Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Armeka AB

 

Hej alla ESD-intresserade!

Samarbete på gång med ESDA

I förra veckan höll ESD Association sitt årliga konvent i Los Angeles. Armeka deltog som enda svenska företag och det var inte enbart av nyfikenhet vi åkte dit. Vi har ju allt mer fokuserat på att kunna mäta och verifiera hur bra ett företags ESD-skydd verkligen är. Vi tycker att det är lite för tunt att bara säga ”det där har vi bra koll på” när det tyvärr – ganska ofta – visar sig att man i praktiken saknar någon del för att kunna säga att man följer branschstandarden IEC 61340. Här ska vi naturligtvis vara ödmjuka och säga att det naturligtvis är upp till var och en att hitta sin skyddsnivå men att nå etablerade värden (läs lämplig internationell standard) gör ju kommunikationen med såväl underleverantörer som kunder betydligt lättare. Att spela en fotbollsmatch där olika regler gäller för de bägge lagen känns förhoppningsvis främmande för de flesta.

Kort sagt så åkte vi över för att lära känna ESDA och dess representanter samt naturligtvis det sätt på vilket man skyddar sig, utbildar och i stort tänker enligt ANSI 20.20 som är den andra världsstandarden jämte IEC. Veckan var lärorik och vi knöt mycket kontakter som ska behandlas vidare för att så snart som möjligt resultera i att vi blir ännu bredare och ännu djupare i vårt arbete att hjälpa de företag som vill bygga ett komplett ESD-skydd på vägen. Tankar just nu är att hitta bra vägar för att sätta system för en form av benchmarking och godkännande vid standarduppfyllelse samt bygga ett system där enskilda personers förvärvade ESD-kunskaper verkligen kommer dem tillgodo.

Utbildning av kvalitetsrevisorer

Din eller din kunds produkt, stöter på mycket – många företag, många verktyg, andra produkter eller många operatörer – på sin väg till färdig för leverans. Har du koll på hela den processen eller litar du på att alla andra gör rätt? Beroende på vem du är i kedjan sätter du ditt företags namn och rykte på spel om inte hela laget spelar lika bra. Du kan drabbas av felutfall och kundreklamationer som du egentligen inte har någon del i. Hur ofta reviderar du övriga parter? Och hur samt vem är det som gör det jobbet? Mot vilken kravspec? Sker en sådan revision? Armeka har på kunders krav tagit fram – och genomför – en utbildning för dessa kvalitetsrevisorer. Ofta är det en person med bred kompetens men som ofta behöver lite mer kött på benen i speciella områden. När fick din kvalitetssäkrande revisor en genomgång av hur ett företags ESD-skydd ska se ut enligt IEC 61340?

Vi har platser kvar till nästa tillfälle som är redan på onsdag nästa vecka, den 2/10. Vi möts i Kista hos Svensk Elstandard, SEK och håller på mellan 09:00 och 16:00. Anmälan sker med snabba ryck till info@armeka.se, tel 08-645 10 75 eller via webshoppen här där du även kan läsa lite mer om kursen.


ESD-Koordinatorutbildning

ESD-Grundutbildning

ESD-Repetitionsutbildning

ESD-Fördjupningsutbildning

2 heldagar
Mat och boende ingår
Nyköping Tisdag & Onsdag 5-6/11

ESD Audit-utbildning

09:00 - 16:30
Lunch och kaffe ingår
Stockholm Onsdag 2/10


homepage

Box 10076, 121 27 Stockholm-Globen
Telefonväxel: 08-645 10 75
www.armeka.se - info@armeka.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.