Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Det här är ett nyhetsbrev som Svenska Orienteringsförbundet skickar till landets samtliga föreningar.


Söderholm: "Fortsatt utveckling i helt rätt riktning!"

Hösten är här och snart avgörs de sista SM-tävlingarna i Hälsingland. Är ni inte på plats följer ni dramatiken via våra webb-tv-sändningar (se artikel här nedan).

Snart avslutas även den internationella säsongen med världscup i Schweiz och Kina och vi har mycket blågult att glädja oss åt högt upp i totalen.

Tydliga glädjeämnen hittar vi också när vi smygkikar på lite siffror och ser att prognosen för 2019 skvallrar om ytterligare ett år då vår rörelse växer. Vi kan numera avrunda till 86 000 medlemmar och växer alltså för sjätte året i rad.

Vi ser också att antalet tävlingar (på distriks- och nationell nivå) återigen ökar efter ett litet tapp under fjolåret. Vi har nu fler tävlingar än vid motsvarande tidpunkt 2017.

Riktigt kul nyheter att sprida nu när höstmörkret är här.

Som vanligt ber jag er att läsa igenom vårt nyhetsbrev och sprid gärna informationen vidare till era medlemmar.

Med vänliga hälsningar

Susanne Söderholm, förbundschef


Skaffa tv-biljetter inför årets sista SM-helg!

Till helgen avgörs SM i medeldistans och stafett-SM i Hälsingland. Kan du inte vara på plats kan du följa dramatiken LIVE via våra webb-tv-sändningar!

Lina Strand och Gustav Bergman är regerande svenska mästare i medeldistans. Göteborg-Majorna och Stora Tuna är stafettmästare på dam- respektive herrsidan.

Nu är det dags att fördela årets sista SM-medaljer och du kan följa båda finalerna LIVE via vår webb-tv. Respektive tv-biljett kostar 49 kronor och skaffas HÄR.

Sändingsstart medel lördag 12.00, sändingsstart stafett söndag 9.20.

HÄR kan du läsa mer om våra sändningar och om varför vi nu testar en betallösning.


facebookinstagramtwitterlinkedin

Håll dig uppdaterad - följ våra sociala medier!


Begäran om registerutdrag – vad innebär beslutet i din förening?

Riksidrottsmötet 2019 tog beslut om att föreningar ska begära begränsat registerutdrag ur belastningsregistret för den som anställs, har ideella uppdrag eller andra uppdrag i föreningen och där har direkt och regelbunden kontakt med barn.

Beslutet träder i kraft den 1 januari 2020. Registerutdrag ska alltid ske vid nytillsättningar.

Riksidrottsförbundet har nu författat en lathund som beskriver hur förbund och föreningar kan hantera registerutdrag inom sin idrott. Här är det avsiktligt enkelt och kortfattat. Klicka HÄR för att komma till lathunden.

För djupare information så hänvisas till DENNA TEXT hos RF samt stödmaterialet som finns sedan tidigare.


Senaste nytt om RF:s bidrag till idrottsföreningar 2020

Riksidrottsförbundet har sedan Riksidrottsmötet 2019 arbetat i dialog med specialidrottsförbund och distriktsidrottsförbund för att färdigställa nya regelverk för de bidrag som kommer att gälla för de kommande åren.

Beslut om regelverken i sin helhet fattas av Riksidrottsstyrelsen i september och oktober. Den 1 november kommer förändringarna i sin helhet vara beslutade och kommuniceras via RF:s hemsida samt övriga kanaler.

Det som är fastställt och klart redan nu avseende stöd till idrottsföreningarna kan ni läsa mer om HÄR.


Ugglan och älgen på avslutning?

Om ni inte avslutade vårterminen med att dela ut märken kan ni förbereda inför hösten genom att köpa in klubbens utvecklingsmärken. Vill du ha mer information om utvecklingsmärkena går det bra att beställa folder och plansch gratis. Läs mer HÄR om märken, arrangemangsmaterial, smycken och mycket mer som finns att beställa i vår butik.

Boka annonser i Skogssports tävlingsprogram

Tävlingsarrangör inom orientering, mountainbikeorientering, skidorientering och precisionsorientering 2020? Nu är det dags att boka annons i Skogssports Tävlingsprogram 2020!

Annonserna kan även kombineras med annonsering på Eventor.

HÄR hittar du alla priser och möjligheter!

Sista bokningsdag: 18 november, sista dag för material: 22 november.


Nu kan du skaffa Full koll 3!

Nu är den här – Full koll 3 – svart nivå. Boken för dig som vill ta de sista avgörande stegen mot eliten.

- Alla kan hitta något i boken som gör att de blir bättre, säger Gustav Bergman, en av författarna.

Författare är Emma Johansson, Gustav Bergman, Peter Öberg och Jenny Håkansson och boken består inte enbart av texter och bilder; filmer och övningar hittas på en tillhörande webbplats.

- Boken riktar sig till utövare och ledare på svart nivå och är ett verktyg för att utveckla orienteringstekniken genom beskrivande text, exempel, tips och övningar, säger Jenny Håkansson.

Läs mer och skaffa boken HÄR.


Utbilda dig – samlingar i Uppsala och Höör

SOFT arrangerar ett antal ledarutbildningar under hösten. I Uppsala den 8-10 november och i Höör den 22-24 november kan ni välja mellan följande utbildningar: barntränarutbildning, ungdomstränarutbildning och bredd- och motionsutbildning.

Läs mer om våra tränarutbildningar HÄR.


Våra idrottare kan få fri vård via Folksam

Våra medlemmar kan genom vår försäkring hos Folksam ringa en fysioterapeut när som helst mellan 8 och 17 och få snabb hjälp med en skada.

Råd och Vård för idrottsskador är en tjänst som ingår i det försäkringspaket som Svenska Idrottsförbundet tecknat med Folksam och som omfattar samtliga medlemmar i våra orienteringsföreningar.

Läs mer HÄR!


Idrottsombudsmannen

Vi vill påminna igen om att RF har en funktion som kallas idrottsombudsman, nås på 08-6274010, och en visselblåsartjänst.

Idrottsombudsmannen ger stöd om du misstänker att nån bryter mot idrottens värdegrund. Via visselblåsartjänsten anmäls allvarliga missförhållanden.

Läs mer HÄR.


Svenska Orienteringsförbundet. Heliosgatan 3, 120 30 Stockholm
Telefon: 010-4765360. E-post: info@orientering.se. Hemsida: www.svenskorientering.se 


Orienteringsföreningar och orienteringsdistrikt får detta nyhetsbrev eftersom er förening/ert distrikt är medlemmar i Svenska Orienteringsförbundet.

Om du vill att någon mer ska få dessa nyhetsbrev hänvisa till att man kan anmäla sig här.

Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.