingeberättelser för totalt 300 kr. 
Böckerna beställs via vårt kansli e-post info@hallandsslaktforskare.se eller tfn 035-12 82 72. Med tanke på böckernas vikt hämtas de lämpligast direkt på kansliet, Ryttarevägen 4 i Halmstad. 
Halmstad: 923 sidor. 1,9 kg
Laholm: 682 sidor. 1,5 kg
Landshövdingeberättelserna: 813 sidor. 1,9 kg


Släktforskarhjälp

– vem behöver inte det?

Du vet väl att rutinerade släktforskare finns på plats för att hjälpa till på olika platser och tider i länet. 

 


Välkommen att besöka vår hemsida där du finner ingången till vår Medlemsportal, information om kurser, aktiviteter och mycket annat matnyttigt inom halländsk släktforskning!


Läs tidigare nyhetsbrev här! Nyhetsbrev


facebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i Hallands Släktforskarförening eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.