Nyhetsbrev från Hillesgårdsakademin. Klicka här om du hellre vill se det i webbläsaren. 
Lägg gärna in  info@hillesgardsakademin.sei din adressbok så att du får e-post från oss korrekt.

Hillesgården

Banbrytande ledarskap 2020 - vill du gå?

Nästa år genomför vi fjärde säsongen av vårt ledarskapsprogram Banbrytande Ledarskap. Den 25 mars börjar programmet och nu går det att anmäla sig! Denna exklusiva utbildning som riktar sig till ledare som har vilja, kraft och möjlighet att driva utveckling av sina verksamheter, har visat sig bli en banbrytande utvecklingsresa för de deltagare som gått programmet hittills. I 2019 års omgång har vi en fantastisk grupp deltagare, och vi är säkra på att vi kommer att samla en lika dynamisk grupp även nästa år!

Är du intresserad av att gå programmet, eller känner du någon eller några som du tror skulle passa i programmet - hör av dig till Fredrik Lidman, eller skicka in en ansökan. Mer information om programmet och ansökningsformulär finns på hillesgardsakademin.se.


Nytt: Akademidagar två gånger per år

Vi vill att alla som har deltagit i ett program eller en utbildning inom Hillesgårdsakademin ska få möjlighet till fördjupning och gemensam reflektion. Därför kommer vi att arrangera ett par halvdagar per år just för er.

En akademieftermiddag kan innehålla en föreläsning på ett relevant tema och sedan gemensamt arbete/reflektion i olika stationer kopplade till temat. Det kan också bli en think tank om hur det banbrytande ledarskapet kan få effekt i samhället. Eftermiddagen avslutas med gemensam summering, mingel och dryck.

Första tillfället blir i november/december. Vi återkommer med inbjudan!


130 korta filmer med Frederic Laloux

Har du läst Frederic Laloux's bok Reinventing Organizations? Denna inspirerande bok väcker många tankar, och leder ofta också till frågor som ”men hur gör jag för att ta mig från den modell för organisering jag har i dag till den typ av organisation som beskrivs i boken?”.

Under en tid har Frederic Laloux producerat korta filmer som svarar på frågor man ställer sig under (eller inför) sin förändringsresa. Och denna videosamling är nu klar. Det blev 130 filmer indelade i 8 teman:

  • ​Thoughts for top leaders​
  • Perspectives on the journey
  • Starting the journey
  • Self-management
  • Striving for wholeness
  • Evolutionary purpose
  • If the CEO is not on board
  • For coaches, consultants and facilitators

Vi rekommenderar starkt denna skattkista av insikter och konkreta råd. Läs mer på Reinventing Organizations.


Reflektera ihop med oss på Facebook och Instagram

Våra program och kurser handlar mycket om att skifta perspektiv och tankesätt för att göra sig mottaglig för den framtid som vill bli till.

Instagram och Facebook lägger vi ut tankar från Hillesgårdsakademin om detta – så följ oss gärna där och reflektera tillsammans i kommentarsfälten!


Björn Natthiko Lindeblad får Hillesgårdspriset för medmänsklighet

Den 27 oktober delas årets Hillesgårdspris för medmänsklighet ut. Priset går till Björn Natthiko Lindeblad "för att han på ett anspråkslöst och humoristiskt sätt, och med stor och sårbar öppenhet kring sina egna livsbekymmer, når fram med ett enkelt men ändå djupt begrundat budskap om visdom och inre frid som verkligen behövs i vår ytliga och uppstressade tid", som prisets jury skriver i sin motivering.

Björn Natthiko Lindeblad var en framgångsrik näringslivstopp men valde sedan att vara buddhistmunk i 16 år. Nu gör han poddar och föreläser runt hela Sverige.

Varmt välkommen att delta när priset delas ut och i ett panelsamtal med pristagaren även höra Karl-Erik Edris dela med sig av sina funderingar kring pristagaren och medmänskligheten. 

Tid och plats: Hillesgården söndag 27 oktober 11.00-15.00. Du bokar dina biljetter på 0435-215 30 eller info@hillesgarden.se.

Det kommer också att bli ett panelsamtal på NAV i Nacka på kvällen onsdag 13 november, håll utkik efter inbjudan!

Hillesgårdspriset delas ut av Stiftelsen Hillesgårdspriset, som är en systerstiftelse till Stiftelsen Hillesgårdsakademin.


Athena Ungdomsläger

I augusti genomfördes Athena Ungdomsläger på Hillesgården för första gången, och det blev en stor succé. En grupp ungdomar, 15 år och uppåt, utforskade de stora livsfrågorna och fick ett filosofiskt sommaräventyr under åtta dagar. Deltagarna fick vara med om allt från kreativa övningar till djupa samtal och meditation. 

Nästa omgång genomförs sommaren 2020. Har du någon ung person i din närhet som du tror är intresserad? Håll utkik, vi kommer snart med datum och detaljer för anmälan till nästa års läger. Läs mer om Athena Ungdomsläger här.

Athena Ungdomsläger genomförs av Stiftelsen Hilarionakademin, som är en systerstiftelse till Stiftelsen Hillesgårdsakademin.


Vi finns på Facebook och Instagram.


Du får detta nyhetsbrev eftersom du valt att prenumerera på det. 
Vill du avsluta din prenumeration, klicka här.