Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Öka den internationella kompetensen
Vilken rivstart det blev! Knappt hade dammet lagt sig efter Utlandssvenskarnas parlament, årsmötet och Årets svensk i världen-firandet förrän den nya styrelsen under ledning av Louise Svanberg formerade sig och kavlade upp ärmarna.

Vi ska under hösten vässa våra erbjudanden framförallt för alla som gör internationell karriär, deras medföljande partner och studenter som pluggar utomlands, men också arbeta för att deras internationella kompetens och erfarenhet kommer det svenska näringslivet, forskning och utbildning, och i slutändan Sverige till gagn. Men självklart finns vi även till hands för alla seniorer som bor utomlands. 

Vi fortsätter att knyta värdefulla partner till oss – läs mer om Alfa och deras fina erbjudande till alla medlemmar som behöver hjälp med flytt- och relocationtjänster.

Buckle up – det här vill du inte missa!

Cecilia Borglin, generalsekreterare


Möt styrelsen

I denna serie får du möta Svenskar i Världens styrelse. Här berättar de om sina utlandserfarenheter och delar med sig av varför de engagerar sig i styrelsen. Tionde personen ut är en av våra två nya ungdomsledamöter, Adrian Stymne.

Foto: Björkeson

Tidigare intervjuer: 

Louise SvanbergErika Lundquist, Annika RembeErik BelfrageHenrietta FlodellTuve JohannessonKim KällströmClaudia Olsson, Jonas Hafström


Utlandspensionär – lever du?

Pensionsmyndigheten har tagit fram lite matnyttig information för alla utlandsboende seniorer gällande levnadsintyg. Siffror visar att flest svenska pensionärer bor i Finland. Hyvää päivää! 

Foto: Pixabay


Ny praktikant på kansliet

Vår tidigare praktikant Angelica Bodén prövar nu sina vingar i Milano. Näst på tur att ta över praktikantrollen är John Martinsson – varmt välkommen! 

Varför vill du göra din praktik hos oss?
Jag vill lära mig mer om hur påverkansarbete fungerar ”i verkligheten”. Jag ville även vara med och bidra till att resolutionerna som togs fram under Utlandssvenskarnas parlament förverkligas av myndigheter och riksdag.

Vad har du för drömmar i livet?
Utöver ett långt och händelserikt liv så hade jag gärna velat jobba på Utrikesdepartementet en vacker dag. Det känns som en riktigt intressant och en minst lika viktig arbetsplats som här på Svenskar i Världen.

Någon kuriosa om dig själv?
Jag är förmodligen Sveriges stelaste man. Under mina 22 levnadsår har jag ännu inte lyckats göra en ordentlig kullerbytta.

Foto: Bengt Säll


Visste du att...

... under 1800-talet kallades kräftskivan för "kräftsupen" och var ett sätt att ta farväl av sommaren och hälsa hösten välkommen?

... september betyder "den sjunde månaden", trots att den enligt vår gregorianska kalender räknas som den nionde? 


Plugga utomlands?

Global Study Forum är en mötesplats för dig som vill veta mer om hur det är att plugga utomlands och hur man går tillväga för att söka. Forumet arrangeras av Swedish International Students & Alumni, SISA. Missa inte deras tävling där du kan vinna ett stipendium på 1000 kr till en resa.

8 oktober, kl 15:00-18:30
Anna Whitlocks Gymnasium
Hantverkargatan 29, Stockholm

Självklart kommer Svenskar i Världen att vara på plats! Här kan du läsa mer.


ERBJUDANDE!

Flytt- och relocationhjälp

Alfa är den största skandinaviska leverantören av flytt- och relocationtjänster. Nu får du som medlem 10 procent rabatt när du anlitar dem. ISO-certifikat inom miljösäkerhet, AAA i kreditbetyg och teknik för bästa möjliga säkerhet ligger till grund för bästa möjliga stöd. Mer information om Alfa och erbjudandet hittar du här.Vykort från Svenska Dagbladet

Svenska Dagbladet har under en tid publicerat en vinjett kallad "Vykortet". Avsändarna är i första hand utlandssvenskar, cirkulärmigranter och hemvändare. Syftet med "Vykortet" är att dela med sig av sina erfarenheter och perpsektiv från utlandet. Kanske kan just din unika berättelse motivera fler att skaffa sig internationell erfarenhet?


Läs dig till en smidigare hemflytt

Även vid en hemflytt är det bra att förbereda sig. Utöver vår egen bok Att flytta hem till Sverige vill vi tipsa om två andra böcker som kan vara bra för dig som lever i en flerspråkig familj eller har en partner som inte talar svenska. Böckerna Swedish Parents och Working in Sweden är framtagna för att underlätta när flyttlasset går till Sverige. 

Läs mer om böckerna här.Sist men inte minst vill vi uppmärksamma våra fantastiska partners! Tack till Alfa MovingAtlas CopcoEricsson, H&M, Medicover, SEB Luxemburg, Stena Sessan RederiVolvo GroupNovare, Ecolean, Elekta, Grant Thornton, IDTM, IKEALundin S A, Mellby GårdOriflame Cosmetics, och alla ni andra som stöttar oss.


facebookinstagramyoutubelinkedintwitter

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem hos oss eller för att du har skrivit upp dig för vårt nyhetsbrev. Har du ångrat dig, klicka här.